Τι είναι DSearchLink.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Ugnius Kiguolis - -

Υπάρχει ένα ιδιαιτέρως κακόβουλο αρχείο το οποίο απλώνεται ραγδαία στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το DSearchLink.exe. Εάν λοιπόν διαπιστώσατε κι εσείς αυτό το εκτελέσιμο αρχείο να τρέχει στο Task Manager του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα ώστε να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά. Το πιο πιθανόν είναι ότι η παρουσία του DSearchLink.exe είναι ένδειξη πως στον υπολογιστή σας έχει διεισδύσει κάποιος browser hijacker (ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), όπως πχ. delta-homes.com, Delta-Search.com, κλπ.

Κρατώντας αυτού του είδους τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο, γιατί μπορεί με έμμεσους/παραπλανητικούς τρόπους να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Επίσης, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστούν κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο καταφέρνουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και σε γενικές γραμμές τα δεδομένα που συλλέγονται είναι γενικής φύσεως, ωστόσο μέσω αυτών μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Τέλος, θα διαπιστώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι με την παρουσία αυτού του ιού στον υπολογιστή σας δεν θα μπορείτε να πλοηγείστε και να κάνετε αναζητήσεις στο διαδίκτυο όπως παλιά, γιατί ο ιός delta homes θα μπλοκάρει την πρόσβαση σας σε αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo, Bing, κλπ. Όλες οι ύποπτες κι ανεπιθύμητες διεργασίες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό θα έχουν ως αποτέλεσμα να σας εμφανιστούν σημαντικές επιβραδύνσεις τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων.

Επομένως, όπως μπορείτε να συμπεράνετε εύκολα από τα παραπάνω, το DSearchLink.exe είναι ένα ιδιαιτέρως κακόβουλο αρχείο το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα κι ολοκληρωτικά σε περίπτωση που διαπιστώσετε την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας. Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να δοκιμάσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, γιατί αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί και πάλι να τρέχει στο Task Manager μετά από κάποιο reboot. Για αυτό τον λόγο σας συνιστούμε να το αφαιρέσετε με αυτοματοποιημένο τρόπο, γιατί μόνο έτσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι όχι μόνο απαλλαγήκατε ολοκληρωτικά από τον ιό Delta Homes, αλλά και από όλα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτό. Αν και τεχνικά μιλώντας τα προγράμματα τύπου browser hijacker δεν είναι ιοί, ωστόσο η γενικότερη λειτουργία τους παραπέμπει σε αυτή των ιών και φυσικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ρισκάρετε να μολύνετε κάποια στιγμή τον υπολογιστή σας με κάποιο malware..

Εν κατακλείδι, για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Delta Homes και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό, όπως πχ. το εκτελέσιμο αρχείο DSearchLink.exe, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παρακάτω εξαίρετες εφαρμογές ασφάλειας: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes, Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-dsearchlink-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση