Βαθμός σοβαρότητας:  
  (28/100)

Απομάκρυνση eFix Pro

από Linas Kiguolis - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι είναι το eFix Pro ?

Το eFix Pro προωθείται ως εργαλείο βελτιστοποίησης υπολογιστών, το οποίο όμως χρησιμοποιεί διάφορες ύποπτες τεχνικές για να παραπλανεί τους χρήστες και να τους πείθει να προβούν σε αγορά της ‘πλήρους’ του έκδοσης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμφανίζει συνεχώς δήθεν σαρώσεις συστήματος και κατόπιν εμφανίζει υποτιθέμενα αποτελέσματα των ‘σαρώσεων’ αυτών με απώτερο σκοπό να τρομοκρατήσει τους χρήστες με ‘αναφορές’ σχετικά με εκατοντάδες κακές καταχωρήσεις μητρώου (bad registries), κακόβουλα αρχεία, σοβαρά προβλήματα σταθερότητας συστήματος, κλπ.

Φυσικά, όλα αυτά τα ‘προβλήματα’ δεν θα επιλυθούν εάν δεν αγοράσετε πρώτα την eFix Pro έκδοση. Υπάρχει η πιθανότητα να μην έχετε καν πρόβλημα στον υπολογιστή σας, και το eFix Pro σας εμφανίζει αυτά τα αποτελέσματα σαρώσεων έτσι ώστε να σας ξεγελάσει και να σας πείσει να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αφαίρεση μερικών εκατοντάδων ληγμένων καταχωρήσεων μητρώου δεν θα βελτιστοποιήσει σημαντικά τις ταχύτητες του υπολογιστή σας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αφαιρέσετε χιλιάδες καταχωρήσεις μητρώου.

Επομένως, σας συμβουλεύουμε να διπλο-τσεκάρετε τον υπολογιστή σας πριν προβείτε σε αγορά προγραμμάτων απλά και μόνο επειδή σας εμφανίζουν επίφοβες ειδοποιήσεις. Εάν λοιπόν εγκαταστήσατε το eFix Pro malware στον υπολογιστή σας πιστεύοντας ότι θα προστατέψει και θα βελτιστοποιήσει τις ταχύτητες του συστήματός σας, τότε δυστυχώς κάνατε μεγάλο λάθος. Για την επίλυση αυτού του είδους των προβλημάτων θα ήταν προτιμότερο να εμπιστευτείτε αξιόλογες εφαρμογές γνωστών εταιριών λογισμικού που ειδικεύονται σε αυτό το τομέα.

Συνοψίζοντας, για να σταματήσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις από eFix Pro , σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο Reimage.

Πώς μπορεί να διεισδύσει το eFix Pro στον υπολογιστή μου ?

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διαδικτυακή διάδοση του eFix Pro. Το κυριότερο πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά από το πουθενά στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως στην περίπτωση που αρέσκεστε στο να κλικάρετε διαφόρων ειδών συνδέσμους ανακατεύθυνσης, άγνωστες διαφημίσεις, κι άλλες παρόμοιες ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων.

Για να διατηρήσετε ασφαλές το σύστημα του υπολογιστή σας και να αποφύγετε διεισδύσεις ύποπτων/αναξιόπιστων εργαλείων βελτιστοποίησης (optimization tools), θα πρέπει να αποφεύγετε ειδοποιήσεις και διαφημιστικά μηνύματα που σας προτείνουν να εγκαταστήσουν κάποιο ‘δωρεάν σαρωτή συστήματος’ (‘free system scanner’) ή ‘online scanner’ που υποτίθεται ότι θα ελέγχει δωρεάν τον υπολογιστή σας. Βασικά, δεν υπάρχει ‘online scanner’ και πόσο μάλλον δωρεάν! Επίσης, σας συμβουλεύουμε να μένετε μακρυά από διαφημίσεις που σας αναφέρουν ότι δήθεν έχετε μη ενημερωμένα προγράμματα και προσφέρονται να κατεβάσουν αυτές τις ενημερώσεις που λείπουν, δωρεάν!

Με αυτούς τους τρόπους τις περισσότερες φορές ξεγελιούνται οι χρήστες κι εν τέλει κατεβάζουν στον υπολογιστή τους άγνωστα και σαφώς αναξιόπιστα/ύποπτα προγράμματα που έχουν ως απώτερο σκοπό να τους πείσουν να προβούν σε αγορά των πλήρων εκδόσεων των προγραμμάτων αυτών! Επίσης, η εμφάνιση των προγραμμάτων αυτών σε συστήματα υπολογιστών έχει σχετιστεί με εκνευριστικές και ύποπτες ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις, και πολλές πολλές ακόμα αρνητικές παρασκηνιακές δραστηριότητες.

Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί σε ένα υπολογιστή, το eFix Pro προσφέρεται να προβεί σε δήθεν δωρεάν σαρώσεις συστήματος και να εντοπίσει όλα εκείνα τα αρχεία και προγράμματα μπορεί να το μολύνουν. Φυσικά, όλως τυχαίως, για να ‘αφαιρεθούν’ όλα αυτά που δήθεν εντοπίστηκαν, απαιτείται από τον χρήστη να προβεί σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος. Μην κάνετε το λάθος και προβείτε σε αγορά της, γιατί απλά θα χάσετε τα λεφτά σας. Επίσης, μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση τρίτοι στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς κι άλλα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουν εις βάρος σας!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό eFix Pro ?

Τεχνικά μιλώντας, αυτό το πρόγραμμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιός, ωστόσο υπάρχουν πολλές ύποπτες παράμετροι σχετικά με αυτό. Εάν δε γνωρίζετε από που βρέθηκε το eFix Pro στον υπολογιστή σας, τότε σαφώς και θα πρέπει να απαλλαγείτε από την παρουσία του. Για να τα καταφέρετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης ή μπορείτε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας):

  1. Click ‘Start’ (Έναρξη) κι επιλέξτε ‘Control Panel’ (Πίνακα Ελέγχου).
  2. Click ‘Uninstall a Program’ (Απεγκατάσταση Προγράμματος) κάτω από ‘Programs’ (Προγράμματα).
  3. Επιλέξτε ‘eFix Pro’ και κατόπιν ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  4. Click ‘Yes’ (Ναι) και ‘OK’ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για αυτόματη αφαίρεση του eFix Pro σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes,

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του eFix Pro
Στιγμιότυπο του eFix Pro

Σχετικά με συντάκτη

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-efix-pro.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες