Βαθμός σοβαρότητας:  
  (100/100)

Απομάκρυνση CryptoLocker

123

Το Cryptolocker είναι ένα επικίνδυνο ransomware (μια κατηγορία malware, η οποία περιορίζει τη πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή που μολύνει και απαιτεί να καταβληθούν λύτρα, προκειμένου ο περιορισμός αυτός να αφαιρεθεί), το οποίο είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα εγκληματιών του διαδικτύου που δημιούργησαν επίσης τους ιούς : 

FBI virus, Police Central e-crime Unit virus, Department of Justice virus  κ.α.

Όπως οι προαναφαιρόμενοι ιοί, έτσι και το Cryptolocker μπλοκάρει την πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη και εμφανίζει ένα μεγάλο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο ζητά να καταβληθούν λύτρα της τάξης των $300 USD. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια νέα χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη απειλή: Το Cryptolocker μπλοκάρει τα αρχεία χρησιμοποιώντας ασυμμετρική κρυπτογράφηση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για να φτάσετε τα μολυσμένα αρχεία θα πρέπει να γνωρίζετε δύο διαφορετικά κλειδιά. Έτσι, ενώ τα περισσότερα ransomware θα είχαν αφαιρεθεί από τον υπολογιστή απλά ακολουθώντας κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες, η συγκεκριμένη απειλή είναι πολύ πιο δύσκολο να καμφθεί.

Από ότι φαίνεται η μοναδική λύση είναι να αποκτήσει κάποιος το δεύτερο,προσωπικό, κλειδί το οποίο είναι γνωστό μόνο στους συγκεκριμένους διαδικτυακούς εγκληματίες. Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Cryptolocker, ο χρήστης έχει περιορισμένο χρονικό διάστημα για να πληρώσει τα λύτρα και να επαναποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ !

Πώς μπορεί το Cryptolocker να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Cryptolocker μεταδίδεται μέσω emails τα οποία μοιάζουν ως επίσημα. Συνήθως, ειδοποιούν για πληρωμές που δεν έγιναν, φόρους, παραγγελίες και άλλα παρόμοια τα οποία μπορεί να ξεγελάσουν τους χρήστες και να ανοίξουν την επισύναψη που μπορεί να περιέχουν. Με το που ανοιχθεί μια τέτοια επισύναψη, ο υπολογιστής μολύνεται με αυτό τον επικίνδυνο ιό, ο οποίος ξεκινάει άμεσαι να κρυπτογραφεί αρχεία του χρήστη.

Συνήθως, ο ιός αυτός μπλοκάρει συγκεκριμένα αρχεία τα οποία έχουν ως επί του πλείστου τις εξής επεκτάσεις : 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Cryptolocker, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
προγράμματος αφαίρεσης του Cryptolocker Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
προγράμματος αφαίρεσης του Cryptolocker
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Σημείωση: Απαιτείται χειροκίνητη βοήθεια σημαίνει πως ένα ή όλα τα εργαλεία αφαίρεσης δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν το παράσιτο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση, παρακαλώ διαβάστε οδηγίες χειροκίνητης απεγκατάστασης παρακάτω.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Cryptolocker. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Cryptolocker. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Cryptolocker (2016-02-22)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Cryptolocker (2016-02-22)

Cryptolocker χειροκίνητη αφαίρεση:

Σταματήστε διεργασίες:
[random].exe

Διαγράψτε αρχεία:
[random].exe

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook