Τι είναι deltaTlbr.dll? Συνίσταται αφαίρεση?

από Ugnius Kiguolis - -

Το deltaTlbr.dll είναι ένα πολύ ύποπτο αρχείο, το οποίο είναι δημιουργία της εταιρίας Montera Technologies LTD. Από όσα γνωρίζουμε έως τώρα, το αρχείο αυτό έχει 5 διαφορετικές εκδόσεις με την πιο πρόσφατη να είναι η 1.8.20.0. Διεισδύει κι εγκαθίσταται σε συστήματα υπολογιστών παράλληλα με τον browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) delta-homes.com.

Έως τώρα, διαπιστώσαμε ότι το deltaTlbr.dll είναι συμβατό με τον Internet Explorer web browser. Επομένως, εάν διαπιστώσατε τον Delta Homes hijacker στον web browser σας, τότε λογικά θα μπορέσετε να το εντοπίσετε σε φάκελο στη τοποθεσία C:\Program Files. Το μέγεθός του κατά μέσον όρο είναι γύρω στα 300.21 KB.

Φυσικά, θα πρέπει να αφαιρέσετε το deltatlbr.dll, και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό, από τον υπολογιστή σας, γιατί σχετίζεται με πληθώρα αρνητικών δραστηριοτήτων. Πρώτα από όλα, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, το delta-homes.com αντικαθιστά αυθαίρετα την προκαθορισμένη Αρχική Σελίδα, κενή καρτέλα browser, και μηχανή αναζήτησης. Κατόπιν, μπλοκάρει δημοφιλείς κι αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo, Bing, κλπ. κι εμφανίζει το ίδιο ως τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις/αναζητήσεις. Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει όπως κάθε αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, ωστόσο η εμφάνισή του δεν θα πρέπει να σας ξεγελάσει. Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να εμπιστεύεστε και να χρησιμοποιείτε το Delta Homes Search.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι το Delta-homes.com υποστηρίζεται από και προωθεί διαφημίσεις τρίτων. Μάλιστα, ως επί το πλείστον, εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων στα οποία εμπεριέχονται διαφημίσεις και ύποπτοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης προς ύποπτους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να εμφανίζονται σε τόσο μεγάλο όγκο και συχνότητα που μπορεί να μετατρέψουν τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις/αναζητήσεις σε πραγματικό εφιάλτη. Όλα αυτά θα έχουν ως άμεση επίπτωση οι web browsers, όπως πχ. ο Internet Explorer, να γίνονται ολοένα και πιο αργοί λόγω όλων των παρασκηνιακών διεργασιών που σχετίζονται με τη δράση του deltaTlbr.dll .

Συνοψίζοντας, σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε το deltaTlbr.dll κι άλλα κακόβουλα αρχεία που σχετίζονται με delta-homes.com, Delta Toolbar κι άλλους παρόμοιους hijackers. Σε περίπτωση που έχετε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ή παρατηρήσατε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από κάποιο τέτοιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, τότε σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage που σας προτείνουμε για περιπτώσεις όπως αυτή.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-deltatlbr-dll.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Λογισμικό
Σύγκριση