Βαθμός σοβαρότητας:  
  (25/100)

Απομάκρυνση Delta-homes.com (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Σεπ 2020 ενημέρωση

από Julie Splinters - -   Delta Homes redirect | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Τι είναι το Delta-homes.com?

Το Delta-homes.com είναι μια σελίδα αναζήτησης, η οποία προωθείται μέσω δωρεάν/δοκιμαστικών προγραμμάτων (βλ. μέθοδος bundling). Χαρακτηρίζεται ως browser hijacker (ανεπιθύμητο πρόγραμμα που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) κι έχει τη δυνατότητα διείσδυσης σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.

Έχουμε λάβει ήδη εκατοντάδες αναφορές σχετικά με αυτό το πρόγραμμα από χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, κι αλλού. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι το Delta Homes ΔΕΝ είναι ιός. Είναι απλά μια ύποπτη, και σαφώς αναξιόπιστη, μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιείται για να προβάλλει στους χρήστες επιχορηγούμενο περιεχόμενο τρίτων. Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί σε τι είδους ιστότοπους θα ανακατευθυνθείτε κλικάροντας στους συγκεκριμένους συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι θα ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) μέσω των οποίων κινδυνεύετε να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε διεισδύσεις ακόμα και ιών ή malware.

 

Σε περίπτωση που διεισδύσει και στον δικό σας υπολογιστή, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης σε όλους τους web browsers σας, καθώς είναι συμβατό με Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κλπ. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αποφύγετε ύποπτες ανακατευθύνσεις από Delta-Homes.com προς ύποπτους κι εν δυνάμει επικίνδυνους ιστότοπους, τότε σας συνιστούμε να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε άμεσα. Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε ότι η αφαίρεση αυτού του browser hijacker δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, γιατί υποστηρίζεται από την εφαρμογή Search Protect, η οποία προστατεύει τις τροποποιημένες browser ρυθμίσεις και αποτρέπει την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προτείνουν στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν αυτόματη μέθοδο αφαίρεσής του χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, παρά να προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν χειροκίνητα.

Εάν λοιπόν σας εμφανίζονται ήδη ανακατευθύνσεις από delta-homes.com, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, γιατί θα εκθέσετε σε κίνδυνο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και εν δυνάμει την ασφάλεια των ευαίσθητων ή ακόμα και απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων τα οποία μπορεί να γίνουν προσβάσιμα από απομακρυσμένη απόσταση σε διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Μάλιστα, αν διαβάσετε προσεκτικά το περιεχόμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), τότε θα διαπιστώσετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα με το που θα διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κι άλλων ειδών γενικής φύσεως πληροφορίες. Δυστυχώς όμως, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να καταγράψει IP και email διευθύνσεις και πολλές ακόμα πιο ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Είναι άγνωστη επίσης η ταυτότητα και η αξιοπιστία των τρίτων στους οποίους προωθούνται αυτές οι πληροφορίες. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, είναι προτιμότερο να μείνετε μακρυά από τον ιό Delta-homes.com virus.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σας συνιστούμε να αποφύγετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Η αυτόματη αφαίρεση αποτελεί την καλύτερη λύση για ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του browser hijacker, γιατί μόνο έτσι θα βεβαιωθείτε ότι αυτό δε θα ξανα-εμφανιστεί κάποια στιγμή αργότερα. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα όχι μόνο να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, αλλά και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό, όπως πχ το Search Protect. Εάν δε γνωρίζετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το εξαίρετο αυτό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) και να το χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος, τότε μπορείτε να κλικάρετε εδώ: SpyHunter Οδηγίες.

 delta homes picture

Πώς μπορεί το Delta-Homes.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Το Delta-homes.com browser hijacker ανήκει σε εκείνα τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Μάλιστα, η μέθοδος bundling έχει γίνει έντονο θέμα συζητήσεων ανάμεσα σε ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται ακόμα πως είναι νόμιμη και για αυτό επιτρέπεται η χρησιμοποίησή της. Αυτό βεβαίως, δε σημαίνει ότι είναι και σωστή.

