Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Decrypt Protect ΙΟΣ. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Gabriel E. Hall - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Ο ιός Decrypt Protect είναι ακόμα ένα malware (γενικότερο κακόβουλο λογισμικό) το οποίο ανήκει στην κατηγορία κακόβουλων προγραμμάτων τύπου ‘ransomware’ (κακόβουλο λογισμικό το οποίο μπλοκάρει την προσβασιμότητα του χρήστη-θύματος σε σημαντικά αρχεία και λειτουργίες του συστήματος του υπολογιστή του έως ότου ο χρήστης-θύμα πληρώσει κάποιο ποσόν ως λύτρα).

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, μπλοκάρει το σύστημα του υπολογιστή κρυπτογραφώντας διάφορα σημαντικά αρχεία τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει τη τάση να αλλάζει τις επεκτάσεις των αρχείων αυτών. Κατόπιν, το malware αυτό αρχίζει να εμφανίζει μηνύματα τα οποία προσπαθούν να πείσουν το χρήστη ότι η προσβασιμότητά του μπλοκαρίστηκε από δήθεν διαφόρων ειδών παράνομες δραστηριότητες εκ μέρους του, όπως πχ. η διακίνηση malware, η χρησιμοποίηση πορνογραφικού υλικού, ακόμα και DDoS επιθέσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο ransomware δημιουργήθηκε για κερδοσκοπικούς σκοπούς, οπότε όπως μπορείτε να καταλάβετε για να προβεί σε αποκρυπτογράφηση των αρχείων απαιτεί από τον χρήστη-θύμα να προβεί στην πληρωμή ενός ποσού που θα ορίσει το πρόγραμμα. Σε περίπτωση που ο ιός Decrypt Protect μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, αλλά ούτε και να τρέξετε προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στο μολυσμένο υπολογιστή. Το μόνο που θα σας εμφανίζεται θα είναι η παραπλανητική ειδοποίηση ασφαλείας η οποία έχει δήθεν εκδοθεί από τη ‘MBL Advisory’. Δεν θα πρέπει να την κλικάρετε σε καμία περίπτωση, αλλά αντιθέτως να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά κι άμεσα τον ιό Decrypt Protect από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΟΣ Decrypt Protect ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Ο ιός Decrypt Protect διαδίδεται μέσω Trojan, το οποίο μπορεί να διεισδύσει με ευκολία σε συστήματα υπολογιστών που παρουσιάζουν ευάλωτα σημεία στην ασφάλειά τους. Όπως συμβαίνει με όλα τα trojans, έτσι κι αυτός παραμονεύει κρυμμένος σε παραπλανητικά emails που μοιάζουν επίσημα, εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις, κλπ.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, μπλοκάρει όλα τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο κι αρχίζει να εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα τα οποία θα σας κατηγορούν ότι πήρατε μέρος σε παράνομες δραστηριότητες και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε κάποια επίσημη αρχή. Η ποινή σας θα είναι να πληρώσετε δήθεν πρόστιμο μέσω MoneyPak, Ukash ή Paysafecard διαδικτυακού συστήματος συναλλαγών. Σε καμία περίπτωση ΜΗΝ κάνετε το λάθος και προβείτε σε πληρωμή, γιατί όχι μόνο θα χάσετε τα χρήματα που θα στείλετε, αλλά και τα κρυπτογραφημένα σας αρχεία.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο ιός Decrypt Protect μόλυνε το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και να επαναφέρετε πίσω στο φυσιολογικό τις ρυθμίσεις και λειτουργίες του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Decrypt Protect ?

Στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε τον ιό Decrypt Protect, θα πρέπει να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό κι επείγον πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας. Ορισμένες φορές έχει αποδειχθεί ότι ορίζοντας την ημερομηνία σε κάποια πιο παλιά ημερομηνία, πριν δηλαδή την μόλυνση του υπολογιστή, μπορεί να βοηθήσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

* Μέθοδος Flash drive :

1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλον υπολογιστή για να κατεβάσετε το Reimage ή κάποιο άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα.
2. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και μεταφέρετέ το σε USB drive ή CD.
3. Παράλληλα, κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και κατόπιν συνδέστε το USB στον υπολογιστή.
4. Reboot ξανά τον υπολογιστή που έχει μολυνθεί από τον ιό Decrypt Protect και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

* Οι χρήστες των οποίων ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από τον ιό Decrypt Protect συνήθως έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλους λογαριασμούς στο λειτουργικό σύστημα των Windows τους. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δυνατότητες διαχειριστή (administrator rights), τότε λογικά θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και να τρέξετε το anti-malware πρόγραμμα που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Flash για να απενεργοποιήσετε με αυτό το τρόπο και τη δυνατότητα του ransomware να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί να κάνει. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support κι επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε πλήρη σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα.

* Χειροκίνητη Αφαίρεση του ιού Decrypt Protect :

  1. Reboot τον υπολογιστή σας σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό (αυτό λογικά θα πρέπει να ισχύει για όλες τις εκδόσεις του ιού)
  2. Τρέξτε Regedit
  3. Ψάξτε για WinLogon Entries (Καταχωρήσεις) και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  4. Ψάξτε στο μητρώο (registry) για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου (registry keys) που σχετίζονται με αυτά τα αρχεία.
  5. Reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το πλέον αξιόπιστο Reimage για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά οποιουσδήποτε ιούς εγκαταστάθηκαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και το μόλυναν.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Decrypt Protect ΙΟΣ
Στιγμιότυπο του Decrypt Protect ΙΟΣ

Σχετικά με συντάκτη

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-decrypt-protect-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες