Βαθμός σοβαρότητας:  
  (67/100)

Απομάκρυνση Facebook Antivirus

Το Facebook Antivirus είναι ένα ψευδές και παραπλανητικό πρόγραμμα που διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Όπως και άλλα παρόμοια παραπλανητικά antivirus προγράμματα, έτσι και το Facebook Antivirus εμφανίζει αναφορές στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κάποιο malware ή παρουσιάζει πολλά σφάλματα σε σχέση με θέματα ασφάλειας/προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Εάν έχετε γνώση του Panda Cloud Antivirus, τότε θα έχετε παρατηρήσει τις πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών εφαρμογών. Προφανώς, οι scammers αντέγραψαν το γραφικό περιβάλλον εργασίας από κάποια γνωστά κι έγκυρα λογισμικά και τα πρόσθεσαν στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το Facebook Antivirus εμφανίζεται μόνο εντός Facebook και δεν πρόκειται για ιό, εκτός κι αν κατεβάσατε κάτι που σας πρότεινε η συγκεκριμένη παραπλανητική εφαρμογή.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται ως εφαρμογή του Facebook, γνωστή ως Antivirus in Focebook. Με το που μολυνθεί το προφίλ σας, το πρόγραμμα αυτό tagάρει τις φωτογραφίες σας με 20 από τους φίλους σας και κατόπιν δημοσιεύει τις φωτογραφίες στον τοίχο σας. Και έτσι οι φίλοι σας λαμβάνουν ειδοποίηση ότι δημοσιεύσατε φωτογραφία στην οποία τους έχετε tagάρει. Εάν από την άλλη σας έχουν tagάρει,δλδ η εφαρμογή αυτή, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε αμέσως να αφαιρέσετε την ετικέτα. Και πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το tag σας από μια τέτοια φωτογραφία ?

1. Ανοίξτε τη φωτογραφία στην οποία έχετε tagαριστεί
2. Click στη συγκεκριμένη φωτογραφία
3.Ψάξτε για το όνομά σας στην λίστα αυτών που έχουν tagαριστεί
4. Click «Remove Tag» (Αφαίρεση Tag) που παρουσιάζεται δίπλα στο όνομά σας

Ωστόσο σε περίπτωση scam από το Facebook Antivirus, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει εγκατασταθεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό ή αρχείο με τη βοήθεια της συγκεκριμένης εφαρμογής. Για αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα τρία άριστα anti-spyware :

SpyHunter 5Combo Cleaner, Reimage, Malwarebytes

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Facebook Antivirus
Στιγμιότυπο του Facebook Antivirus
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-antivirus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες