Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Αφαίρεση ιού Facebook Change Color

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Το Facebook Change Color virus είναι μια σοβαρή διαδικτυακή μόλυνση, η οποία σχετίζεται με παραπλανητικά μηνύματα που διαδίδονται με γοργούς ρυθμούς στο διαδίκτυο και στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστό επίσης και ως Facebook virus.

Αυτές οι ψευδείς και παραπλανητικές ειδοποιήσεις, ουσιαστικά προσκαλούν τους χρήστες να κλικάρουν σε ένα σύνδεσμο και να αλλάξουν το χρώμα του Facebook προφίλ τους σε μαύρο, κόκκινο, ρόζ, ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Ωστόσο, πρίν να κλικάρετε στη διεύθυνση που δίδεται από την εφαρμογή αυτή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δε γίνεται να αλλάξετε το χρώμα του προφίλ σας, καθώς το μπλε είναι το επίσημο χρώμα της εταιρίας.

Εάν κάνετε αναζήτηση στο google σχετικά το με το συγκεκριμένο ζήτημα, τότε θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα scam γιγιαντίων διαστάσεων που σκοπό έχει να προωθήσει τους χρήστες σε ένα συγκεκριμένο ιστότοπο ερευνών. Με αυτό τον τρόπο, οι scammers καταφέρνουν να συλλέξουν πολύ μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας και εν τέλει να αυξήσουν και τα κέρδη τους.

Σας προειδοποιούμε ότι πρέπει να αποφύγετε το Facebook Change Color ακόμα και αν προέρχεται από φιλικό σας πρόσωπο. Με το που διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, καταρχάς μην ανοίγετε το μήνυμα αυτό και επιπλέον ενημερώστε τον/την φίλο/η σας ότι ο λογαριασμός του/της έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό.

Πώς μπορεί το Facebook Change Color virus να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Πρέπει να ξέρετε ότι το Facebook Change Color virus προσπαθεί να επιτεθεί στο σύστημα του υπολογιστή του χρήστη μέσω ενός ψευδούς και παραπλανητικού μηνύματος ότι δήθεν προσφέρει την επιλογή στον χρήστη να αλλάξει το χρώμα του προφίλ του στο Facebook. Συνήθως, το μήνυμα αυτό εμφανίζεται από κάποιον από τους φίλους μας που έχει μολυνθεί από τον ιό αυτό, κάτι το οποίο εν τέλει καταλήγει σε scam γιγαντίων διαστάσεων που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Σε γενικές γραμμές οι τα μηνύματα των ειδοποιήσεων αυτών μοιάζουν κάπως έτσι :

Switch to Pink Facebook (Limited Time!) (Αλλάξτε σε Ροζ Facebook (Περιορισμένος Χρόνος)
(LINK) (Σύνδεσμος)
Say goodbye to the boring blue profile and say hello to the pink profile!! (Πείτε αντίο στο βαρετό μπλε προφίλ και καλωσορίστε το ρόζ προφίλ!!)

Switch to Red Facebook (Limited Time!) (Αλλάξτε σε Κόκκινο Facebook (Περιορισμένος Χρόνος)
(LINK) (Σύνδεσμος)
Say goodbye to the boring blue profile and say hello to the red profile!! (Πείτε αντίο στο βαρετό μπλε προφίλ και καλωσορίστε το κόκκινο προφίλ!!)

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κλικάροντας σε αυτούς τους συνδέσμους, φυσικά και δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το χρώμα του προφίλ σας στο Facebook! Θα σας ζητηθεί απεναντίας να μοιραστείτε το μήνυμα αυτό με φίλους σας και να σχολιάσετε σχετικά με αυτό καθώς και να απαντήσετε κάποιες ερωτήσεις σε μια διαδικτυακή έρευνα/δημοσκόπηση.

Πρέπει να μην ενδώσετε στα παραπλανητικά αυτά μηνύματα του Facebook Change Color virus και να το αφαιρέσετε/απεγκαταστήσετε άμεσα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το FACEBOOK CHANGE COLOR VIRUS?

Εάν εν τέλει ενδώσατε στην παραπλανητική τακτική της κακόβουλης αυτής εφαρμογής, τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι ο καθαρισμός του τείχους σας πρώτα απ’ όλα.

Επίσης, πρέπει να τρέξετε μια γενική σάρωση του συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έμπιστο anti-spyware, έτσι ώστε να αφαιρέστε οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό ή αρχείο έχει διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογισή σας μολύνοντάς το με τον κακόβουλο προγραμματισμό τους.

Η γνώμη μας είναι ότι το ιδανικό για αυτή την περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσετε την ενημερωμένη έκδοση του Reimage Reimage Cleaner Intego, το οποίο θα σας βοηθήσει να απαλλάξετε τον υπολογιστή σας από την παρουσία κακόβουλων λογισμικών και αρχείων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε : SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Facebook Change Color virus
Στιγμιότυπο του Facebook Change Color virus

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-change-color-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με Facebook Change Color virus