Τι είναι close.js? Συνίσταται αφαίρεση?

από Lucia Danes - -

Πόσο επικίνδυνο είναι το close.js αρχείο?

Τo close.js είναι ένα πολύ επικίνδυνο JavaScript αρχείο, το οποίο μάλιστα σχετίζεται με τον ιό Spora ransomware . Αυτό το αρχείο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενεργοποιεί και να εκτελεί τον συγκεκριμένο ιό ransomware στο σύστημα-στόχο.

Συνήθως, οι χρήστες-θύματα παραπλανώνται και πείθονται να εγκαταστήσουν το συγκεκριμένο επικίνδυνο αρχείο στο εκάστοτε σύστημα-στόχο. Πώς επιτυγχάνεται η διείσδυση; Με την λήψη κακόβουλης επισύναψης που εμπεριέχεται σε spam emails που ελέγχουν οι κυβερνο-εγκληματίες. Αναλυτικότερα, αυτά τα παραπλανητικά email μηνύματα εμφανίζονται ως δήθεν επίσημα μηνύματα από αξιόπιστους κρατικούς οργανισμούς και δημοφιλείς εταιρείες, όπως πχ. εφορία, νομικές εταιρείες, κτλ. Φυσικά, μόλις ο χρήστης-θύμα κάνει το λάθος και κλικάρει την λήψη της κακόβουλης επισύναψης, το αρχείο close.js διεισδύει στο σύστημα-στόχο. Μόλις εγκατασταθεί, το αρχείο ενεργοποιεί το malware και ξεκινάει άμεσα η διαδικασία κρυπτογράφησης των αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο. Έχουν υπάρξει αναφορές από χρήστες-θύματα ότι όσον η κρυπτογράφηση των αρχείων πραγματοποιούνταν στο παρασκήνιο από τον ιό ransomware, οι χρήστες-θύματα εξαναγκάζονταν να διαβάσουν μολυσμένο αρχείο Word που ανέφερε διάφορα δήθεν εντοπισμένα σφάλματα συστήματος.

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι το αρχείο close.js είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να αποδειχθεί πολύ καταστροφικό, γιατί μπορεί να κρυπτογραφήσει πολύ γρήγορα όλα τα αποθηκευμένα αρχεία στο σύστημα-στόχο, όπως πχ. σημαντικά έγγραφα, οικογενειακές φωτογραφίες, audio / video αρχεία, βάσεις δεδομένων, κτλ.

Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός Spora ransomware έχει διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση τόσο του ιού όσο και του κακόβουλου αρχείου. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας antivirus ή anti- malware. Ένα από τα καλύτερα λογισμικά ασφάλειας για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του κακόβουλου αρχείου close.js file και του ιού Spora ransomware είναι το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage Reimage Cleaner Intego. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί επανεκκίνηση του υπολογιστή σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode) πριν την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του λογισμικού ασφάλειας anti-malware, γιατί αυτού του είδους οι ιοί έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να μπλοκάρουν την λειτουργία των νόμιμων λογισμικών ασφάλειας. Στην περίπτωση που χρειασθείς βοήθεια με την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Spora ransomware και του κακόβουλου close.js αρχείου, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τις αναλυτικές οδηγίες που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας, εδώ.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου το συγκεκριμένο κακόβουλο αρχείο?

Η εμφάνιση του κακόβουλου close.js αρχείου αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από τον ιό Spora ransomware. Αυτός ο ιός συνήθως εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω κακόβουλων email επισυνάψεων, οι οποίες εμφανίζονται ως δήθεν τιμολόγια, κι άλλων ειδών σημαντικά έγγραφα σε μορφή word ή PDF αρχείων. 

Στην περίπτωση που κάνεις το λάθος να κλικάρεις το αρχείο close.js, αυτό θα εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου στη τοποθεσία %TEMP% directory. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του, ο ιός Spora ransomware virus θα αρχίσει άμεσα την κρυπτογράφηση των αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μάλιστα, η κρυπτογράφηση γίνεται παρασκηνιακά και θα καταλάβεις ότι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό ransomware μόλις διαπιστώσεις την ύπαρξη κρυπτογραφημένων αρχείων.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες διείσδυσης ιών ransomware, αλλά και να ελαχιστοποιήσεις τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις, είναι να αποφεύγεις να ανοίγεις ύποπτα emails από άγνωστους αποστολείς, πόσο μάλλον αν αυτά σε παροτρύνουν να κατεβάσεις κάποια επισύναψη. Επίσης, συνιστούμε το τακτικό backup των αρχείων σου, των σημαντικότερων τουλάχιστον!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το αρχείο close.js από το σύστημα του υπολογιστή μου?

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αφαίρεση του κακόβουλου αρχείου close.js δεν θα λύσει το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει το σύστημα του υπολογιστή σου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι η ύπαρξη του συγκεκριμένου κακόβουλου αρχείου αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από ένα τουλάχιστον ιό ransomware. Η διαγραφή αυτού του αρχείου δε θα σταματήσει τη διαδικασία κρυπτογράφησης ή άλλων κακόβουλων διεργασιών που σχετίζονται με τον ιό Spora ransomware ή άλλους ιούς που πιθανώς να έχουν διεισδύσει στο σύστημα.

Θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα αυτή την πολύ ύπουλη και προηγμένη κυβερνο-απειλή, γιατί πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Το προτιμότερο θα ήταν να προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας anti-malware, όπως πχ. τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα Reimage Reimage Cleaner Intego ή SpyHunter 5Combo Cleaner, τα οποία και θα αναλάβουν αυτόματα την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Spora ransomware και όλων των βοηθητικών αρχείων του, όπως πχ. το κακόβουλο close.js αρχείο. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με close.js

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση