Βαθμός σοβαρότητας:  
  (12/100)

Απομάκρυνση Driver Navigator (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιαν 2021 ενημέρωση

από Jake Doevan - -   Driver Navigator virus | Τύπος: Εργαλεία Συστήματος

Είναι ασφαλές προς χρήση το Driver Navigator?

Driver Navigator

Το Driver Navigator της Easeware πρώτα απ' όλα δεν είναι ιός. Ανήκει στην κατηγορία εργαλείων συστήματος (βλ system tools) που βοηθούν τους χρήστες να ενημερώνουν τους drivers τους. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί μπορεί να σε ξεγελάσει και να σε πείσει να ξοδεύεις χρήματα για χαζομάρες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βρεθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Εάν βρεθεί στον υπολογιστή σου κατόπιν δικής σου συνειδητής επιλογής, και μόνο στην περίπτωση που το κατέβασες από τη δική του επίσημη ιστοσελίδα, έχει καλώς. Ωστόσο, ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι το βρήκαν ξαφνικά μια μέρα στον υπολογιστή τους, χωρίς να το έχουν κατεβάσει (συνειδητά τουλάχιστον).

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ολοένα και περισσότεροι χρήστες χαρακτηρίζουν ως ιό το Driver Navigator. Έτσι, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ξαφνικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το drivernavigator.exe κι άλλα παρόμοια/βοηθητικά αρχεία κατάφεραν να διεισδύσουν στον υπολογιστή σου παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που κατέβασες πρόσφατα από το διαδίκτυο (βλ. μέθοδο bundling). Η μέθοδος bundling είναι άλλωστε και ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του συγκεκριμένου ύποπτου εργαλείου βελτιστοποίησης (optimization tool).

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά αξιόπιστα λογισμικά ασφάλειας, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego, που μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα του υπολογιστή σου από σχεδόν όλες τις κυβερνο-απειλές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιαδήποτε μόλυνση από το σύστημα του υπολογιστή. Βεβαίως, παράλληλα, απαιτείται να δείχνεις τη δέουσα προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις/εγκαθιστάς κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή στο σύστημα του υπολογιστή σου. Για αυτό τον λόγο, θα τα δούμε αναλυτικότερα στις επόμενες παραγράφους.

Πρώτα απ' όλα, ας αρχίσουμε από το πως μπορείς να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο ύποπτο εργαλείο βελτιστοποίησης κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Η πρώτη σοβαρή ένδειξη σχετίζεται με δυσλειτουργίες του συστήματος.

Έτσι, εάν διαπιστώσεις ξαφνικά ότι το σύστημα του υπολογιστή σου υπολειτουργεί ή δυσλειτουργεί, ενώ παράλληλα άρχισαν να σου εμφανίζονται συνεχείς ανακατευθύνσεις προς drivernavigator(dot)com, τότε αυτό σημαίνει ότι το Driver Navigator βρίσκεται κάπου κρυμμένο στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Ακόμα, συνηθίζει να προσθέτει Windows Task Scheduler και να προβαίνει αυθαίρετα σε σαρώσεις συστήματος με απώτερο σκοπό να σε πείσει ότι ψάχνει για σφάλματα συστήματος και ληγμένους drivers. Όλως 'τυχαίως' εμφανίζει μετά από κάθε σάρωση εκατοντάδες προβλήματα. Εδώ, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Οι αναφορές σάρωσης που εμφανίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιούν τυχαία αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα και τα παρουσιάζουν ως προβληματικά, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει, καθώς η αφαίρεση ή ενημέρωσή τους θα έχουν ελάχιστη έως καθόλου επιρροή στη συνολική λειτουργία του συστήματος!

Ο απώτερος σκοπός των δήθεν σαρώσεων και εμφανίσεων αναφορών σφαλμάτων είναι να παραπλανηθεί και να πειστεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός χρηστών ότι το σύστημα του υπολογιστή έχει πολλά προβλήματα και ότι ως μόνη αποτελεσματική κι αξιόπιστη λύση είναι η αγορά της πλήρους έκδοσης του Driver Navigator έναντι $39,95.

Σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ αγοράσεις την πλήρη έκδοση αυτού του προγράμματος (στην περίπτωση που σου ζητηθεί). Είναι παντελώς άχρηστη! Εκτός αυτού, θα σου ζητηθεί να εισάγεις το πλήρες σου όνομα, προσωπικά στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, κι άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, εάν διαπιστώσεις ότι το Driver Navigator έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να δράσεις άμεσα και να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Διαφορετικά, θα δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να γίνεται ολοένα και πιο αργό/ασταθές, θα ρισκάρεις το απόρρητο των ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων, και γενικότερα θα ρισκάρεις συνεχώς να εκθέσεις σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την ασφάλεια του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων! 

Driver Navigator

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου αυτός ο updater?

Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο, οι ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις, αναφορές, και ειδοποιήσεις που εμφανίζει το DriverNavigator είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σου, ξαφνικά και από το πουθενά.

Η Easeware (η εταιρεία που ανέπτυξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα) χρησιμοποιεί εκτενώς τη μέθοδο “bundling” ως την κύρια μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης της δοκιμαστικής έκδοσης της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ο κύριος σκοπός που το Driver Navigator διεισδύει και καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος (browser hijacking) είναι για να παραπλανήσει και να πείσει τον χρήστη-θύμα να αγοράσει την πλήρη έκδοση του προγράμματος.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες κρυφής/παράλληλης διείσδυσης PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) στο σύστημα του υπολογιστή σου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις προσεκτικά ποιες δοκιμαστικές/δωρεάν εφαρμογές κατεβάζεις στον υπολογιστή σου, και κατόπιν να δείχνεις τη δέουσα προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Ασχέτως αν κατεβάζεις άγνωστες ή πολύ δημοφιλείς εφαρμογές, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων/αρχείων τα οποία εμφανίζονται ως browser add-ons (πρόσθετα), plug-ins, toolbars (γραμμές εργαλείων), και extensions (επεκτάσεις).

Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το Driver Navigator στοχεύει ως επί το πλείστον συστήματα υπολογιστών σε ΗΠΑ, Καναδά, και Ουγγαρία. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι τα συστήματα που βρίσκονται σε άλλες χώρες δεν κινδυνεύουν εξίσου να στοχοποιηθούν. Για αυτό, είναι αναγκαία η δέουσα προσοχή κάθε φορά που πλοηγείσαι στο διαδίκτυο, κυρίως δε όταν κατεβάζεις προγράμματα στον υπολογιστή σου!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ολοκληρωτικά τον ιό Driver Navigator?

Στην περίπτωση που ο ιός DriverNavigator άρχισε ήδη να εμφανίζει τις δήθεν σαρώσεις του στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να δράσεις άμεσα και να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ύποπτου και αναξιόπιστου βελτιστοποιητή συστήματος.

Για χειροκίνητη αφαίρεση του Driver Navigator, μπορείς να ακολουθήσεις βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Click Start (Έναρξη) κι επιλογή Control Panel (Πίνακας Ελέγχου).
 2. Click Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος) κάτω από Programs (Προγράμματα).
 3. Επιλογή Driver Navigator και κατόπιν Uninstall/Change (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
 4. Click Yes (Ναι) και OK για αποθήκευση των αλλαγών.

Ωστόσο, οφείλουμε να σε συμβουλέψουμε να προβείς και σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας. Μόνο έτσι θα γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι ο υπολογιστής σου είναι καθαρός από μολύνσεις, όπως πχ. το Driver Navigator.

Για περιπτώσεις όπως αυτή, συνιστούμε να κατεβάσεις και να χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Driver Navigator:

Αφαίρεση Driver Navigator από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Driver Navigator και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Driver Navigator ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Driver Navigator από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Driver Navigator ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Driver Navigator από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Driver Navigator και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Driver Navigator. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Driver Navigator από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Driver Navigator θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Driver Navigator από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Driver Navigator και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Driver Navigator . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Driver Navigator από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Driver Navigator και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Driver Navigator. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Driver Navigator από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Driver Navigator ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Driver Navigator. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-driver-navigator.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Driver Navigator