Βαθμός σοβαρότητας:  
  (75/100)

Απομάκρυνση Csrss.exe trojan (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Οκτ 2019 ενημέρωση

από Jake Doe - - | Τύπος: Trojans

Csrss.exe trojan — μια κακόβουλη κυβερνο-απειλή η οποία μπορεί να υποκλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία χρηστών

Απεικόνιση του Csrss.exe trojan

Το Csrss.exe Trojan είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα τύπου Trojan horse (Δούρειος Ίππος) το οποίο έχει σχεδιαστεί να εκτελεί διαφόρων ειδών κακόβουλες δραστηριότητες στο σύστημα-στόχο. Θα πρέπει να τονιστεί οτι υπάρχει και η καθόλα ΝΟΜΙΜΗ Microsoft διεργασία η οποία τρέχει στο σύστημα με το ίδιο όνομα – csrss.exe. Σκοπός της νόμιμης διεργασίας είναι η διαχείριση σετ γραφικών στο λειτουργικό σύστημα Windows OS. Γι' αυτό τον λόγο, συμβουλεύουμε τους χρήστες να τσεκάρουν προσεκτικά το συγκεκριμένο αρχείο ώστε να διαπιστώσουν με σιγουριά εάν πρόκειται για το νόμιμο αρχείο ή την κακόβουλη έκδοσή του. Ο καλύτερος τρόπος είναι με την εκτέλεση σάρωσης συστήματος με κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί εάν έχει μολυνθεί ή όχι με κακόβουλο trojan horse το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο. Προσοχή! Το Csrss.exe Trojan μπορεί να υποκλέψει όλες τις δραστηριότητές σας στο σύστημα του μολυσμένου υπολογιστή, συμπ. και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικονομικής φύσης, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία πιστωτικής κάρτας, κτλ. 

Όνομα Csrss.exe trojan
Τύπος Trojan horse (Δούρειος Ίππος)
Επίπεδο κινδύνου Υψηλό
Κυκλοφορεί και ως 
 • Trojan.W32.Rontokbro
 • Trojan.W32.Sober
 • Trojan.W32.VIRKEL
Πιθανώς σχετίζεται με TrustedInstaller
Ενδείξεις Γενικότερη δυσλειτουργία και ύποπτη συμπεριφορά συστήματος υπολογιστή: συνεχή κρασαρίσματα, αύξηση χρόνου φόρτωσης προγραμμάτων, αδυναμία ανοίγματος αρχείων και προγραμμάτων, κτλ.
Διαδικτυακή εξάπλωση Μέσω ύποπτων κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας προγραμμάτων, ενοχλητικών και κακόβουλων διαφημίσεων, links, spam
Δυνητικοί κίνδυνοι Υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως πχ. προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης, προσωπικά τραπεζικά στοιχεία, κωδικοί πρόσβασης σε διαδικτυακή διαχείριση πιστωτικών καρτών, κτλ. Επίσης, μπορεί να υποκλέψει τις πληκτρολογήσεις καθώς και να προβεί σε κρυφή κι αυθαίρετη εγκατάσταση διαφόρων επικίνδυνων κυβερνο-απειλών.
Αφαίρεση Θα πρέπει να αποφευχθεί η χειροκίνητη αφαίρεση του Csrss.exe trojan. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιλεχθεί αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το Reimage

Η πλειοψηφία των χρηστών δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει το Csrss.exe trojan. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα-στόχο, κρύβεται στο παρασκήνιο και προχωράει στην εκτέλεση διαφόρων κακόβουλων διεργασιών. Σύμφωνα με τους cybersecurity ειδικούς, αυτή η πολύ επικίνδυνη κυβερνο-μόλυνση μπορεί να αποτελέσει πολύ σοβαρή απειλή τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Ορισμένες από τις επικίνδυνες κακόβουλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την παρουσία αυτού του Trojan Horse:

 • Αυθαίρετη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency mining) μέσω εκμετάλλευσης της πλειοψηφίας ή του συνόλου των CPU πόρων
 • Καταγραφή / υποκλοπή πληκτρολογήσεων και κινήσεων / κλικαρισμάτων ποντικιού (keystrokes και mouse movements) για την αποκάλυψη προσωπικών κωδικών πρόσβασης και προσωπικών στοιχείων σύνδεσης σε διάφορους λογαριασμούς
 • Παροχή στους hackers απομακρυσμένης πρόσβασης στο εκάστοτε σύστημα-στόχο δίνοντας τη δυνατότητα στους hackers να ελέγχουν τον εκάστοτε υπολογιστή, να προχωρούν σε κρυφές κι αυθαίρετες εγκαταστάσεις κακόβουλων προγραμμάτων, κτλ.

Πώς μπορεί να αναγνωριστεί στο σύστημα το κακόβουλο Csrss.exe Trojan

Οι ειδικοί προειδοποιούν οτι το νόμιμο, αυθεντικό εκτελέσιμο αρχείο της Microsoft πρέπει να βρίσκεται στη τοποθεσία C:\Windows\System32/ . Στην περίπτωση που διαπιστώσεις οτι αυτή η διεργασία βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία του συστήματος, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε πλήρη σάρωση συστήματος με κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus ώστε να διευκρινιστεί με σιγουριά εάν πρόκειται για κάποιο «μεταμφιεσμένο» malware.

Προσοχή! Εάν πρόκειται για τον επικίνδυνο ιό Csrss.exe Trojan virus, απαιτείται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του, γιατί η παρουσία του στο σύστημα σημαίνει συνεχής κίνδυνος για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος, αλλά και για την ασφάλεια και το ιδιωτικό απόρρητο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Ο ιός, αργά ή γρήγορα, μπορεί να αποτελέσει την αιτία για χρηματικές απώλειες και για κλοπή ταυτότητας (identity theft).

Ακόμα, η παρουσία του Csrss.exe Trojan δημιουργεί περίεργη και αργή λειτουργία συστήματος. Ένας από τους κύριους λόγους γι' αυτό είναι η τάση και η δυνατότητα του malware να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τους διαθέσιμους πόρους του συστήματος για κρυφή και αυθαίρετη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (digital currency mining), συμπ. Bitcoin, Monero, ZCash, κλπ. Με άλλα λόγια, ο ιός μπορεί να οδηγήσει το σύστημα στα όριά του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση για μεγάλες χρονικές περιόδου, η οποία εν τέλει θα οδηγήσει στην καταστροφή του hardware. Ορισμένες από τις αρχικές ενδείξεις οτι κάτι δεν πάει καλά: εμφάνιση συχνών κρασαρισμάτων συστήματος, σημαντική επιβράδυνση, συχνό «πάγωμα» οθόνης, κτλ. 

Απεικόνιση του Csrss.exe trojan

Επομένως, θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά οτι είναι πολύ σημαντικό να εξακριβωθεί εάν το σύστημα έχει μολυνθεί απ' αυτό το πολύ επικίνδυνο Trojan horse. Εάν ναι, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Csrss.exe Trojan, διαφορετικά το σύστημα και τα προσωπικά δεδομένα κινδυνεύουν άμεσα! Αυτού του είδους τα κακόβουλα προγράμματα είναι πολύ προηγμένα, περίπλοκα, εγκαθιστούν κρυφά κι αυθαίρετα βοηθητικά αρχεία τους σε διάφορα σημεία του συστήματος κι έτσι η ολοκληρωτική χειροκίνητη αφαίρεσή τους αποδεικνύεται μια ιδιαιτέρως περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. 

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη που συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ επιχειρήσουν χειροκίνητη αφαίρεση του Csrss.exe Trojan. Μάλιστα, πολλοί από τους χρήστες που το προσπάθησαν δε κατάφεραν να συνεχίσουν τη διαδικασία χειροκίνητης αφαίρεσης λόγω εμφάνισης του εξής μηνύματος σφάλματος:

You don't have the permission from TrustedInstaller to make changes in the file.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε ξεκάθαρα την επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης. Για γρήγορη, αποτελεσματική, εύκολη, ασφαλή, ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του επικίνδυνου Trojan, προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας Reimage. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφαλείας όχι μόνο μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το ιό, αλλά μπορεί να επιδιορθώσει τις όποιες συστημικές ζημιές μπορεί να δημιούργησε ο ιός, επαναφέροντας έτσι το σύστημα στην κανονικότητα.

Προστασία συστήματος από διεισδύσεις Trojans

Ο κύριος τρόπος που τα κακόβουλα προγράμματα καταφέρνουν και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών είναι μέσω κακόβουλων / μολυσμένων sites που προσφέρουν δωρεάν λήψεις ύποπτων προγραμμάτων. Δυστυχώς, πολλοί από τους χρήστες πέφτουν στην παγίδα και εν τέλει κατεβάζουν άθελα ή ασυνείδητα διάφορα άχρηστα και κακόβουλα προγράμματα. Τις περισσότερες φορές ευθύνονται γι' αυτό η απερισκεψία, η βιασύνη, η έλλειψη σχετικής γνώσης και εμπειρίας των χρηστών. 

Οι κυβερνο-εγκληματίες «μεταμφιέζουν» τα Trojan horses σε υπεράνω πάσης υποψίας, νόμιμα, δημοφιλή προγράμματα και τα κάνουν διαθέσιμα προς λήψη σε διάφορα αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας peer-to-peer (P2P) sites ανταλλαγής αρχείων (file-sharing sites). Οι περισσότεροι χρήστες έχουν βασικές γνώσεις πληροφορικής και δε μπορούν να ξεχωρίσουν εάν το app που κατεβάζουν είναι το αυθεντικό ή κάποιο «μαϊμού» app. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η λήψη των apps αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα sites τους ή από τα sites των επίσημων συνεργατών τους. 

Επιπρόσθετα, ορισμένες online διαφημίσεις και υπερσύνδεσμοι (hyperlinks) έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να αποτελούν το μέσον για την εκτέλεση κακόβουλων scripts που μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόματα κακόβουλα προγράμματα. Επομένως, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ κλικάρουν online διαφημίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά, ενώ, επιβάλλεται να εγκαταστήσουν κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας για προστασία σε πραγματικό χρόνο από διεισδύσεις malware.

Στην περίπτωση που εντοπιστεί, επιβάλλεται άμεση διαγραφή του Csrss.exe Trojan με τη χρήση λογισμικού ασφαλείας

Εάν διαπιστώσεις ύποπτη συμπεριφορά συστήματος, μπορεί να ευθύνεται γι' αυτό το Csrss.exe Trojan. Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική διαγραφή του. Μια καλή ένδειξη για το αν πρόκειται για το νόμιμο εκτελέσιμο αρχείο της Microsoft ή για κακόβουλη παραλλαγή του, είναι η τοποθεσία του — το αυθεντικό νόμιμο αρχείο βρίσκεται στο C:\Windows\System32/ directory.

Εάν δε βρίσκεται εκεί, συνιστούμε την εκτέλεση σάρωσης συστήματος με κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus το οποίο θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Csrss.exe trojan. Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχθεί η αυτόματη αφαίρεση, καθώς τα Trojan horses έχουν τη τάση να αποθηκεύουν πολλά βοηθητικά αρχεία σε διάφορα σημεία του συστήματος, καθιστώντας δύσκολη και περίπλοκη τη χειροκίνητη αφαίρεσή τους.

Για την αποτελεσματική απεγκατάσταση και εξουδετέρωση του Csrss.exe trojan προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα apps ασφαλείας: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Οι ειδικοί μας συνεργάστηκαν με την εξιδεικευμένη ομάδα του BedyNet.ru ώστε να παρουσιάσουμε στους αναγνώστες μας τις κορυφαίες επιλογές διαδικτυακής ασφάλειας συστήματος. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες πως να προετοιμάσεις σωστά το σύστημα του υπολογιστή σου για την εξουδετέρωση του ιού. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Csrss.exe trojan:

Αφαίρεση Csrss.exe trojan χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

Μιας και τα Trojans μπορούν να κρυφτούν πολύ βαθιά στο σύστημα καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό, αλλά και την ολοκληρωτική αφαίρεσή τους, μέσω χειροκίνητης αφαίρεσης, συνιστούμε την επανεκκίνηση του συστήματος σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking). Κατόπιν, μπορείς να ξεκινήσεις την αυτόματη αφαίρεση του Csrss.exe trojan.

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Csrss.exe trojan

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Csrss.exe trojan.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Csrss.exe trojan χρησιμοποιώντας System Restore

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις επανεκκίνηση συστήματος σε Ασφαλή Λειτουργία με Γραμμή Εντολών (Safe Mode with Command Prompt):

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Csrss.exe trojan. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Csrss.exe trojan έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Csrss.exe trojan κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-csrss-exe-trojan.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες