Βαθμός σοβαρότητας:  
  (11/100)

Απομάκρυνση Coupon Buddy

12

To Coupon Buddy είναι ένα τελείως εκνευριστικό πρόγραμμα, στο οποίο σίγουρα αξίζει να χαρακτηρισθεί ώς ‘ιός’.

Φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα, γιατί η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί εύκολα να διεισδύσει στους υπολογιστές χωρίς φυσικά την έγκριση των χρηστών τους, να καταλάβει τον έλεγχο των ρυθμίσεων των browsers που είναι εγκαταστημένοι στο σύστημα των υπολογιστών αυτών και να ξεκινήσει συνεχείς ανακατευθύνσεις σε άγνωστους ιστότοπους και να δημιουργήσει επίσης πληθώρα άλλων διαδικασιών, αρνητικών φυσικά ως προς την ποιότητα και την εμπειρία των διαδικτυακών πλοηγήσεων των χρηστών.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το  Conduit και search.conduit.com, τα οποία και συνήθως εγκαθίστανται με το που διεισδύσει το  Coupon Buddy σε ένα υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή του όταν θα παρατηρήσει κάποια ενδεικτικά σημάδια όπως, pop-up διαφημίσεις που σχετίζονται με εκπτώσεις, κουπόνια προσφορών κ.α. Θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτού του είδους οι διαφημίσεις στο μόνο που βοηθάνει είναι να αυξήσουν την επισκεψιμότητα συνεργαζόμενων με την εφαρμογή αυτή ιστότοπων καθώς και την κερδοφορία τους σε δικό σας πάντα βάρος.

Πώς μπορεί το  Coupon Buddy να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Το Coupon Buddy virus συνήθως διαδίδεται ως μέρος συνοδευτικού πακέτου προγραμμάτων όταν ο χρήστης κατεβάζει μια δωρεάν ή shareware εφαρμογή από το διαδίκτυο, αλλά φυσικά μπορεί κανείς να το κατεβάσει στον υπολογιστή του, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε εφαρμογή.

Για να αποφύγετε, όμως, να εγκαταστήσετε κατά λάθος ή ασυνείδητα την εφαρμογή αυτή, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που κατεβάζετε κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να επιλέγετε Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξετικάρε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονται με αυτοματοποιημένο τρόπο σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου adware.

Εάν εν τέλει σας διέφυγε, θα καταλάβετε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας με την εμφάνιση ανακατευθύνσεων και pop-up διαφημίσεων που σχετίζονται με το Coupon Buddy. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τρέξετε γενική σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware, γιατί είναι θέμα χρόνου οι ανακατευθύνσεις αυτές εν τέλει να σας οδηγήσουν σε επικίνδυνες και αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας ιστοσελίδες που μπορεί να προωθήσουν την έμμεση εγκατάσταση, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να το καταλάβετε, επικίνδυνων ιών στο σύστημα του υπολογιστή σας. Επίσης, το Coupon Buddy μπορεί να γίνει η αιτία σημαντικής επιβράδυνσης των ταχυτήτων του συστήματος καθώς και να οδηγήσει στην ενεργοποίηση κι άλλων δυσάρεστων ενεργειών.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το  Coupon Buddy?

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας την εμφάνιση pop-up διαφημίσεων και άλλων παρόμοιων μηνυμάτων που σε κάποιο σημείο τους, συνήθως στο τέλος, γράφουν  ‘Ads by Coupon Buddy’, ‘Coupon Buddy Ads’ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε το γεγονός αυτό. Αντιθέτως, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το σύστημά σας το συντομότερον δυνατόν. Για να το καταφέρετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες :

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Coupon Buddy αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Coupon Buddy, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Coupon Buddy. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Coupon Buddy. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Coupon Buddy (2015-06-16)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Coupon Buddy (2015-06-16)
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Coupon Buddy
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση Coupon Buddy από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το Coupon Buddy και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το Coupon Buddy ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Coupon Buddy ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Coupon Buddy και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Coupon Buddy.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το Coupon Buddy και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Coupon Buddy .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το Coupon Buddy και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Coupon Buddy.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Coupon Buddy από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Coupon Buddy ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Coupon Buddy.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του Coupon Buddy

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Coupon Buddy υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook