Τι είναι deltasrv.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Ugnius Kiguolis - -

Το deltasrv.exe είναι ένα κακόβουλο εκτελέσιμο αρχείο που σχετίζεται με το delta-homes.com. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτού του προγράμματος, επομένως σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το αρχείο αυτό εκτελείται στο Task Manager του συστήματος του υπολογιστή σας. Τα προγράμματα ασφάλειας εντοπίζουν διάφορες εκδοχές του deltasrv.exe, όπως πχ. HW32.Laneul, Application.Win32.Agent.~A, κλπ. Συνήθως, το αρχείο αυτό αποθηκεύεται στη τοποθεσία C:\Program Files\delta\delta.

Ο κύριος τρόπος της διαδικτυακής του διάδοσης, όπως και στην περίπτωση του Delta Homes hijacker, είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, αν μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια από αυτές, χωρίς να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κινδυνεύετε να κατεβάσετε παράλληλα και διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) ή ύποπτα εκτελέσιμα αρχεία.

Για να μην εκθέσετε σε ρίσκο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας ή ακόμα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων από ανεπιθύμητες κυβερνο-απειλές όπως η συγκεκριμένη, τότε σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποια προγράμματα αποφασίζετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε. Το ιδανικότερο είναι να επιλέγετε πάντα custom (προσαρμοσμένη) ή advanced (για προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. Delta Homes Toolbar, Delta Homes, κλπ.

Με το που εγκατασταθεί στο σύστημα, το deltasrv.exe χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση κακόβουλων προγραμμάτων τύπου malware ή μερών αυτών. Το αρχείο αυτό χρησιμοποιείται επίσης για να γίνει βέβαιο ότι ο ιός Delta-homes.com virus θα έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις/αναζητήσεις (IE, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κλπ.) κάθε φορά που θα κάνετε reboot τον υπολογιστή σας. Με το που αποκτήσει αυτή τη δυνατότητα, το πρόγραμμα θα γίνει η αιτία εμφανίσεων ύποπτων συνδέσμων ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, θα εμφανίζει περιεχόμενο εμπορικού τύπου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τέλος, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κι άλλων ειδών πληροφορίες γενικής φύσεως ή ακόμα και πιο ευαίσθητες/απόρρητες. Μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος αυτές να γίνουν προσβάσιμες από κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, που θα βρίσκονται σε απομακρυσμένο σημείο.

Συνοψίζοντας, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το deltasrv.exe βρίσκεται στον υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείται σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Το ιδανικότερο εργαλείο για αυτή την περίπτωση είναι το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας Reimage.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-deltasrv-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Λογισμικό
Σύγκριση