Τώρα, αν θέλετε να αποφύγετε τη διείσδυσή του και στο δικό σας υπολογιστή, τότε θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που θέλετε να κατεβάσετε κάποια από αυτές τις δωρεάν εφαρμογές: Softonic,Babylon Toolbar, uTorrent, Any.Do, BeeLine Reader, Foxit Reader , κλπ. Αν και υπάρχουν αρκετοί χρήστες που το έχουν ορίσει συνειδητά ως προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και/ή μηχανή αναζήτησης, ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι αυτό έγινε χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή τους αμέσως μετά την λήψη εκ μέρους τους κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής.

Για να αποφύγετε αυτή, αλλά κι άλλες πολλές παράλληλες λήψεις, (Conduit, www-searching.com,mystartsearch.com, v9.com, sweet-page.com, mystart, websearch.fixsearch.info, genieo.com, κλπ.), θα πρέπει να θυμάστε ότι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης κάθε φορά που επιλέγετε να κατεβάσετε κάποια δωρέαν/δοκιμαστική εφαρμογή, κυρίως αν αυτή προέρχεται από άγνωστους δημιουργούς. Έτσι, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. αμφιβόλου αξιοπιστίας άγνωστες μηχανές αναζήτησης, add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), toolbars (γραμμές εργαλείων), κλπ. Επίσης, αν σε κάποια λήψη σας εμφανιστούν προτικαρισμένα μηνύματα, όπως πχ. ‘Make Delta-homes.com my start page’ ή ‘Make Delta-homes.com my default search engine’, τότε σαφώς και θα πρέπει να τα ξετικάρετε.

Φυσικά, το να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) εγκαταστημένο και πλήρως λειτουργικό στον υπολογιστή σας, θα μπορέσετε να ‘θωρακίσετε’ επαρκώς το σύστημα του υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις ύποπτες και παράλληλες λήψεις…

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το Delta-Homes.com?

Εάν ο υπολογιστής σας έχει ήδη μολυνθεί από αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και θέλετε να απαλλαγείτε από το Delta homes, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, αναλόγως αν θέλετε να αφαιρέσετε το delta-homes.com Χειροκίνητα ή Αυτόματα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ερώτηση: Χρειάζομαι βοήθεια για να αφαιρέσω το Delta-homes.com Search από τον browser μου (χρησιμοποιώ Google Chrome). Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Απάντηση: Μπορείτε να αφαιρέσετε το Delta Homes αυτόματα ή χειροκίνητα. Και οι δυο τρόποι αναλύονται παρακάτω. Θα πρέπει να γνωρίζετε πάντως ότι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Έτσι, θα απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το browser hijacker, χωρίς να εμφανιστεί ξανά και πάλι ύστερα από λίγο.

Ερώτηση: Χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Νομίζω ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από τον ιό delta-homes.com. Εμφανίστηκε στον υπολογιστή μου αμέσως μετά το rebooting…

Απάντηση: Το delta-homes είναι browser hijacker, δλδ. ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο. ΔΕΝ είναι ιός! Το πιο πιθανόν είναι ότι κατέβηκε παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφα&rho

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Delta-homes.com
Στιγμιότυπο του Delta-homes.comΣτιγμιότυπο του Delta-homes.comΣτιγμιότυπο του Delta-homes.comΣτιγμιότυπο του Delta-homes.com
Στιγμιότυπο του Delta-homes.com

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Delta-homes.com:

Αφαίρεση Delta-homes.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Delta-homes.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Delta-homes.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Delta-homes.com από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Delta-homes.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Delta-homes.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Delta-homes.com από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Delta-homes.com και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Delta-homes.com. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Delta-homes.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Delta-homes.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Delta-homes.com από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Delta-homes.com και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Delta-homes.com . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Delta-homes.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Delta-homes.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Delta-homes.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Delta-homes.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Delta-homes.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Delta-homes.com, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Delta-homes.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-delta-homes-com.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

 1. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας μας προειδοποιούν για την επανεμφάνιση του ιού της Delta Homes λέει
  15 Ιουνίου, 2014 at 2:42 πμ

  […] Απεγκατάσταση Delta-homes.com […]

Η γνώμη σας σχετικά με Delta-homes.com