Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού FBI (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Ιούλ 2019 ενημέρωση

από Linas Kiguolis - -   Screen Locker | Τύπος: Ιός τύπου Ransomware

Ο ιός FBI είναι ένα ύπουλο malware, το οποίο μπορεί να διεισδύσει στο εσωτερικό του υπολογιστή με τη βοήθεια του Trojan.LockScreen περνώντας απαρατήρητο. Από τη στιγμή που θα διεισδύσει στο σύστημα, αυτή η απάτη παρουσιάζεται ως ‘The FBI Federal Bureau Investigation’ προβάλλοντας μια κάπως επιθετική ειδοποίηση. Αυτή η ειδοποίηση υποστηρίζει, πως ο υπολογιστή κλειδώθηκε λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων του Νόμου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών και άλλους φαινομενικά σοβαρούς λόγους. Δυστυχώς, αν βρείτε τον υπολογιστή σας μπλοκαρισμένο από ένα πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει πως έχετε παράνομα χρησιμοποιήσει ή διανείμει περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, έχετε παρακολουθήσει ή διανείμει περιεχόμενο πορνογραφικής φύσης ή malware, τότε πρέπει να αγνοήσετε αυτή την ειδοποίηση. Αυτό, διότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί. Να θυμάστε, αυτό το πρόγραμμα διανέμεται από απατεώνες για εξαπατήσουν τους χρήστες τους με σκοπό τα χρήματα. Γι’ αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό FBI αμέσως μόλις αντιληφθείτε πως έχει καταλάβει το σύστημα σας. Να έχετε κατά νου, πως ειδικοί σε θέματα ασφάλειας αναμένουν ότι αυτήν η ομάδα ransomware, θα αναπτυχθεί και θα βελτιωθεί στο μέλλον.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΟΣ FBI ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ;

Αυτή η λοίμωξη μπαίνει στο σύστημα μέσω τρωτών σημείων της ασφάλειας, τα οποία εμφανίζονται όταν οι χρήστες δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του υπολογιστή τους. Αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα ασφαλείας ή δεν το ενημερώνετε, μπορεί κάποια μέρα να έρθετε αντιμέτωποι με αυτόν τον ιό. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε την ασφαλή πλοήγηση και την αποφυγή ύποπτων λήψεων που προσφέρονται στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που προκαλείται από αυτό το ransomware, είναι ότι αποκλείει εντελώς τον υπολογιστή του θύματος, τον κλειδώνει και απενεργοποιεί όλα τα προγράμματα που βρίσκονται εκεί. Για να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε το σύστημα, ο FBI ιός απαιτεί να καταβληθεί το πρόστιμο μέσω MoneyPak ή άλλων συστημάτων πληρωμής. Φυσικά, όπως θα πρέπει να έχετε ήδη καταλάβει, ποτέ δεν πρέπει να πληρώσετε αυτό πρόστιμο των 100 δολαρίων, αν δε θέλετε να βοηθήσετε τους απατεώνες αυτούς που συλλέγουν αυτά τα πρόστιμα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ FBI:

FBI Moneypak: Αυτό ransomware χρησιμοποιεί μια τεράστια ειδοποίηση γεμάτη με λογότυπα του FBI και του Moneypak, μια κάμερα και ένα κατάλογο των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται το θύμα. Ο χρήστης ενημερώνεται ότι έχει παρακολουθήσει ή διανείμει περιεχόμενου πορνογραφικής φύσης ή πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει διανείμει malware ή έχει κάνει άλλες παράνομες δραστηριότητες. Γι ‘αυτό, πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 100$ και να εισάγει ένα Moneypak κωδικό στη δεξιά πλευρά αυτού του ψεύτικου συναγερμού. Αυτή η απειλή κλειδώνει το σύστημα τελείως.

FBI Green Dot Moneypak Virus: Αυτό ransomware κλειδώνει όλο το σύστημα και εμφανίζει ένα ψεύτικο συναγερμό με τα λογότυπα του FBI, Moneypak και McAfee. Ένα παραπλανητικό μήνυμα, το οποίο ανήκει σε αυτή την απειλή, ισχυρίζεται ότι το FBI Federal Bureau of Investigation, σας έχει μπλοκάρει λόγω της λήψης παράνομου/πνευματικής ιδιοκτησίας περιεχομένου ή παρόμοια εγκλήματα. Απαιτεί να πληρώσετε 200 δολάρια πρόστιμο και περιλαμβάνει τα στάδια που εξηγούν πώς θα πρέπει να το κάνετε αυτό.

FBI Virus Black Screen: Αυτό ransomware από την ομάδα του FBI ιών χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική με τους προκατόχους του και επιδιώκει να κάνει τους χρήστες να πληρώσουν $ 200 πρόστιμο. Ωστόσο, αυτό έχει επιπλέον μια ακουστική ειδοποίηση, μια μαύρη οθόνη και το κλειδώμα του συστήματος . Ομοίως, ισχυρίζεται πως έχετε συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου και σας κατηγορεί για την επίσκεψή σας σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, προβολή αρχείων που περιέχουν τη ζωοφιλία, την παιδική πορνογραφία και παρόμοια.

FBI Online Agent: Αυτό το ransomware, επίσης χρησιμοποιεί το όνομα του FBI Federal Bureau of Investigation αλλά έχει μια νέα διαφορετική ειδοποίηση, η οποία τείνει να κατηγορεί τα θύματα για τη διάπραξη διαφόρων εγκλημάτων και ζητά να πληρώσουν 200 δολάρια χρησιμοποιώντας τη MoneyPak. Το νέο στοιχείο του FBI Online Agent, είναι ότι δεν παρουσιάζει τη διεύθυνση IP ή τη θέση σας, αλλά δίνει το όνομα του υπεύθυνου πράκτορα, τον αριθμό της υπόθεσης και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες είναι τελείως κατασκευασμένες. Εκτός αυτού, οι απατεώνες έχουν συμπεριλάβει και την προώθηση της τρομοκρατίας στον κατάλογο των εγκλημάτων που αναφέρονται σε αυτή την παραπλανητική ειδοποίηση.

FBI Cybercrime Division virus: Αυτό είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο υποτίθεται πως ανήκει στο Cybercrime Division του FBI. Αυτός ο ιός χρησιμοποιεί ένα πανομοιότυπο θέμα προσπαθώντας να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες. Ωστόσο, αυτή τη φορά ζητά να καταβληθεί πρόστιμο $300 μέσω του συστήματος πληρωμών Moneypak. Σας διαβεβαιώνουμε, πως αυτή η ειδοποίηση δεν είναι νόμιμη και μπορείτε απλά να την αγνοήσετε. Αυτή η νέα έκδοση, έχει μια καινούρια ειδοποίηση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα λογότυπα.

FBI PayPal virus: Αυτό το ransomware δεν έχει καμία σχέση με το FBI Federal Bureau of Investigation. Από τη στιγμή που διεισδύει στο σύστημα, αυτό το ransomware μπλοκάρει την επιφάνεια εργασίας και απενεργοποιεί τη σύνδεση του υπολογιστή στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ζητά τη πληρωμή ενός προστίμου $100 για διάφορα υποτιθέμενα διαδικτυακά εγκλήματα, όπως η χρήση περιεχομένου πνευματικής ιδιοκτησίας ή η διανομή malware. Σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις αυτού του παρασίτου, οι οποίες χρησιμοποιούν ένα πανομοιότυπο τρόπο για να αποσπούν χρήματα, ο ιός FBI PayPal χρησιμοποιεί τη PayPal για τις συναλλαγές του. Παρακαλούμε, μείνετε μακριά από αυτή την απειλή.

FBI Department of Defense virus: Αυτός είναι ένας επικίνδυνος ιός ransomware, ο οποίος παρόμοια με τους προκατόχους του, επιχειρεί να αποσπάσει $300 πείθοντας τα θύματα του πως έχουν παραβιάσει αρκετούς νόμους των ΗΠΑ. Αυτός ο ιός έχει την ίδια δυνατότητα κλειδώματος του Η/Υ και μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε αρχείο, που υπάρχει στον υπολογιστή. Το νέο στοιχείο του ιού FBI, είναι πως δίνει τη δυνατότητα πληρωμής του προστίμου, μέσω του συστήματος πληρωμών MoneyGram. Παρακαλούμε, ποτέ μην ακολουθήσετε τις προτάσεις του!

White Screen FBI virus: Αυτή η διαδικτυακή λοίμωξη, η οποία χαρακτηρίζεται ως ransomware και ανήκει στην ομάδα ιών του FBI. Αν δείτε μια λευκή οθόνη και ένα κέρσορα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει πως αυτός ο ιός δεν κατάφερε να φορτώσει σωστά. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δείτε μια τεράστια ειδοποίηση από το FBI, η οποία κάνει αναφορά για παράνομη χρήση βίντεο σχετικών με παιδική πορνογραφία και άλλα διαδικτυακά εγκλήματα. Παρακαλούμε, αγνοήστε αυτή την ειδοποίηση η οποία ανήκει στον ιό White Screen FBI και ποτέ μη πληρώσετε χρήματα ή παραχωρήσετε προσωπικές σας πληροφορίες.

FBI Computer Crime and Intellectual Property Section virus: Αυτό είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον υπολογιστή από τη στιγμή που καταφέρνει να διεισδύσει σε αυτόν. Αντί για την επιφάνεια εργασίας, εμφανίζει μια τεράστια ειδοποίηση η οποία αναφέρει, πως ο υπολογιστής σας έχει κλειδωθεί από τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου για διάφορους λόγους. Όπως ακριβώς και οι προηγούμενες εκδόσεις, ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή βρέθηκε να παρακολουθεί και να διανέμει περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και να πραγματοποιεί άλλες δραστηριότητες, οι οποίες παραβιάζουν ξεκάθαρα μερικούς νόμους των ΗΠΑ. Αυτή η έκδοση του FBI virus ζητά να γίνει η πληρωμή ενός προστίμου $200. Παρακαλούμε, ποτέ μην ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.

FBI System Failure virus: Ο ιός FBI System Failure είναι ένα σοβαρό ransomware, το οποίο μπλοκάρει τους υπολογιστές με τη πλαστή του ειδοποίηση: ‘Όλες οι δραστηριότητες του υπολογιστή έχουν καταγραφεί. Όλα τα αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί. Μην επιχειρήσετε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας!’. Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, αυτός ο ιός επιχειρεί να κάνει τα θύματα του να πληρώσουν αυτό το κατασκευασμένο πρόστιμο. Αυτή η έκδοση απαιτεί το ποσό των $300, και η πληρωμή υποτίθεται πως πρέπει να γίνει μέσω του συστήματος πληρωμών REloadit. Αν δείτε αυτή την ειδοποίηση, πρέπει να την αγνοήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα anti-malware για να μπορέσετε να απομακρύνετε τα κακόβουλα αρχεία από το σύστημα σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ FBI VIRUS;

Για να αφαιρέσετε τον ιό, πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Γι ‘αυτό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή που διαθέτει σύνδεση στο Internet και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

1. Κάντε χρήση ενός άλλου Η/Υ για να κάνετε λήψη του Reimage ή κάποιου άλλου αξιόπιστου προγράμματος anti-malware. Μπορείτε, επίσης να κάνετε λήψη του SpyHunterCombo Cleaner ή του Malwarebytes Malwarebytes.

2 . Ε&

Ερώτηση σχετικά με FBI virus

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του FBI ιός
Στιγμιότυπο του FBI ιόςΣτιγμιότυπο του FBI ιόςΣτιγμιότυπο του FBI ιόςΣτιγμιότυπο του FBI ιός

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού FBI:

Αφαίρεση FBI χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση FBI

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του FBI.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση FBI χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του FBI. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση FBI έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από FBI κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunterCombo Cleaner ή Malwarebytes Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-fbi-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες