Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Αφαίρεση ιού Europol

Ο ιός Europol ή αλλιώς EC3, είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα ransomware το οποίο επιχειρεί να αποσπάσει χρήματα από τα θύματα του. Το επιτυγχάνει πείθοντας τα θύματα πως έχουν παραβιάσει διάφορους νόμους και πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο που επιβάλλει η Europol. Εκτός αυτού, μπλοκάρει το σύστημα και προβάλλει μόνο μια ψεύτικη ειδοποίηση αντί την επιφάνεια εργασίας του χρήστη. Πριν πέσετε θύμα αυτής της απάτης και πληρώσετε αυτό το ‘πρόστιμο’, να έχετε κατά νου πως τέτοιες κυβερνητικές αρχές ποτέ δεν κλειδώνουν υπολογιστές, ώστε να εισπράξουν τα πρόστιμα τους. Έχουν πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τέτοια θέματα. Ο ιός Europol είναι μια μεγάλη απάτη, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη εδώ και αρκετό καιρό. Για να εξαπατά τα θύματα του, τους εμφανίζει τη διεύθυνση IP τους, τη τοποθεσία, λογότυπα EC3, τη κάμερα και άλλες πληροφορίες. Παρακαλούμε, αγνοήστε αυτή την καλοσχεδιασμένη ειδοποίηση και μην πληρώσετε το ‘πρόστιμο’ του. Μεγαλύτερο ρίσκο μόλυνσης από τον ιό Europol, έχουν εκείνοι που κατοικούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ EUROPOL?

Ο ιός Europol εξαπλώνεται μέσω δούρειων ίππων, οι οποίοι μπαίνουν στο σύστημα χωρίς την άδεια του χρήστη. Κυρίως, μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα μαζί με freeware, shareware, ψεύτικο λογισμικό και διάφορες ενημερώσεις. Από τη στιγμή που μπαίνει στον υπολογιστή, αυτό ο δούρειος ίππος μπλοκάρει ολόκληρο το σύστημα και κάνει λήψη κακόβουλων αρχείων, τα οποία ανήκουν στον ιό Europol. Έτσι, όταν απαλλαγείτε από αυτή την απειλή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε αυτά τα αρχεία. Επιπλέον, ο ιός Europol αντικαθιστά την επιφάνεια εργασίας με μια πλαστή ειδοποίηση η οποία υποστηρίζει:

EUROPOL
Attention! Your PC has been locked! Attention!
Your computer has been trying to download and/or to install pirated software or multimedia files protected by international laws and has been blocked According to EU legislation you are required to pay 100 EUR administrative fees if this is the first time you have violated the copyright law. Downloading, installing and distributing Such materials is highly punishable and may leave a long lasting effect on your job and on your friends and relatives, if we don’t receive a payment within 48 hours your personal information will be Sent TO your local police authorities. Your hardware used for distribution of pirated software will be confiscated and you will be arrested, charged and convicted for up to 5 years in prison time and registered as a thief for the rest of your life.

Να έχετε κατά νου, πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές αυτού του ransomware, οι οποίες επιτίθενται διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ιοί όπως ο EC3 ή αλλιώς Europol μπορεί να δείχνουν αξιόπιστοι και νόμιμοι αλλά οι νόμιμες οργανώσεις δεν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για την είσπραξη των προστίμων τους. Παρακαλούμε, αγνοήστε τους και απομακρύνετε τους από το σύστημα σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ EUROPOL?

Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσετε το κλείδωμα. Κάποιοι χρήστες αναφέρουν πως η ρύθμιση του συστήματος σε μια προηγούμενη ημερομηνία, μπορεί να προσφέρει τη λύση. Ωστόσο, ένα άλλο μέρος των θυμάτων τη βρίσκουν μη λειτουργική. Αν είστε ένα από αυτά, παρακαλούμε δοκιμάστε τις εξής μεθόδους:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage ή κάποιου άλλου προγράμματος anti-malware.
2. Ενημερώστε το και μετά τοποθετήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή μια ακόμη φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* ΟΙ χρήστες οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τέτοια ransomware, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών συστημάτων. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να του αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Europol (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο Reimage έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-europol-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες