Τι είναι dumprep.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

dumprep.exe

Το dumprep.exe είναι ένα νόμιμο και αξιόπιστο αρχείο της Microsoft Corporation, το οποίο χρησιμοποιείται από το Windows Error Dump Reporting Tool.

Η συγκεκριμένη διεργασία βοηθάει στην αποστολή μηνυμάτων προς τη Microsoft σχετικά με σφάλματα/κρασαρίσματα του συστήματος. Διαπιστώσατε ποτέ την εμφάνιση του μηνύματος “Send Error Report” (Αποστολή Αναφοράς Σφάλματος) όταν ο Windows Explorer ή κάποιο άλλο πρόγραμμα των Windows κράσαρε? Το αρχείο dumprep.exe προωθεί την περίπτωση της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας απευθείας στο Windows Help Center.

Αν και το συγκεκριμένο αρχείο δραστηριοποιείται στο παρασκήνιο των Windows, δεν είναι ωστόσο ένα άκρως απαραίτητο αρχείο. Οπότε, μπορεί να τερματιστεί εάν το επιθυμείτε μέσω του Windows Task Manager χωρίς αυτό να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη σταθερότητα ή την ομαλή λειτουργία των Windows.

Συνήθως, το εντοπίζουμε σε φάκελο της τοποθεσίας C:\Windows\System32 και καταλαμβάνει μεταξύ 9,000 – 35,000 bytes χώρο στο σκληρό δίσκο.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Πολλές φορές οι χάκερς ‘δανείζονται’ τα ονόματα νόμιμων/κανονικών διεργασίων των Windows, έτσι ώστε να ‘μεταμφιέσουν’ τις κακόβουλες δημιουργίες τους, όπως πχ ιοί, trojans, malwares, κλπ.

Παρότι το dumprep.exe είναι μια νόμιμη διεργασία των Windows, το όνομά του ωστόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλο σκοπό, όπως στο να κρύψει ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές. Για αυτό θα πρέπει να ελέγξετε εάν το dumprep.exe βρίσκεται σε φάκελο της τοποθεσίας (C:\Windows\System32). Σε διαφορετική περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε. Θα σας συνιστούσαμε να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware και με αυτό το τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας είναι απολύτως καθαρό από οποιαδήποτε κακόβουλη παρουσία μπορεί να το μόλυνε. Ιδανικό για περιπτώσεις όπως αυτή, είναι το RegCure Pro.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
απαιτείται διάγνωση
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes
Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-dumprep-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση