Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση FileHunter (Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Γειά σας! Έχω μερικές αμφιβολίες σχετικά με την εφαρμογή FileHunter. Την εγκατέστησα πριν μερικές εβδομάδες, κι έκτοτε διαπίστωσα ότι δεν κατεβάζει σωστά τα torrent αρχεία. Τις περισσότερες φορές, τα αρχεία που κατεβάζει φτάνουν έως το 99% και κατόπιν η όλη διαδικασία λήψης ‘παγώνει’. Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό? Μήπως θα ήταν καλύτερα αν διέγραφα αυτή την εφαρμογή? Για να είμαι ειλικρινης μου αρέσει πολύ η επιφάνεια χρήστη που διαθέτει. Είναι πολύ εύκολη στην χρήση και με βολεύει. Ωστόσο, αυτά τα ‘παγώματα’ μου δημιουργούν αμφιβολίες κατά πόσο αξίζει να την κρατήσω στον υπολογιστή μου.

Λειτουργεί σωστά το FileHunter?

Το FileHunter είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο “μπορεί να σας βοηθήσει στις αναζητήσεις και λήψεις αρχείων όλων των μορφών από video έως MP3, έγγραφα, και λογισμικά. Το συγκεκριμένο λογισμικό χρησιμοποιείται για p2p ανταλλαγή αρχείων μεταξύ χρηστών και βασίζεται στη τεχνολογία torrent.” Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από την Corsair Logic στις αρχές του 2011. Επομένως, ο συνολικός αριθμός των FileHunter λήψεων έχει φτάσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια έως σήμερα. Ωστόσο, ΔΕ σας συνιστούμε να κρατήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας για πολλούς λόγους, όπως:

 • Το FileHunter ΔΕΝ λειτουργεί ως λογισμικό λήψης αρχείων (βλ. file downloader)
 • Ανήκει στις κατηγορίες των ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα)
 • Διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων (βλ. bundling)
 • Εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις
 • Εμφανίζει ύποπτους συνδέσμους ανακατευθύνσης σε όλους τους web browsers
 • Χρησιμοποιεί cookies και υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων
 • Επιβραδύνει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος και των web browsers.

Τα παραπάνω προβληματικά γνωρίσματα του προγράμματος έγιναν γνωστά κατόπιν ερευνών και δοκιμών εκ μέρους ειδικών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, οι οποίοι ειδικοί μάλιστα παρακολουθούσαν τον ιό FileHunter virus για πάνω από μισό χρόνο. Επομένως, εάν δεν θέλετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πληθώρα προβληματικών καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και ασφάλειας των απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να το έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας. ‘Ετσι, σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι ο ιός FileHunter virus κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε στην ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να τα καταφέρετε, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας Reimage Reimage Cleaner Intego ή εάν επιθυμείτε να το πράξετε χειροκίνητα, να ακολουθήσετε τις οδηγίες αφαίρεσης που θα βρείτε στη Σελίδα 2.

Μπορεί το FileHunter PUP να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια του υπολογιστή μου, και αν ναι, πώς ?

Το FileHunter χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αποτελεί άμεση απειλή για το σύστημα, σοβαρή τουλάχιστον. Ωστόσο, έχει προγραμματιστεί να εμφανίζει πληθώρα επιχορηγούμενων διαφημίσεων οι οποίες μπορεί να εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης ακόμα και προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, θα προσκολλήσει το πρόσθετό του (βλ. add-on) σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές πλοηγήσεις κι αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών web browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, και Safari. Κατόπιν, θα αρχίσουν να εμφανίζονται πολλές διαφημίσεις τύπου “Ads by FileHunter” ή “FileHunter ads” σε όλους τους web browsers σας ανεξαιρέτως. Το περιεχόμενο στο οποίο μπορεί να εκτεθούν οι χρήστες-θύματα ποικίλει. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι ανακατευθύνσεις FileHunter έχουν τη τάση να στέλνουν τους χρήστες-θύματα προς άγνωστους εμπορικού τύπου ιστότοπους ή δυνητικά επικίνδυνες επίσημες ιστοσελίδες, online έρευνες, κτλ.

Επίσης, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το FileHunter adware (το adware είναι είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, γενικής φύσεως πληροφορίες που θα σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ. Αυτού του είδους οι αυθαίρετες υποκλοπές σχετίζονται με παραβίαση απορρήτου προσωπικών δεδομένων, καθώς ο λήπτης των δεδομένων αυτών είναι άγνωστος και δεν προσδιορίζεται πουθενά η ταυτότητά του.

FileHunter virus displaying pop-up advertisements

Πώς αυτό το adware καταφέρνει να διεισδύει σε Chrome, Firefox, IE, χωρίς να γίνεται αντιληπτό?

Αν και το FileHunter adware είναι ουσιαστικά μια νόμιμη εφαρμογή η οποία είχε δική της επίσημη ιστοσελίδα, αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι προσβάσιμη πλέον. Ωστόσο, ακόμα μπορείτε να το κατεβάσετε, εάν το επιθυμείτε, από ιστότοπους λήψεων τρίτων, όπως πχ. download.com, cnet.com, soft32.com, κλπ. Οι λήψεις από ύποπτες σελίδες που ίσχυαν μέχρι τώρα, δεν ισχύουν πλέον. Αυτά, εάν θέλετε να το κατεβάσετε οικειοθελώς.

To πιο πιθανόν όμως είναι το FileHunter malware να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η μέθοδος bundling. Ουσιαστικά, έναντι αμοιβής, οι δημιουργοί διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών εμπεριέχουν σε συνοδευτικό πακέτο λήψης των εφαρμογών τους, το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, το συγκεκριμένο adware καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών, παράλληλα με την εφαρμογή που κατεβάζει συνειδητά ο χρήστης-θύμα.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που θέλετε να κατεβάσετε. Για να διαπιστώσετε εάν μια εφαρμογή είναι αξιόπιστη, χρήσιμη, και ασφαλής, σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement), Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy), αλλά και να κάνετε μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με τις γνώμες κι αξιολογήσεις των χρηστών, αλλά και των tech ειδικών σχετικά με αυτή.

Επίσης, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ιός FileHunter virus προωθεί τις περισσότερες φορές το ZinkWink Search. Με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα με το συγκεκριμένο ιστότοπο την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης.

Τι επιλογές αφαίρεσης έχω?

Το πρόσθετο FileHunter add-on μπορείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων έχουν ετοιμάσει για εσάς αναλυτικές και βήμα-προς-βήμα οδηγίες σχετικά με το πως να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε. Ωστόσο, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι αφαιρέσατε ολοκληρωτικά αυτό, αλλά και όποια PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει, εντοπίζει, κι αφαιρεί ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία). Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά αυτό και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας μολύνοντάς το με την παρουσία του.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του FileHunter:

Αφαίρεση FileHunter από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το FileHunter και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το FileHunter ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση FileHunter από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το FileHunter ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση FileHunter από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το FileHunter και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του FileHunter. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση FileHunter από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το FileHunter θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση FileHunter από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το FileHunter και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του FileHunter . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση FileHunter από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το FileHunter και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του FileHunter. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση FileHunter από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το FileHunter ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του FileHunter. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-filehunter.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με FileHunter