Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Facebook Desktop. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Το Facebook Desktop (μπορεί κάποιος να το βρει και ως FBDesktop) είναι μια ενδεχομένως ανεπιθύμητη εφαρμογή, η οποία συνήθως συμπεριλαμβάνεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης όταν ο χρήστης κατεβάσει συνήθως μια δωρεάν ή shareware εφαρμογή από το διαδίκτυο.

Σε καμία περίπτωση η εφαρμογή αυτή δε σχετίζεται με το Facebook, ασχέτως του τι γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της. Με το που εγκατασταθεί στον υπολογιστή, επιρρεάζει τις λειτουργίες όλων των κύριων browsers που μπορεί να είναι εγκατεστημένοι στο σύστημα του συγκεκριμένου υπολογιστή, όπως Mozilla Firefox, Google Chrome και Opera εγκαθιστώντας το δικό της plugin. Δεν παρατηρήσαμε ακομά η εφαρμογή αυτή να έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει το plugin της στον Ιnternet Explorer, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει.

Το Facebook Desktop δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ενημερώνεται για τις ειδοποιήσεις του Facebook χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δημιουργήσει την εμφάνιση pop-up διαφημίσεων και άλλων παρόμοιων ειδοποιήσεων. Σε γενικές γραμμές, δεν χαρακτιρίζουμε είτε το Facebook Desktop ή το FBDesktop ως κακόβουλο λογισμικό, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι διαδίδεται χρησιμοποιώντας έμμεσους τρόπους πρόωθησης και κατόπιν προβαίνει αυθαιρέτως σε ανεπιθύμητες αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος στο οποίο εγκαθίσταται. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το Facebook Desktop από το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτά που γράφονται παρακάτω.

Πώς μπορεί το FACEBOOK DESKTOP να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Facebook Desktop μπορεί να κατέβει στον υπολογιστή από την επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία να σημειωθεί ότι ανήκει στην Troy Technology Co., Ltd.

Ωστόσο, όπως ακριβώς και με την περίπτωση του Search.fbdownloader.com ή άλλων hadwares, μπορεί εξίσου να διεισδύσει ως μέρος συνοδευτικού πακέτου λήψης μιας εφαρμογής από το διαδίκτυο. Επίσης, το plugin του Facebook Desktop δεν έχει τίποτα κοινό με αυτό του Facebook Messenger, οπότε σε περίπτωση που διαπιστώσετε εγκατάστασή του στο σύστημα χωρίς την έγκρισή σας καλό θα ήταν να το αφαιρέσετε.

Εάν δε γνωρίζετε το πώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω λεπτομερείς οδηγίες για να αφαιρέσετε επιτυχώς το Facebook Desktop από τον υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το FACEBOOK DESKTOP?

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το FBDesktop (επίσης γνωστό ως Facebook Desktop), θα πρέπει να τρέξετε γενική σάρωση του συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έμπιστο anti-spyware. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δύο για να έχετε άριστα αποτελέσματα : Reimage ή Malwarebytes Malwarebytes .

Μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

Ξεκινήστε την αφαίρεση μέσω της λίστας Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων). Αναλυτικότερα :

  1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
  2. Ψάξτε για Facebook Desktop ή FBDesktop και επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τέλος, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των browsers σας, ως εξής :

Mozilla Firefox:

  1. Στο address bar (γραμμή διευθύνσεων) του Mozilla Firefox πληκτρολογήστε about:addons και click enter;
  2. Αλλάξτε σε plugins και ψάξτε για Facebook Desktop ή FBDesktop;
  3. Click disable (απενεργοποίηση).

Google Chrome:

  1. Στο address bar (γραμμή διεθύνσεων) του Google Chrome, πληκτρολογήστε chrome:\\plugins και click enter.
  2. Ψάξτε για Facebook Desktop και click disable (απενεργοποίηση).

Opera:

  1. Στο address bar (γραμμή διευθύνσεων) του Opera, πληκτρολογήστε opera:plugins,
  2. Ψάξτε για Facebook Desktop plugin και disable (απενεργοποίηση).
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Facebook Desktop, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Facebook Desktop. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του Facebook Desktop (2014-04-11)
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του Facebook Desktop (2014-04-11)
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-desktop.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες