Τι είναι explorer.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Jake Doe - -
explorer.exe

Το explorer.exe είναι ένα νόμιμο εκτελέσιμο αρχείο, το οποίο εμπεριέχεται στο λειτουργικό σύστημα όλων των Microsoft Windows OS.

Η διεργασία αυτή είναι επίσης γνωστή ως Windows Explorer, η οποία είναι αναγκαία για browsing (περιήγηση) σε αρχεία και φακέλους στο περιβάλλον εργασίας των Microsoft Windows.

Το explorer.exe ενεργοποιείται αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί το Windows Explorer για να περιηγηθείτε στα αρχεία και τους φακέλους σας. Το βρίσκουμε στον φάκελο της τοποθεσίας C:\ Windows folder.

Το explorer.exe είναι ένα σημαντικό αρχείο των Windows, το οποίο είναι υπεύθυνο για μια πληθώρα εργασιών, οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το τερματίσετε.

Ωστόσο, θα ήταν καλό σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι ολοένα και περισσότεροι χάκερς έχουν τη τάση να ονομάζουν τις κακόβουλες δημιουργίες τους με ονόματα νόμιμων κι έγκυρων αρχείων, έτσι ώστε να κρύψουν καλά τις κακόβουλες εφαρμογές και αρχεία τους στα συστήματα των θυματοποιημένων χρηστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοδήποτε malware μπορεί να έχει οποιοδήποτε όνομα, και φυσικά το explorer.exe είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, το εκτελέσιμο αυτό αρχείο μπορεί να αποκαλύψει ότι ο υπολογιστής σας έχει δεχθεί επίθεση από επικίνδυνες εφαρμογές, όπως πχ CoolWebSearch.time, keylogger DlDer, W32.HLLW.Cult.H, W32.HLLW.Gaobot.AZ κ.α.

Για να ελέγξετε το αρχείο και να διαπιστώσετε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, θα σας προτείναμε να προβείτε σε γενική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας με Reimage.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
απαιτείται διάγνωση
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-explorer-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση