Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

EU Police virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Ο ιός EU Police είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο ανήκει σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου και φυσικά όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το scamware έχει άμεση επίδραση στο μολυσμένο υπολογιστή επειδή τον κλειδώνει μόλις μπαίνει στο σύστημα. Εκτός αυτού, από τη στιγμή που καταφέρνει να μολύνει το σύστημα, αντικαθιστά την επιφάνεια εργασίας με τη δική του ειδοποίηση, η οποία κάνει αναφορά για ανύπαρκτο περιεχόμενο και ζητά να πληρώσετε το πρόστιμο. Ο ιός EU Police υποστηρίζει επίσης πως ο χρήστης απενεργοποιήθηκε γιατί παρακολουθούσε παράνομο και χωρίς άδεια περιεχόμενο, έκανε διαμοιρασμό malware και επισκέπτονταν ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. ΓΙα να αφαιρέσετε το κλείδωμα, αυτό το ransomware ζητά να πληρώσετε ένα πρόστιμο μέσω ενός νόμιμου συστήματος προπληρωμής, όπως είναι το Moneypak, Ukash, κάρτας Paysafe ή παρόμοια. Ωστόσο, δεν πρέπει να εμπιστευτείτε αυτό το πρόγραμμα και ποτέ να μην ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Αν παρατηρήσετε την ειδοποίηση του ιού EU Police στον μηχάνημα σας, πρέπει να την αφαιρέσετε και να απομακρύνετε τον ιό EU Police από το σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ EU Police?

Παρόμοια με τον Europol, ο ιός EU Police είναι ρυθμισμένος να επιτίθεται χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό, αυτοί οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ψεύτικες ενημερώσεις, codecs αναπαραγωγής πολυμέσων, email spam και παρόμοιους τρόπους διανομής. Να είστε βέβαιοι πως θα παρατηρήσετε αμέσως την επίδραση αυτού του ψεύτικου προγράμματος, διότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπλοκάρει τον υπολογιστή, από τη στιγμή που διεισδύει στο σύστημα. Μετά, ο ιός EU Police εμφανίζει μια πλαστή ειδοποίηση με τίτλο: ‘Ο υπολογιστής έχει κλειδωθεί από την Ευρωπαϊκή αστυνομία’. Επιπλέον, ρίχνει το φταίξιμο στο θύμα για παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, αποστολή τρομοκρατικών μηνυμάτων, διανομή λογισμικού χωρίς άδεια και μετά ζητά την να ακολουθήσετε τις οδηγίες του χωρίς καμία καθυστέρηση. Αντί να πέσετε θύμα αυτής της απάτης και να σας πείσει πως η Ευρωπαϊκή αστυνομία έχει κλειδώσει τον υπολογιστή σας, πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το ransomware αμέσως. Παρακαλούμε, ποτέ μη πληρώνετε αυτά τα πρόστιμα των 100 λιρών ή οποιουδήποτε άλλου ποσού καθώς κάτι τέτοιο δεν θα λύσει το πρόβλημα σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ EU Police?

Αν θέλετε να αφαιρέσετε με επιτυχία τον ιό EU Police από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε το σύστημα. Μερικές φορές, μπορείτε να το κάνετε αυτό αλλάζοντας την ημερομηνία του συστήματος σε μια προηγούμενη ή απλά κάνοντας Επανεκκίνηση του υπολογιστή σε Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου. Αν αυτές οι επιλογές δεν σας βοηθήσουν στην αφαίρεση του ιού EU Police, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ή Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και τοποθετήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από τέτοιες ransomware απειλές, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέστε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash για να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού EU Police (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτό τον ιό (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο Reimage έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-eu-police-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες