Τι είναι ctfmon.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Jake Doe - -

To ctfmon.exe είναι μια Microsoft διεργασία, η οποία εκτελείται στο παρασκήνιο κάθε φορά που τρέχετε προγράμματα Microsoft Office XP ή Microsoft Office 2003.

Το αρχείο αυτό ελέγχει το Alternative User Input και τη γραμμή Office Language, αλλά μπορεί να διαπιστωθεί να τρέχει ακόμα κι αν κλείσετε όλα τα προγράμματα Microsoft Office. Η διεργασία Ctfmon.exe είναι αναγκαία μόνο όταν έχετε να κάνετε με κάποια άλλη γλώσσα/ες ή όταν η εισαχθήσα πληροφορία σχετίζεται με κάποια συσκευή πέραν αυτής ενός τυπικού πληκτρολογίου. Εν ολίγοις, για τους περισσότερους των χρηστών αυτή η διεργασία δεν είναι αναγκαία.

Εάν δε τη χρειάζεσθε, μπορείτε να τη διαγράψετε με ασφαλή τρόπο. Συνήθως, στην περίπτωση των Windows XP, το ctfmon.exe βρίσκεται στον υπο-φάκελο «C:\WINDOWS\System32\» .

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Το αρχείο ctfmon.exe μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί από malware στην προσπάθεια του δεύτερου να κρύψει την παρουσία του στο σύστημα, οπότε πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με τη τοποθεσία του αρχείου.

Εάν δε βρίσκεται στη τοποθεσία C:\WINDOWS\System32, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι το αρχείο αυτό ανήκει σε ιό, spyware, trojan ή worm. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι το ctfmon.exe χρησιμοποιείται κυρίως από παράσιτα, όπως πχ Satiloler, Satiloler.d, Satiloler.c, Satiloler.e και Snow, οπότε σας συνιστούμε να εκτελέσετε γενική σάρωση του συστήματος, να διαγράψετε το εκτελέσιμο ctfmon.exe και να τερματίσετε όλες τις διεργασίες που τις ξεκίνησε.

ΜΗΝ μπερδέψετε το ctfmon.exe με το ctfmon32.exe , γιατί το αρχείο αυτό σχετίζεται με παράσιτα, όπως πχ CoolWebSearch hijacker, Raidys και Family Key Logger. Ο κύριος σκοπός του αρχείου αυτού είναι να ενεργοποιήσει κάποιο παράσιτο ή να ενεργοποιήσει κάποια από τα μέρη του. Με την εκτέλεσή του, το ctfmon32.exe τρέχει μια διεργασία η οποία σχετίζεται με το ώφελος του παρασίτου. Το ctfmon32.exe είναι ένα καθοριστικό μέρος μιας επικίνδυνης απειλής, αλλά μπορεί να δουλέψει και μόνο του. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ!

Εάν υποψιάζεστε ότι το ctfmon.exe είναι κακόβουλο και σας προκαλεί διάφορα προβλήματα στο σύστημα του υπολογιστή σας, δεν θα πρέπει απλά να τερματίσετε τη διεργασία του, αλλά και να εκτελέσετε γενική σάρωση συστήματος με το Reimage το οποίο θα εντοπίσει και θα τερματίσει όλα τα σφάλματα που σχετίζονται με το ctfmon.exe

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
ασφαλές αρχείο
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-ctfmon-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση