Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Bitcoin virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Jake Doe - - | Τύπος: Δούρειοι Ίπποι
12

Το Bitcoin virus (επίσης γνωστό και ως BitcoinMiner ή Bitcoin Mining virus) είναι ένα κακόβουλο trojan horse, το οποίο χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στους υπολογιστές και να τους ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτελούν μια πληθώρα περίπλοκων ασκήσεων για να παράγουν Bitcoins για τους δημιουργούς του.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για το συγκεκριμένο, θα σας πληροφορήσουμε ότι το Bitcoin είναι ένα είδος εικονικής συναλλαγματικής μονάδας που έχει φτάσει τα 11 εκατομύρια μονάδες σε κυκλοφορία. Η συναλλαγματική του αξία υπολογίζεται σε $1.4 δις και υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός δημοφιλών και μεγάλων εταιριών που το αποδέχεται. Καθώς η συγκεκριμένη συναλλαγματική μονάδα δε δημιουργείται μέσω κάποιας κεντρικής συναλλαγματικής υπηρεσίας, αλλά μέσω υπολογιστών οι λειτουργίες των οποίων βασίζονται σε περίπλοκους κρυπτο-υπολογισμούς, ήταν επόμενο να γίνει στόχος scammers από όλο τον κόσμο οι οποίοι μέσω ολοένα και πιο περίπλοκων ιών προσπαθούν να δημιουργούν παρανόμως Bitcoins.

Βασικά, είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσετε εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Bitcoin virus. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, το συγκεκριμένο malware ενεργοποιείται μόνο όταν ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του. Ωστόσο, μια ένδειξη είναι οι επιβραδύνσεις στις αποδόσεις και τις ταχύτητες του συστήματος του υπολογιστή σας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ότι το Bitcoin virus χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος από το CPU του υπολογιστή.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ BITCOIN VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, το Bitcoin συνήθως διαδίδεται μέσω του δικτύου Skype, αλλά έχει εντοπιστεί και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οπότε πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Συνήθως, ο ιός αυτός βασίζεται σε ένα spam μήνυμα το οποίο σε γενικές γραμμές είναι κάπως έτσι „this my favourite picture of you” (αυτή είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία σου) και συμπεριλαμβάνει ένα κακόβουλο αρχείο. Φυσικά, ο ιός αυτός προσπαθεί να πείσει τους χρήστες-θύματα κατεβάσουν το αρχείο στους υπολογιστές τους.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την πιθανότητα να κατεβάσετε το Bitcoin virus, θα πρέπει να αποφύγετε την παγίδα τέτοιου είδους μηνυμάτων. Με το που εγκατασταθεί ο ιός στον υπολογιστή σας, δλδ αφού ο χρήστης κάνει το λάθος και κατεβάσει την ΄φωτογραφία’, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα εγκατασταθούν κακόβουλα μέρη του ιού τα οποία ουσιαστικά θα βοηθήσουν τον ιό να συνδέσει τον υπολογιστή με στοχευμένους απομακρυσμένους servers. Αυτό γίνεται με απώτερο σκοπό να μετατρέψει τον υπολογιστή σε Βitcoin generator. Ωστόσο, ο Bitcoin virus μπορεί να σχεδιαστεί για να υποκλέψει τα τραπεζικά σας στοιχεία, να καταγράψει τις πληκτρολογήσεις σας ή να κατεβάσει κι άλλα malware στον υπολογιστή. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα το Bitcoin virus από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ BITCOIN VIRUS?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το Bitcoin virus, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware, όπως αυτά τα δύο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Malwarebytes Anti Malware ή Reimage. Θα σας συνιστούσαμε να προβείτε σε σάρωση μόλις διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και το cooler του λειτουργεί ακόμα και αν δεν τρέχετε βαριά προγράμματα.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Bitcoin virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Σημείωση: Απαιτείται χειροκίνητη βοήθεια σημαίνει πως ένα ή όλα τα εργαλεία αφαίρεσης δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν το παράσιτο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση, παρακαλώ διαβάστε οδηγίες χειροκίνητης απεγκατάστασης παρακάτω.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Bitcoin virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Plumbytes Anti-Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Plumbytes Anti-Malware στην αφαίρεση του Bitcoin virus (2016-04-18)
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Bitcoin virus (2016-04-18)
Hitman Pro
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Hitman Pro στην αφαίρεση του Bitcoin virus (2016-04-18)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Webroot SecureAnywhere AntiVirus στην αφαίρεση του Bitcoin virus (2016-04-18)
Στιγμιότυπο του Bitcoin virus
Στιγμιότυπο του Bitcoin virus

Μέθοδος 1. Αφαίρεση Bitcoin χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Click Start Shutdown Restart OK.
 • Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
 • Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα
Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
 • Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
 • Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings.
Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
Βήμα 2: Απομάκρυνση Bitcoin

Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Bitcoin.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware. Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις. Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Μέθοδος 2. Αφαίρεση Bitcoin χρησιμοποιώντας System Restore

Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Click Start Shutdown Restart OK.
 • Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
 • Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα
Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
 • Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
 • Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings.
Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
 • Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
 • Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
 • Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Bitcoin. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
 • Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Bitcoin έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware. Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις. Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Bitcoin κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ή Malwarebytes Anti Malware

Jake Doe
Jake Doe - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Bitcoin virus χειροκίνητη αφαίρεση:

Σταματήστε διεργασίες:
%AppDatabtc.exe
%System%miner.exe

Διαγράψτε τιμές μητρώου:
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] btc = "%AppData%btc.exe"

Διαγράψτε αρχεία:
%AppDatabtc.exe
%System%miner.exe
πηγή: http://www.2-spyware.com/remove-bitcoin-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες