Κρητική του Bullguard Internet Security, δωρεάν λήψη

Το Bullguard Internet Security είναι μια κάθως πρέπει anti-virus εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από τη Βρετανική εταιρία λογισμικού ασφαλείας BullGuard.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής προσφέρει εντοπισμούς που βασίζονται σε συμπεριφορές και ηλεκτρονικές υπογραφές, και με το τρόπο αυτό το λογισμικό υπόσχεται την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή από ένα ευρύ φάσμα malware, όπως spyware, ransomware και διάφορους άλλους επιθετικούς και επικίνδυνους ιούς.

Το Bullguard είναι δωρεάν και συνήθως συνοδεύεται από λειτουργία γονικού ελέγχου, εξελιγμένο Backup, Firewall, Φίλτρο Spam, σαρωτή ευπαθειών συστήματος και εντοπισμό σφαλμάτων του συστήματος.

Το Bullguard scanner είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει όλα εκείνα τα λογισμικά που δεν έχουν ενημερωθεί πλήρως καθώς και να αποφεύγει επικίνδυνες απειλές ασφαλείας, ενώ το PC tune Up υπόσχεται να βελτιστοποιήσει τον χώρο στον δίσκο, registry (μητρώο) και έναρξη του υπολογιστή. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Bullguard είναι ότι η έκδοση Internet Security είναι πλέον συμβατή με Windows 8.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Bullguard ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ 2spyware:

Η ομάδα του 2spyware δοκίμασε προσεκτικά το Bullguard Internet Security σε διάφορους υπολογιστές οι οποίοι προσβλήθηκαν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στην πορεία παρουσιάστηκαν κάποια σημαντικά ζητήματα, ειδικά όταν προσπαθήσαμε να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, διαδικασία για την επιτυχή κατάληξη της οποίας δαπανήσαμε αρκετές ώρες.

Με το που εγκαταστάθηκε, το πρόγραμμα εκ πρώτης όψεως φαινόταν ως ένα ευκολόχρηστο εργαλείο: Φάνηκε το Bullguard σκάνερ να έχει ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη και το κυρίως παράθυρο αποδείχτηκε εύκολο στην χρήση και στην κατανόηση. Περιέχει μόνο τρία μεγάλα κουμπιά τα οποία σχετίζονται με : έλεγχο κατάστασης ασφαλείας, εκτέλεση σάρωσης, εκτέλεση εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας (backup).

Ωστόσο, o χρήστης μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα αυτό προσφέρει και ένα αρκετά πολύπλευρο πίνακα εργαλείων που ποικίλουν, όπως πχ δυνατότητα γονικού ελέγχου, φίλτρο spam και πολλά άλλα τα οποία μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης εάν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, ίσως ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του Bullguard Internet Security είναι το μπλοκάρισμα των malware – το πρόγραμμα κατάφερε να εντοπίσει πάνω από το 90% των δειγμάτων με τα οποία δοκιμάσαμε τη δυναμική του. Έδειξε επίσης πολύ καλά στοιχεία στον εντοπισμό ιών και κατάφερε να εντοπίσει πάνω από το 70% αυτών με τους οποίους δοκιμάσαμε τις ικανότητές του και σε αυτό το τομέα. Από τα παραπάνω μπορεί να φτάσει κανείς στο συμπέρασμα ότι μπορεί ένας χρήστης να βασιστεί στο Bullguard να τον βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή του χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, καλό είναι να σημειωθεί ότι το λογισμικό αυτό αντιμετώπισε προβλήματα στον εντοπισμό δειγμάτων ιών που βασίζονται στη τεχνολογία rootkit, όπως άλλωστε και το firewall του το οποίο απέτυχε στις περισσότερες δοκιμές. Επίσης, ενδέχεται το Bullguard σκάνερ να επιβραδύνει τις ταχύτητες του συστήματος.

ΟΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ Bullguard?

Περιληπτικά, το Bullguard φαίνεται πως είναι ένα αξιοπρεπές anti-malware, το οποίο μάλιστα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στα δυνατότερά του χαρακτηριστικά είναι η ικανότητά του να μπλοκάρει με επιτυχία ευρύ φάσμα malware και ιών. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλά ώστε να ξεπεράσει τα βασικά και να γίνει πιο αποτελεσματικό στον εντοπισμό και μπλοκάρισμα των rootkits και πιο πολυσύνθετων κυβερνο-απειλών.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εξειδικευμένος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση malware, ιών, και spyware...

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αξιολογήσεις σε άλλες γλώσσες