Αφαίρεση ιού Bitcoin (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Μαρ 2021 ενημέρωση

από Jake Doevan - - | Τύπος: Trojans

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin virus?

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τον ιό Bitcoin virus?

Bitcoin virus

Το Bitcoin virus (επίσης γνωστό και ως BitcoinMiner ή Bitcoin Mining virus) είναι ένα κακόβουλο trojan horse, το οποίο χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στους υπολογιστές και να τους ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτελούν μια πληθώρα περίπλοκων ασκήσεων για να παράγουν Bitcoins για τους δημιουργούς του.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για το συγκεκριμένο, θα σας πληροφορήσουμε ότι το Bitcoin είναι ένα είδος εικονικής συναλλαγματικής μονάδας που έχει φτάσει τα 11 εκατομύρια μονάδες σε κυκλοφορία. Η συναλλαγματική του αξία υπολογίζεται σε $1.4 δις και υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός δημοφιλών και μεγάλων εταιριών που το αποδέχεται.

Καθώς η συγκεκριμένη συναλλαγματική μονάδα δε δημιουργείται μέσω κάποιας κεντρικής συναλλαγματικής υπηρεσίας, αλλά μέσω υπολογιστών οι λειτουργίες των οποίων βασίζονται σε περίπλοκους κρυπτο-υπολογισμούς, ήταν επόμενο να γίνει στόχος scammers από όλο τον κόσμο οι οποίοι μέσω ολοένα και πιο περίπλοκων ιών προσπαθούν να δημιουργούν παρανόμως Bitcoins.

Βασικά, είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσετε εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Bitcoin Miner virus. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, το συγκεκριμένο malware ενεργοποιείται μόνο όταν ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του. Ωστόσο, μια ένδειξη είναι οι επιβραδύνσεις στις αποδόσεις και τις ταχύτητες του συστήματος του υπολογιστή σας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ότι το Bitcoin virus χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος από το CPU του υπολογιστή.

Bitcoin virus

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ BITCOIN VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, το Bitcoin συνήθως διαδίδεται μέσω του δικτύου Skype, αλλά έχει εντοπιστεί και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οπότε πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Συνήθως, ο ιός αυτός βασίζεται σε ένα spam μήνυμα το οποίο σε γενικές γραμμές είναι κάπως έτσι „this my favourite picture of you” (αυτή είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία σου) και συμπεριλαμβάνει ένα κακόβουλο αρχείο. Φυσικά, ο ιός αυτός προσπαθεί να πείσει τους χρήστες-θύματα κατεβάσουν το αρχείο στους υπολογιστές τους.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την πιθανότητα να κατεβάσετε το Bitcoin virus, θα πρέπει να αποφύγετε την παγίδα τέτοιου είδους μηνυμάτων. Με το που εγκατασταθεί ο ιός στον υπολογιστή σας, δλδ αφού ο χρήστης κάνει το λάθος και κατεβάσει την ΄φωτογραφία’, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα εγκατασταθούν κακόβουλα μέρη του ιού τα οποία ουσιαστικά θα βοηθήσουν τον ιό να συνδέσει τον υπολογιστή με στοχευμένους απομακρυσμένους servers.

Αυτό γίνεται με απώτερο σκοπό να μετατρέψει τον υπολογιστή σε Βitcoin generator. Ωστόσο, ο Bitcoin virus μπορεί να σχεδιαστεί για να υποκλέψει τα τραπεζικά σας στοιχεία, να καταγράψει τις πληκτρολογήσεις σας ή να κατεβάσει κι άλλα malware στον υπολογιστή. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα το Bitcoin virus από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ BITCOIN VIRUS?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το Bitcoin virus, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware, όπως αυτά τα δύο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter 5Combo Cleaner ή ReimageIntego. Θα σας συνιστούσαμε να προβείτε σε σάρωση μόλις διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και το cooler του λειτουργεί ακόμα και αν δεν τρέχετε βαριά προγράμματα.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Bitcoin

Αφαίρεση Bitcoin χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Bitcoin

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το ReimageIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Bitcoin.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Bitcoin χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Bitcoin. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Bitcoin έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Bitcoin κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες