Βαθμός σοβαρότητας:  
  (94/100)

AVbytes XP Protection 2015. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVbytes XP Protection 2015?

Το AVbytes XP Protection 2015 χαρακτηρίζεται ως μια κακόβουλη εφαρμογή που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσετε εγκαταστημένη στον υπολογιστή σας, εκτός βεβαίως αν δε σας ενδιαφέρει που θα χάσετε τα χρήματά σας, χρήματα που φυσικά σπανίζουν και είναι κρίμα να καταλήξουν σε κυβερνο-εγκληματίες. Η εφαρμογή αυτή ανήκει στην οικογένεια των επικίνδυνων κακόβουλων εφαρμογών, γνωστή ως Braviax.

Είναι αδύνατον να εγκαταστήσετε αυτή την κακόβουλη εφαρμογή οικειοθελώς, καθώς πάντα καταφέρνει και διεισδύει αυθαίρετα και κρυφά σε συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας ύποπτες μεθόδους διάδοσης, όπως πχ. spam email, ψευδή/παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα, μολυσμένους/ύποπτους ιστότοπους, κτλ. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, θα ξεκινήσει τις προσπάθειες να σας πείσει ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Για αυτό τον λόγο θα αρχίσει να σας εμφανίζει ‘εικονικές’ σαρώσεις και ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις που για να είμαστε ειλικρινείς εκ πρώτης όψεως φαίνονται αρκετά επαγγελματικές.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την εγκατάστασή του, θα διαπιστώσετε τις σαρώσεις που δήθεν κάνει ελέγχοντας και καλά όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο. Λίγα λεπτά αργότερα, θα σας εμφανίζει τα αποτελέσματα της δήθεν σάρωσης σε μια αναφορά η οποία θα σας ενημερώνει κάθε φορά ότι ο υπολογιστής σας είναι και καλά μολυσμένος, καθώς στο σύστημά του έχουν δήθεν διεισδύσει διαφόρων ειδών επικίνδυνα κι ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία.

Θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι το AVbytes XP Protection 2015 είναι μια ψευδής/παραπλανητική κακόβουλη εφαρμογή η οποία σαφώς και δεν έχει καμία λειτουργία σαρώσεων, καθώς φυσικά δεν έχει βάση δεδομένων ιών (virus database). Τα μηνύματα και οι αναφορές που θα σας εμφανίζονται είναι καθαρά παραπλανητικά και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την αληθινή κατάσταση ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος του υπολογιστή σας.

Επίσης, ο ιός AVbytes XP Protection 2015, κάθε φορά που θα πλοηγείστε στο διαδίκτυο, θα σας εμφανίζει συνεχώς αναδυόμενα μηνύματα που θα σας ενημερώνουν παραπλανητικά ότι ο υπολογιστής σας έχει δήθεν μολυνθεί από κακόβουλους ιστότοπους και διεισδύσεις επικίνδυνων ιών. Ξεκάθαρα, οι ‘εικονικές’ σαρώσεις και τα ψευδή/παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα ασφάλειας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μέθοδος εκφοβισμού που σκοπό έχει να σας μοχλεύσει να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος, η οποία παρουσιάζεται όλως τυχαίως ως η ιδανική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα ασφάλειας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψετε σε οτιδήποτε σας εμφανιστεί και σχετίζεται με τον ιό AVbytes XP Protection 2015.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε άμεσα όχι μόνο να χάσετε τα λεφτά σας αγοράζοντας μια παντελώς άχρηστη έκδοση, αλλά επίσης να δώσετε πρόσβαση σε χάκερς στα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα που σχετίζονται με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήσατε για τη συγκεκριμένη διαδικτυακή συναλλαγή. Σε περίπτωση που ο ιός AVbytes XP Protection 2015 κατάφερε εν τέλει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Για άριστα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο Reimage ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγραμματα κατασκοπίας).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ AVbytes XP Protection 2015 ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το AVbytes XP Protection 2015 είναι ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο και κακόβουλο πρόγραμμα που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να αποκτήσει ηλεκτρονική πρόσβαση στα χρήματά σας. Εάν αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος, τότε το πιο πιθανόν είναι να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί αν και παύει να σας εμφανίζει σαρώσεις και προειδοποιητικά μηνύματα ασφάλειας, επειδή και καλά έχει ‘επιλύσει’ όλα τα ‘προβλήματα’, ωστόσο συνεχίζει πληθώρα ύποπτων διεργασιών στο παρασκήνιο που σαφώς και θα αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας.

Ορισμένες από αυτές τις διεργασίες είναι η δυνατότητα του προγράμματος να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ τα κουμπιά που πληκτρολογείτε, δίνοντας με αυτό το τρόπο πρόσβαση στους χάκερς σε κωδικούς και λοιπά απόρρητα προσωπικά δεδομένα.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσετε αυτό τον ιό χειροκίνητα, γιατί αυτός πάντα διεισδύει αυθαίρετα και κρυφά σε συστήματα υπολογιστών και το πιο πιθανόν είναι να μην αντιληφθείτε την ύπαρξη του ιού έως ότου αυτός αρχίσει να εμφανίζει σαρώσεις και προειδοποιητικά μηνύματα ασφάλειας. Σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πλοηγείστε στο διαδίκτυο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύετε να γίνετε στόχος κακόβουλων διεισδύσεων. Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα κακόβουλα προγράμματα έχουν τη τάση να κρύβονται σε αναδυόμενα μηνύματα που σχετίζονται με δήθεν αναβαθμίσεις/ενημερώσεις προγραμμάτων ή δωρεάν ‘σαρώσεις’. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι το AVbytes XP Protection 2015 παρουσιάζεται και με τη μορφή επισύναψης σε spam email. Για αυτό κι εσείς θα πρέπει να αποφεύγετε και να κλικάρετε συνδέσμους emails τα οποία φαίνονται πολύ τέλεια για να είναι αληθινά ή προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.

Εάν έχετε την παραμικρή υποψία ότι ο ιός αυτός κρύβεται στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να δράσετε άμεσα. Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware το οποίο και θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό. Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρήματα και τα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα κινδυνεύουν από επιθέσεις χάκερς!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ AVbytes XP Protection 2015 ?

Εάν πιστεύετε ότι ο ιός AVbytes XP Protection 2015 κρύβεται στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την αφαιρεσή του. ΜΗΝ κάνετε το λάθος και αγοράσετε την πλήρη του έκδοση, γιατί θα χάσετε τα χρήματά σας!

Αρκεί απλά να εγκαταστήσετε (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη) ένα αξιόπιστο anti-spyware, να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Εάν χρειάζεσθε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πως να τα καταφέρετε, τότε διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο. Για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε γρήγορα, αποτελεσματικά, και με ασφαλή τρόπο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί πολύ απλά μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα ή αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυνε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το AVbytes XP Protection 2015 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε ενέργεια εγκατάστασης ή ενεργοποιήσης αξιόπιστου προγράμματος ασφάλειας, όπως πχ SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ :

 1. Click Start (Έναρξη) -> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Επιλέξτε Restore my computer to an earlier time (Επαναφορά υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρόνο) και click Next (Επόμενο).
 3. Κατόπιν, επιλέξτε την ημερομηνία και το συγκεκριμένο σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο).
 4. Περιμένετε έως ότου ο υπολογιστής κάνει reboot και click OK στο παράθυρο Restoration Complete (Ολοκλήρωση Επαναφοράς).
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το anti-spyware έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή
 2. Με το που γίνει λειτουργικός ο υπολογιστής σας, αρχίστε να πατάτε το κουμπί F8 συνεχόμενα έως ότου σας εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Επιλογές Βoot).
 3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση), κατόπιν πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο browser κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Πληκτρολογείστε τον κωδικό πρόσβασης Διαχειριστή (εάν χρειασθεί).
 6. Εισάγετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Εγκαταστήστε το και αφήστε το να αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό κι αφαίρεση οποιουδήποτε κακόβουλου προγράμματος ή αρχείου κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Εάν έχετε κι άλλον λογαριασμό (επισκέπτη, guest) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, τότε μπορείτε μέσω αυτού να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Απλά, συνδεθείτε σε αυτό τον λογαριασμό και κατεβάστε το SpyHunter . Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη (guest account) ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Click Start (Έναρξη) -> Settings (Ρυθμίσεις) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts (Λογαριασμοί Χρηστών).
 2. Με το που εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Guest -> Turn On Guest Account (Ενεργοποίηση Λογαριασμού Επισκέπτη).
 3. Περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής σας να κάνει reboot κι εμφανιστεί η οθόνη Windows log on
 4. Επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) και κατεβάστε το προτεινόμενο anti-spyware.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας. Για να μάθετε αναλυτικότερα πως μπορείτε να τα καταφέρετε, διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης όπου μεταφέρατε το anti-spyware στο μολυσμένο υπολογιστή, εγκαταστήστε και τρέξτε το.

5. ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ AVbytes Vista Protection 2015 ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ:

 1. Αφήστε το AVbytes Vista Protection 2015 να λειτουργήσει και να τελειώσει με το ψευδές/παραπλανητικό σκανάρισμα.
 2. Click Allow unprotected και κλείστε το προειδοποιητικό μήνυμα.
 3. Ανοίξτε τον File Explorer (click Start (Έναρξη) -> Documents (Έγγραφα)) και εισάγετε %AppData% στη γραμμή τοποθεσίας. Click enter.
 4. Μετα-ονομάστε το guard-agas ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια καταχώρηση.
 5. Reboot τον υπολογιστή και εισάγετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe
 6. Κατεβάστε το SpyHunter κι αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο αρχείο σχετίζεται με τον ιό AVbytes XP Protection 2015.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-xp-protection-2015.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες