Κρητική του Combo Cleaner, δωρεάν λήψη

12

Combo Cleaner – ένα επαγγελματικό εργαλείο βελτιστοποίησης Mac με ιδιαιτέρως αποτελεσματική anti-virus μηχανή

Το Combo Cleaner είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος (system optimizer) με ισχυρές anti-virus δυνατότητες, ειδικά σχεδιασμένο για λειτουργικά συστήματα Mac συμβατά με Yosemite, El Capitan, και Sierra frameworks. Η ισχυρή anti-virus μηχανή του συγκεκριμένου λογισμικού ασφαλείας έχει τη δυνατότητα εντοπισμού και αφαίρεσης όλων των κυβερνο-μολύνσεων, συμπ. malware, adware, κι άλλων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Εκτός από την προστασία από κακόβουλα προγράμματα, το Combo Cleaner είναι εξοπλισμένο με Disk Cleaner (Καθαριστή Δίσκου), Big Files finder (εύρεση Μεγάλων Αρχείων), Duplicates finder (Εύρεση Διπλών αρχείων), Privacy Scanner (Σαρωτή Προστασίας Ιδιωτικού Απορρήτου), και Software Uninstaller (Απεγκατάσταση Λογισμικού).

Λόγω της λανθασμένης αντίληψης οτι τα macOS δεν είναι επιρρεπή σε κυβερνο-επιθέσεις, η πλειοψηφία των Mac χρηστών δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή ή σημασία όταν κατεβάζει apps από το διαδίκτυο ή δε μπαίνει καν στον κόπο να εγκαταστήσει κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Ωστόσο, τα Mac malware είναι γεγονός και αποτελούν μια ολοένα και καταστροφικότερη απειλή για τους χρήστες Mac. Ενώ τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. adware, μπορεί να είναι ενοχλητικά, δυστυχώς προηγμένοι ιοί όπως MacDownloader, KeRanger, X-agent, κτλ., είναι ικανοί για πολλά περισσότερα – υποκλοπές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κρυπτογράφηση και μπλοκάρισμα σημαντικών αρχείων, κτλ.

Το Combo Cleaner αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες επιλογές για αποτελεσματική αντιμετωπίση θεμάτων σχετικών με malware. Αξίζει να σημειωθεί πως δε χρησιμοποιεί open-source engine για τον εντοπισμό απειλών, αλλά, αντιθέτως, βασίζεται στην ενδελεχή έρευνα της ομάδας cybersecurity ειδικών, η οποία ομάδα ενημερώνει κάθε λίγες ώρες τη βάση δεδομένων του. Έτσι, η βάση δεδομένων είναι πάντα up-to-date και ικανή να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά ακόμα και τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές. Επίσης, η τεράστια βάση δεδομένων του Combo Cleaner δεν περιλαμβάνει μόνο ιούς macOS viruses, αλλά και PC malware βάση δεδομένων. Αν και τα Macs δε μπορούν να μολυνθούν από ιούς Windows viruses, ωστόσο η συγκεκριμένη πολύ χρήσιμη λειτουργία μπλοκάρει την αποστολή μολυσμένων αρχείων σε Windows συστήματα υπολογιστών.

Συνοψίζοντας, το Combo Cleaner μπορεί να αποτελέσει τη τέλεια προσθήκη για κάθε χρήστη macOS, προστατεύοντας τη συσκευή του ακόμα και από τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος με την εφαρμογή διαφόρων αποτελεσματικών και πολύ χρήσιμων λειτουργιών βελτιστοποίησης συστήματος.

Εγκατάσταση και λειτουργικότητα

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το app από το επίσημο Mac App Store και να το δοκιμάσουν δωρεάν.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι γρήγορη και απλή – αρκεί να κατέβει ο installer και να σύρουν το εικονίδιο στον φάκελο Εφαρμογών (Application folder). Μόλις εγκατασταθεί το Combo Cleaner, θα εμφανιστούν οι τεχνικές πληροφορίες του Mac τους, όπως συνολικό μέγεθος σκληρού δίσκου, ελεύθερος χώρος σκληρού δίσκου, RAM (ποσοστό χρήσης / διαθεσιμότητας), ποσοστό CPU χρήσης, κτλ. 

Dashboard

Η διεπιφάνεια του προγράμματος είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση. Οι χωριστές λειτουργίες βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του πίνακα λειτουργιών (dashboard). Με την πλήρη σάρωση συστήματος (full system scan) γίνεται έλεγχος για τυχόν σφάλματα δίσκου (disk errors), διπλών καταχωρήσεων (duplicates), θέματα παραβίασης προσωπικής ιδιωτικότητας (privacy issues), καθώς και για κυβερνο-απειλές (cyber threats). Η πλήρης σάρωση συστήματος διαρκεί περίπου 20 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του δίσκου), ωστόσο είναι δυνατή η παράλληλη απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, γίνεται η εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, για τους μη Premium χρήστες, είναι δυνατή μόνο η εκκαθάριση του δίσκου, ο εντοπισμός μεγάλων αρχείων, και ο εντοπισμός διπλών καταχωρήσεων (duplicates). Για την πλήρη χρήση όλων των δυνατοτήτων του Combo Cleaner, απαιτείται η αγορά της άδειας χρήσης πλήρους έκδοσης (full license).

Κύριες λειτουργίες του Combo Cleaner

Οι λειτουργίες του Combo Cleaner μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη γενικότερη λειτουργία ενός Mac, συγκεκριμένα:

  •  Antivirus. Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Combo Cleaner είναι το antivirus engine, το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση macOS malware. Επίσης, το app μπορεί και εντοπίζει ιούς Windows viruses. Φυσικά, είναι πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση των PUPs. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι τα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα όχι μόνο μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ενοχλητικά κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιηγήσεων, αλλά και να αποτελέσουν το μέσον για διαρροή / υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και κλοπή ταυτότητας (identity theft). Πολλά από τα PUPs τύπου adware έχουν τη τάση να ανακατευθύνουν χρήστες σε επικίνδυνα phishing και tech support scam sites.
  • Disk Cleaner (Εκκαθάριση Δίσκου). Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να εκκαθαρίζουν γρήγορα κι εύκολα το σκληρό τους δίσκο από άχρηστα (junk) και προσωρινά (temporary) αρχεία. Έτσι, όχι μόνο απελευθερώνεται πολύτιμος χώρος, αλλά και η συνολικότερη λειτουργία του συστήματος επιταχύνεται και βελτιστοποιείται.
  • Big Files (Μεγάλα Αρχεία). Παλιά και ξεχασμένα αρχεία μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ από τον πολύτιμο χώρο του σκληρού δίσκου, αλλά και να απορροφούν πολλούς συστημικούς πόρους. Με αυτή την λειτουργία δίνεται η ευκαιρία στον χρήστη να εντοπίζει παλιά αρχεία, να αποκτάει πλήρη εικόνα τους (μέγεθος, τοποθεσία, χαρακτηριστικά, κτλ.) και να αποφασίζει εάν αξίζει να τα έχει ή όχι στο σύστημα.
  • Duplicates (Διπλότυπα). Τα διπλότυπα αρχεία και οι διπλές καταχωρήσεις είναι παντελώς άχρηστα και ορισμένες φορές ο εντοπισμός τους μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως δύσκολος, καθώς οι κόπιες μπορεί να έχουν αποθηκευθεί σε διαφορετικά σημεία του συστήματος. Έτσι, με αυτή την λειτουργία, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εντοπίσει τα διπλότυπα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα και να τα εντοπίσει (ακόμα κι αν έχουν διαφορετικά ονόματα).
  • Privacy Scanner (Σαρωτής Διασφάλισης Ιδιωτικού Απορρήτου). Οι χρήστες που νοιάζονται πραγματικά για το ιδιωτικό τους απόρρητο μπορούν να νιώθουν ασφαλείς με τη χρήση του Privacy Scanner που περιλαμβάνεται στο Combo Cleaner. Συγκεκριμένα, αυτή η λειτουργία σαρώνει το σύστημα για εντοπισμό cookies, ιστορικό διαδικτυακών περιηγήσεων (browsing history) κι άλλα παρόμοια δεδομένα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της λειτουργίας πλήρους επαναφοράς browser που μπορεί να εφαρμοστεί σε Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, κτλ.
  • Uninstaller. Αποτελεί την ιδανική επιλογή και λύση για χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διαγραφή καταλοίπων PUPs που τυχόν έμειναν κρυμμένα στο σύστημα.

Η τιμή. Αξίζει να επενδύσει κάποιος χρήματα αγοράζοντας την πλήρη άδεια χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου;

Όπως ισχύει με κάθε νόμιμο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας και βελτιστοποίησης συστήματος, έτσι και το Combo Cleaner δεν είναι δωρεάν, τουλάχιστον όχι το σύνολο των λειτουργιών του. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το app μπορεί να το κατεβάσεις από το επίσημο Apple store ή από το επίσημο website του, δωρεάν. Μόλις το κατεβάσεις, μπορείς να προχωρήσεις σε πλήρη σάρωση συστήματος και να κάνεις εκκαθάριση σκληρού δίσκου, καθώς και να εντοπίσεις και να διαγράψεις διπλότυπα αρχεία και διπλές καταχωρήσεις. Όσον αφορά τις άλλες λειτουργίες, όπως πχ. antivirus σάρωση (εντοπισμός / εκκαθάριση), ολοκληρωτική απεγκατάσταση προγραμμάτων, σάρωση που διασφαλίζει το ιδιωτικό απόρρητο, κτλ., θα πρέπει να αγοραστεί η Premium έκδοση του προγράμματος.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δυο αδειών χρήσης: Single User Licence (Ατομική Άδεια Χρήσης) και Family/Office Licence (Άδεια Χρήσης για Οικογένεια / Γραφείο). Όσον αφορά την Ατομική Άδεια Χρήσης, δλδ. για έναν υπολογιστή, η άδεια χρήσης κοστίζει $44.95, ενώ η Άδεια Χρήσης για Οικογένεια / Γραφείο ισχύει για έως 5 υπολογιστές και κοστίζει $88.95. Η χρέωση ανανεώνεται αυτόματα κάθε έξι μήνες, οπότε όσοι χρήστες δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το Combo Cleaner με το πέρας του εξαμήνου θα πρέπει να ακυρώσουν τη συνδρομή τους.

Combo Cleaner Price

Επίσης, όσοι χρήστες δε μείνουν ικανοποιημένοι με την αγορά τους δικαιούνται επιστροφή χρημάτων εντός των πρώτων 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι συναλλαγές είναι απολύτως ασφαλείς καθώς πραγματοποιούνται σε eCommerce website που έχει πιστοποιηθεί από TRUSTe και DigiCert.

Εν Κατακλείδι

Αποτελεί γεγονός ότι το κυβερνοέγκλημα, γνωστό και ως cybercrime, είναι σε έξαρση: βλέπε για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από ιούς ransomware που κρυπτογραφούν και μπλοκάρουν την πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία ή κρυφές κι αυθαίρετες εξορύξεις κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency mining) από κακόβουλα crypto-miners λογισμικά. Έτσι, οι hackers / scammers / spammers / κυβερνο-εγκληματίες κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Επίσης, οι χρήστες πέφτουν θύματα υποκλοπών των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Το κυβερνοέγκλημα γίνεται ολοένα πιο επιθετικό και πιο καταστροφικό. Επομένως, οι χρήστες οφείλουν να διασφαλίσουν την εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή και των προσωπικών δεδομένων τους εγκαθιστώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας.

Όσοι ακόμα πιστεύουν οτι το Mac τους είναι “άτρωτο” και δεν αποτελεί στόχο κυβερνο-επιθέσεων, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, το Mac malware το αποδεικνύει περίτρανα αυτό. Λόγω αυτής της λανθασμένης αντίληψης, μεγάλος αριθμός χρηστών δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή και καχυποψία όταν κατεβάζουν και χρησιμοποιούν apps. Έτσι, η πλειοψηφία, αργά ή γρήγορα, πέφτει θύμα κυβερνο-επιθέσεων, βλέπει τα αρχεία να κρυπτογραφούνται και να μπλοκάρεται η πρόσβαση σε αυτά, τα χρήματά τους να “κάνουν φτερά” από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις πιστωτικές κάρτες τους, κλπ.

Αυτό το πολύ μεγάλο και πολύ επίκαιρο πρόβλημα έρχεται να λύσει το Combo Cleaner. Είναι ένα ιδιαιτέρως αξιόπιστο και αποτελεσματικό λογισμικό ασφαλείας που εφαρμόζει τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας, προσφέροντας ολοκληρωμένο “δίχτυ” ασφαλείας στο σύστημα που το προστατεύει από κυβερνο-επιθέσεις ενώ, παράλληλα, βελτιστοποιεί τη γενικότερη λειτουργία και επιδιορθώνει τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργήθηκαν από malware μολύνσεις. Οι έξτρα λειτουργίες του συγκεκριμένου λογισμικού ασφαλείας εγγυώνται έξτρα προστασία και βελτιστοποίηση του macOS. 

Εν κατακλείδι, το Combo Cleaner είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που όχι μόνο προστατεύει το σύστημα από επικίνδυνους και προηγμένους ιούς, αλλά διασφαλίζει και τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος εκμηδενίζοντας τα όποια προβλήματα εντοπιστούν.

Removing malware

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Combo Cleaner Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Combo Cleaner Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Combo Cleaner, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το Combo Cleaner έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Combo Cleaner είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εξειδικευμένος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση malware, ιών, και spyware...

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αξιολογήσεις σε άλλες γλώσσες