Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Council of Europe virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Ο ιός του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ransomware, το οποίο ξεκίνησε να εξαπλώνεται στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2014. Από ότι φαίνεται, αυτός ο ιός εξαπλώνεται με τη βοήθεια ενός νέου δούρειου ίππου, ο οποίος πήρε το όνομα Trojan-Ransom.Win32.Linkup από ορισμένους προμηθευτές λογισμικού ασφαλείας. Από τη στιγμή που αυτός ο δούρειος ίππος επιτίθεται στον υπολογιστή, τροποποιεί τις ρυθμίσεις DNS και αποσυνδέει τη σύνδεση του διαδικτύου. Επιπλέον, ξεκινά να εμφανίζει ένα μήνυμα στο πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο υποστηρίζει πως το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να επιβεβαιώσει τη ταυτότητα του χρήστη και γι’ αυτό χρειάζεται η καταβολή ενός ποσού της τάξης του 0.01 EUR. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοιες ειδοποιήσεις, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να σας προσωπικές πληροφορίες και χρήματα! Σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να σταματήσετε να χάνετε χρόνο και να απομακρύνετε τον ιό του Συμβουλίου της Ευρώπης από το σύστημα σας. Να έχετε κατά νου, πως ο Trojan-Ransom.Win32.Linkup έχει επίσης συσχετιστεί με τον ιό Bitcoin!

Πως μπορεί ο ιός του Συμβουλίου της Ευρώπης να μολύνει τον υπολογιστή σας?

Έχουμε ήδη αναφέρει πως ο ιός του Συμβουλίου της Ευρώπης εξαπλώνεται με τη βοήθεια ενός δούρειου ίππου. Αυτές τα ύπουλα προγράμματα του κυβερνοχώρου διανέμονται ενεργά με τη βοήθεια πλαστών email, τα οποία τυπικά προειδοποιούν για ανύπαρκτες αγορές, πληρωμές, φόρους και άλλα παρόμοια που μπορεί να καταφέρουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στους συνδέσμους τους ή να κατεβάσουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία. Ωστόσο, μπορεί να κάνετε λήψη του Trojan-Ransom.Win32.Linkup στον υπολογιστή σας μέσω κάποιου πακέτου λογισμικού μαζί με παράνομες εφαρμογές. Από τη στιγμή που διεισδύει στο σύστημα, δημιουργεί ένα αντίγραφο με το όνομα svchost.exe. Αυτό γίνεται για να αποκρύψει τη διείσδυση του, διότι όπως μπορεί να γνωρίζεται, το svchost.exe είναι ένα νόμιμο αρχείο. Μόλις γίνει αυτό, αποσυνδέει τη σύνδεση διαδικτύου του υπολογιστή και ξεκινά να προβάλλει την ειδοποίηση στο πρόγραμμα περιήγησης. Αν παρατηρήσατε ένα μήνυμα, το οποίο υποστηρίζει πως ανήκει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πρέπει να καταβάλετε ένα ποσό της αξίας του 0.01 EUR για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα σας, πρέπει να το αγνοήσετε. Επιπλέον, πρέπει να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:

Πως να αφαιρέσετε τον ιό του Συμβουλίου της Ευρώπης?

Αν ο ιός του συμβουλίου της Ευρώπης έχει κλειδώσει το πρόγραμμα περιήγησης σας, πρέπει να κλείσετε όλες τις διεργασίες του ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών πατώντας Ctrl+Alt+Del ή Ctrl+Shift+Esc.
  2. Ανοίξτε τη καρτέλα Διεργασίες και επιλέξτε την ‘Εμφάνιση των διεργασιών από όλους τους χρήστες’.
  3. Βρείτε τη διεργασία του προγράμματα περιήγησης σας και κάντε αριστερό κλικ επάνω της. Αν χρησιμοποιούσατε τον Internet Explorer, τότε ακυρώστε το iexplore.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe, Google Chrome- chrome.exe, Safari – safari.exe, Opera – opera.exe.
  4. Επιλέξτε ‘Τέλος Διεργασίας’ και βεβαιωθείτε πως θα επιβεβαιώσετε το κλείσιμο της.

Από τη στιγμή που θα κλείσετε το μολυσμένο πρόγραμμα περιήγησης, θα πρέπει να κάνετε λήψη, να ενημερώσετε και να εκτελέσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-malware. Γι’ αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Reimage, Malwarebytes Malwarebytes ή το Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Council of Europe virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Council of Europe virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σημείωση: Απαιτείται χειροκίνητη βοήθεια σημαίνει πως ένα ή όλα τα εργαλεία αφαίρεσης δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν το παράσιτο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση, παρακαλώ διαβάστε οδηγίες χειροκίνητης απεγκατάστασης παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Στιγμιότυπο του Council of Europe virus
Στιγμιότυπο του Council of Europe virus

Council of Europe virus χειροκίνητη αφαίρεση:

Σταματήστε διεργασίες:
[random].exe

Διαγράψτε αρχεία:
[random].exe

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-council-of-europe-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες