Βαθμός σοβαρότητας:  
  (6/100)

Απομάκρυνση Comcast.net

12

Το Comcast.net είναι μια πολύπλευρη ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής σε  διάφορες υπηρεσίες. Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό email, να εγγραφείτε για DVR Manager, Έλεγχο Σπιτιού και Ασφαλείας, Συνεχής Προστασία και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Επίσης, εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία γεγονότα, βίντεο, προγνώσεις καιρού και άλλα παρόμοια. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, η ιστοσελίδα αυτή είναι ασφαλής και δεν έχει σχέση με ιούς.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που ανάγκασαν τους ειδικούς να συμπεριλάβουν το  comcast.net στην λίστα των ‘potentially unwanted program’ (ενδεχομένως ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει στη Δήλωση περί Απορρήτου της ιστοσελίδας, το Comcast συλλέγει πληροφορίες που σχετίζονται με τους επισκέπτες της και μπορεί να τα μοιραστεί με τρίτους. Αυτή η παράμετρος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να διαρρεύσουν προσωπικά σας δεδομένα εγγραφής, όπως ο προσωπικός κωδικός πρόσβασης και άλλες παρόμοιες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επίσης, το Comcast.net μπορεί να αντικαταστήσει την Αρχίκη Σελίδα του χρήστη, όπως και την προεπιλεγμένη του μηχανή αναζήτησης, και να ξεκινήσει να εμφανίζει δικές της διαφημίσεις στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη στην κυριολεξία από το πουθενά. Μερικές φορές, οι διαφημίσεις αυτές εμπεριέχουν συνδέσμους οι οποίοι ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ιστοτόπους τρίτων  ή απλά να κάνουν την περιήγηση στο διαδίκτυο μια εκνευριστική εμπειρία.

Πώς μπορεί το  Comcast.net να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Το Comcast.net μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε browser μπορεί να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, κατόπιν λήψης που μπορεί να έχετε κάνει κάποιας δωρεάν ή shareware εφαρμογής από το διαδίκτυο.

Αυτή η μέθοδος διανομής ονομάζεται ‘bundling’ (ομαδοποίηση), γιατί οι χρήστες δεν ενημερώνονται επαρκώς για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η λήψη μιας εφαρμογής που μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο πακέτο προγραμμάτων και αρχείων συνοδευτικού της λήψης της εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να αποφύγετε τέτοιου είδους ανεπιθύμητες λήψεις που μπορεί να επιφέρουν μετατροπές στις ρυθμίσεις του συστήματός σας, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει προσεκτικά τι μπορεί να συνοδεύει την λήψη της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει. Θα πρέπει να τσεκάρετε μέσω της επιλογής Προσαρμοσμένης ή για Προχωρημένους εγκατάστασης, και αν δείτε πρόσθετα που σας είναι άγνωστα ή σας φαίνονται ύποπτα να ξετικάρετε τα κουτάκια που αναφέρονται στην λήψη τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του comcast.net, μπορεί μέσα στις προυποθέσεις λήψης του να είναι η έγκρισή σας να το ορίσετε ως Αρχική Σελίδα ή μηχανή αναζήτησης κ.α. , κυρίως όταν αποδεχτείτε να κατεβάσετε την γραμμή εργαλείων του (Xfinity Toolbar) και άλλα παρόμοια προ-τικαρισμένα σημεία συνοδευτικών λήψης εφαρμογής. Εάν παραλείψατε αυτό το κομμάτι, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και αφαιρέστε το  Comcast.net από τους browsers σας :  

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το  Comcast.net?

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το Comcast.net από την Αρχική Σελίδα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες :

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Comcast.net αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Comcast.net, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Comcast.net. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Comcast.net. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Comcast.net (2014-08-20)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Comcast.net (2014-08-20)
Στιγμιότυπο του Comcast.net
Στιγμιότυπο του Comcast.net
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Comcast.net
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση Comcast.net από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το Comcast.net και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το Comcast.net ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Comcast.net ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Comcast.net και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Comcast.net.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το Comcast.net και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Comcast.net .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το Comcast.net και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Comcast.net.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Comcast.net από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Comcast.net ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Comcast.net.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του Comcast.net

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Comcast.net υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook