Αφαίρεση ιού Facebook “hahaha”

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Facebook “hahaha”

Τι είναι το Facebook “hahaha” virus?

Το Facebook “hahaha” virus είναι ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο διαδίδεται μέσω των προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών στο Facebook.

Παρομοίως με άλλες εκδόσεις Facebook virus , έτσι και αυτό διαδίδεται ξεγελώντας τους χρήστες κι αναγκάζοντάς τους μέσω της εξαπάτησης να κλικάρουν σε κακόβουλους συνδέσμους και εν τέλει να κατεβάζουν Pictr_357.Zip, Copy_0027.Zip, Image0905.Zip και άλλων ειδών κακόβουλα αρχεία στους υπολογιστές τους, μέσω μηνύματος με τίτλο “hahaha”.

Με το που οποιοδήποτε από τα κακόβουλα αρχεία, που σας αναφέραμε πιο πάνω, καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, και ενεργοποιηθεί το αρχείο .Jar, τότε το malware αυτό ξεκινάει άμεσα την κακόβουλη δραστηριότητά του.

Πιστεύεται ότι γενικά το Facebook “hahaha” virus χρησιμοποιείται κυρίως για να υποκλέπτει Bitcoin. Ωστόσο, μπορεί να αναμειχθεί και σε πληθώρα άλλων επικίνδυνων δραστηριοτήτων. Εάν διαπιστώσετε ότι οι ταχύτητες του υπολογιστή σας έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά και ο λογαριασμός σας στο Facebook άρχισε να να στέλνει αυθαίρετα μηνύματα τύπου “hahaha” στους φίλους σας, τότε αυτές είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από αυτό το επικίνδυνο malware.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Facebook “hahaha” virus ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και προηγουμένως, το Facebook “hahaha” virus διαδίδεται μέσω μηνυμάτων τύπου “hahaha” τα οποία στέλνονται μέσω προσωπικών Facebook μηνυμάτων.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορεί η αρχική σας εντύπωση να είναι ότι μπορεί να έχουν σταλθεί από κάποιο φίλο σας, και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που το malware αυτό έχει διαδοθεί σε τόσο μεγάλη κλίμακα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, με το που κλικάρετε στο παραπλανητικά κακόβουλο αυτό μήνυμα, θα γίνετε αυτομάτως μέρος της τεράστιας ‘αλυσίδας’ διάδοσης του Facebook “hahaha” virus αυξάνοντας τις πιθανότητες να το ‘κολλήσουν’ και οι φίλοι σας ασχέτως αν χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Windows ή Mac, και πάει λέγοντας. Επιπρόσθετα, ο υπολογιστής σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή bitcoins, αλλά και για πληθώρα άλλων επικίνδυνων δραστηριοτήτων.

Επομένως, θα σας συμβουλεύαμε να αποφεύγετε μηνύματα που μπορεί να φαίνονται ύποπτα, ασχέτως αν γνωρίζετε ή όχι τον αποστολέα. Εάν ήδη έχετε κάνει το λάθος και πατήσατε σε κάποια από τις μολυσμένες επισυνάψεις, τότε θα σας συνιστούσαμε να προβείτε άμεσα σε σάρωση του υπολογιστή σας για εντοπισμό του Facebook “hahaha” virus.

Για να το πετύχετε αυτό, κάντε τα εξής :

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Facebook “hahaha” virus?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθει με το Facebook “hahaha” virus, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα δύο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : ReimageIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να βρεθείτε ενωπίον σοβαρών καταστάσεων, όπως δραματικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες συστήματος και πλοήγησης, καθώς ακόμα και διείσδυση επιπρόσθετων malware. Σε περίπτωση που το κολλήσετε, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους φίλους σας στο Facebook σχετικά με κακόβουλα μηνύματα που μπορεί να προέλθουν από τον λογαριασμό σας και μπορεί να σχετίζονται με τον συγκεκριμένο ιό.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες