Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση BoBrowser

12

Τι είναι το BoBrowser;

Το BoBrowser είναι ένα πρόσθετο προγραμμάτων περιήγησης το οποίο δεν συνιστούμε να κρατήσετε στο σύστημα σας. Δεν πρόκειται για κάποιον ιό ή malware, αλλά υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά του τα οποία μπορούν να το κατηγοριοποιήσουν ως μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή (PUP). Έχει τη δυνατότητα να διεισδύει στους υπολογιστές χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Αυτό διότι χρησιμοποιεί μια παραπλανητική μέθοδο διανομής γνωστή ως δεματοποίηση ή αλλιώς ‘bundling’, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε τέτοιες εφαρμογές να διεισδύουν στους υπολογιστές μαζί με την εγκατάσταση δωρεάν εφαρμογών. Το BoBrowser δημιουργήθηκε από τη ClaraLabSoftware και προωθείτε ως ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να προστατέψει τον Η/Υ σας από malware, μπορεί να επιταχύνει τη λειτουργία του και των λήψεων σας, να κρατά τις πληροφορίες σας ασφαλής και να αναβαθμίζει και να διατηρεί τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων περιήγησης σας. Ακούγεται χρήσιμο, σωστά; Ειδικά αφού αυτές οι υπηρεσίες είναι εντελώς δωρεάν. Δυστυχώς, μην ξεγελαστείτε από αυτές τις αναφορές καθώς πρόκειται απλά για ένα ακόμη adware το οποίο δημιουργήθηκε για ένα και μοναδικό σκοπό, να προωθεί εμπορικό περιεχόμενο κερδίζοντας έτσι εύκολα χρήματα. Για να το καταφέρει αυτό, γεμίζει τα προγράμματα περιήγησης (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) με αναδυόμενες διαφημίσεις, πανό και διαφημίσεις κειμένου οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Εκτός αυτού, αυτό το πρόσθετο μπορεί να σας ξεγελάσει έτσι ώστε να κάνετε λήψη ύποπτων προγραμμάτων, καθώς οι διαφημίσεις του BoBrowser μπορεί να περιέχουν προκαθορισμένους συνδέσμους και να σας ανακατευθύνουν σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες. Παρακαλούμε, ΜΗ επισκέπτεστε τέτοιες ιστοσελίδες διότι μπορεί να επιλέξετε κατά λάθος κάποιο μολυσμένο σύνδεσμο και να εγκαταστήσετε και άλλα adware ή ακόμη και ιούς στον υπολογιστή σας. Επίσης, σκεφτείτε και τα θέματα παραβίασης ιδιωτικότητας καθώς ο ιός BoBrowser μπορεί να προσπαθήσει να αποσπάσει ορισμένες προσωπικές σας πληροφορίες. Βασικά, ενδιαφέρεται στις online δραστηριότητες σας και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συλλέγει για τους δικούς του σκοπούς. Αν ακούσατε για αυτό το πρόγραμμα, επισκεφτήκατε την επίσημη ιστοσελίδα του και βγάλατε το συμπέρασμα πως πρόκειται για μια χρήσιμη και αξιόπιστη εφαρμογή, ξανά σκεφτείτε το. Επιχειρεί να προσελκύει τους χρήστες παρουσιάζοντας ένα περιβάλλον που μοιάζει με το Google Chrome μπερδεύοντας έτσι τους χρήστες. Μη επιτρέψετε σε αυτό το πρόγραμμα να σας ξεγελάσει καθώς δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα από αυτή την εφαρμογή. Αφαιρέστε τη με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου προγράμματος anti-spyware και βεβαιωθείτε πως δεν θα ξανά διεισδύσει στο μέλλον.

Πως μπορεί το BoBrowser να καταλάβει τον υπολογιστή μου;

Το BoBrowser προωθείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του και άλλες σελίδες λήψεων ως μια τυπική δωρεάν επέκταση προγραμμάτων περιήγησης. Ωστόσο, δεν συνιστούμε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας διότι δεν είναι χρήσιμο. Δυστυχώς, μπορεί να διεισδύσει στον Η/Υ σας ακόμη και δεν το κατεβάσετε εσείς χειροκίνητα ή ακόμη και αν δεν έχετε καν ακούσει γι’ αυτό. Τυπικά, διανέμεται μαζί με διάφορα freeware και shareware τα οποία συνήθως προωθούνται σε αμφισβητήσιμες ιστοσελίδες. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε πως το BoBrowser μπορεί να διεισδύσει μαζί με τα MySafeProxy, SpeedChecker, Snap.do και άλλα PUPs. Επομένως, αν βλέπετε διαφημίσεις του BoBrowser κατά τη πλοήγηση σας, είναι σχεδόν σίγουρο πως υπάρχουν παραπάνω από μια δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές στον υπολογιστή σας και πρέπει να τις αφαιρέσετε όλες αν θέλετε να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα. Για να καταφέρετε να αποτρέψετε τη διείσδυση αυτών και παρόμοιων προγραμμάτων, πρέπει πάντα να επιλέγετε τη μέθοδο της Προσαρμοσμένης ή Για προχωρημένους εγκατάστασης και να διαβάζετε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν σε κάθε βήμα της. Αν δείτε προτάσεις εγκατάστασης πρόσθετων χαρακτηριστικών που δεν γνωρίζετε, απλά μην αποδεχτείτε την εγκατάσταση τους. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το BoBrowser, συνιστούμε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware το οποίο θα μπορέσει να αφαιρέσει όλα τα PUPs που κρύβονται στο σύστημα σας.

Πως μπορώ να αφαιρέσω τον ιό BoBrowser από τον υπολογιστή μου;

Αν και το BoBrowser δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα από μόνο του, μπορεί να προκαλέσει τη διείσδυση άλλων ύποπτων προγραμμάτων στον Η/Υ σας και να προκαλέσει το χάος στα προγράμματα περιήγησης σας. Επομένως, μη χάνετε άλλο χρόνο. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και απομακρύνετε αυτό το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το BoBrowser αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του BoBrowser, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του BoBrowser. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης BoBrowser. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του BoBrowser (2015-06-05)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του BoBrowser (2015-06-05)
Στιγμιότυπο του BoBrowser
Στιγμιότυπο του BoBrowser
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του BoBrowser
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση BoBrowser από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το BoBrowser και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το BoBrowser ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το BoBrowser ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το BoBrowser και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του BoBrowser.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το BoBrowser και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του BoBrowser .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το BoBrowser και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του BoBrowser.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση BoBrowser από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το BoBrowser ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του BoBrowser.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του BoBrowser

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα BoBrowser υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook