Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

AVbytes XP Antivirus 2015. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Τι είναι το AVbytes XP Antivirus 2015;

Το AVbytes XP Antivirus 2015 είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο υποτιθέμενο anti-spyware, το οποίο ανήκει στη μεγάλη οικογένεια malwares ονόματι ‘Braviax’. Όλοι οι ιοί που ανήκουν σε αυτή τη συμμορία σχεδιάζονται για να κερδίζουν χρήματα. Γι’ αυτό, προβάλλουν πλαστές σαρώσεις και ψεύτικα αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοση του υπολογιστή σας, να κάνουν λήψη πρόσθετων ιών στο σύστημα, να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις σας και να κλέβει τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αν έχετε πεισθεί πως το AVbytes XP Antivirus 2015 είναι ένα πανίσχυρο anti-spyware, καλό είναι να το ξανά σκεφτείτε διότι πρόκειται απλά για ένα ακόμη anti-spyware, το οποίο επιχειρεί να σας πείσει πως ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί και πως χρειάζεται η αγορά της εμπορικής του άδειας. Παρακαλούμε, ΜΗΝ κάνετε κάτι τέτοιο διότι μπορεί να χάσετε τα χρήματα σας και τα στοιχεία της ταυτότητας σας. Αν πραγματικά θέλετε να ελέγξετε τη κατάσταση του υπολογιστή σας, εγκαταστήστε το Reimage ή κάποιο άλλο αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Εκτός αυτού, βεβαιωθείτε πως θα το ενημερώσετε έτσι ώστε να καταφέρει να εντοπίσει τα κακόβουλα αρχεία αυτής της απειλής στη βάση δεδομένων του. Μετά, πρέπει να εκτελέσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος για να μπορέσετε να βρείτε αυτόν τον ιό. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως το AVbytes XP Antivirus 2015 θα εντοπισθεί ως μια σοβαρή απειλή. Πρέπει να το αφαιρέσετε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση καθώς όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μπορεί να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Πως μπορεί το AVbytes XP Antivirus 2015 να μολύνει τον υπολογιστή μου;

Όπως ακριβώς και οποιοδήποτε άλλο υποτιθέμενο anti-spyware, το AVbytes XP Antivirus 2015 εξαπλώνεται μέσω διάφορων μεθόδων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ξεγελιούνται έτσι ώστε να το κατεβάζουν επειδή πιστεύουν πως πρέπει να ενημερώσουν τον Flash Player, FLV Player, το πρόγραμμα περιήγησης, το πρόγραμμα διαχείρισης λήψεων σας ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Επίσης, μπορεί να ξεγελαστείτε και να κάνετε λήψη του AVbytes XP Antivirus 2015 αν κάνετε κλικ σε παραπλανητικές διαφημίσεις οι οποίες αναφέρουν πως ο Η/Υ σας έχει μολυνθεί και πρέπει να τον ελέγξετε με τη βοήθεια ενός δωρεάν ή online σαρωτή. Παρακαλούμε, αποφύγετε τέτοιες προσφορές διότι μπορεί να οδηγήσουν στη διείσδυση κακόβουλων εφαρμογών. Από τη στιγμή που αυτό το υποτιθέμενο πρόγραμμα διεισδύει στον υπολογιστή, τροποποιεί το σύστημα και ξεκινά τη λειτουργία του κάθε φορά που ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση. Επίσης, ξεκινά να προβάλλει ειδοποιήσεις όπως αυτές:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Tracking software found!
Your PC activity is being monitored. Possible spyware infection. Your data security may be compromised. Sensitive data can be stolen. Prevent damage now by completing a security scan.

Παρακαλούμε, αγνοήστε αυτές τις ειδοποιήσεις διότι δεν έχουν καμία σχέση με τη κατάσταση του υπολογιστή σας. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές και να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή, ακολουθήστε τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του AVbytes XP Antivirus 2015. Ναι, μπορείτε να εξαλείψετε τα αρχεία του χειροκίνητα αλλά δεν το συνιστούμε διότι μπορεί έτσι να απομακρύνετε και άλλα νόμιμα αρχεία τα οποία είναι σημαντικά για τη κανονική λειτουργία του Η/Υ. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιδιορθώσετε το σύστημα σας είναι με τη χρήση ενός ενημερωμένου προγράμματος anti-spyware.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό AVbytes XP Antivirus 2015;

Αν θεωρείτε πως ο Η/Υ σας έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό AVbytes XP Antivirus 2015, πρέπει να τον ελέγξετε με ένα αξιόπιστο anti-spyware. Συνιστούμε να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware και να αφαιρέσετε αυτόματα αυτόν τον ιό. Έτσι, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι τη λήψη ενός αξιόπιστου anti-spyware, να το ενημερώσετε και να πραγματοποιήσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος. Αν χρειάζεστε έναν αναλυτικό οδηγό που να δείχνει πως ακριβώς γίνεται αυτό, διαβάστε αυτόν τον οδηγό. Για την αφαίρεση του AVbytes XP Antivirus 2015, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Reimage και το Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner διότι μπορούν εύκολα να εντοπίσουν κάθε κρυφό χαρακτηριστικό που ανήκει σε αυτή ή άλλες παρόμοιες απειλές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το AVbytes XP Antivirus 2015 μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση και τη δραστηριότητα νόμιμων εφαρμογών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των SpyHunter και StopZilla. Αν δεν μπορείτε να τις κατεβάσετε ή να τις εκτελέσετε, προσπαθήστε μια από τις παρακάτω επιλογές:

1. ΧΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Κάντε λήψη στην Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα -> Βοηθήματα -> Εργαλεία συστήματος -> Επαναφορά συστήματος.
 2. Επιλέξτε Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρονικό σημείο και κάντε κλικ στο Επόμενο.
 3. Επιλέξτε την ημερομηνία και το συγκεκριμένο σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και κάντε κλικ στο Επόμενο.
 4. Περιμένετε μέχρι ο Η/Υ σας κάνει επανεκκίνηση και μετά κάντε κλικ στο ΟΚ στο παράθυρο Ολοκλήρωση επαναφοράς.
 5. Τώρα, κάντε λήψη του Reimage και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος αφού πρώτα το ενημερώσετε.

2. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ:

 1. Κάντε Επανεκκίνηση του υπολογιστή σας
 2. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής σας ξεκινά, πιέστε το κουμπί F8 συνεχόμενα μέχρι να δείτε την οθόνη Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.
 3. Εδώ, επιλέξτε Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου (γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε τα βέλη του πληκτρολογίου) και μετά πιέστε το Enter.
 4. Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας όπως ακριβώς και στη κανονική λειτουργία των Windows
 5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον IE ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης και επιλέξτε Εκτέλεση ως ή Εκτέλεση ως διαχειριστής. Εισάγετε το κωδικό του λογαριασμού διαχειριστή (αν χρειαστεί).
 6. Εισάγετε αυτόν τον σύνδεσμο στη γραμμή διεύθυνσης σας: https://www.2-spyware.com/download/hunter.exe και κάντε λήψη αυτού του προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας σας. Εκτελέστε το για να αφαιρέσετε τα κακόβουλα αρχεία από το σύστημα.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ GUEST ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Αν έχετε ήδη ένα guest λογαριασμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να σαρώσετε το σύστημα σας μέσω αυτού. Απλά συνδεθείτε σε αυτόν και κάντε λήψη του Reimage. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον guest λογαριασμό σας με τη βοήθεια των εξής βημάτων:

 1. Κάντε κλικ στην Έναρξη -> Ρυθμίσεις -> Πίνακας ελέγχου και επιλέξτε Λογαριασμού χρηστών.
 2. Μόλις εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, πηγαίνετε Guest λογαριασμός -> Ενεργοποίηση του Guest λογαριασμού.
 3. Τώρα, περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής σας κάνει επανεκκίνηση και δείτε την οθόνη καλωσορίσματος των Windows
 4. Επιλέξτε Guest λογαριασμός για τη λήψη των προτεινόμενων προγραμμάτων anti-spyware.

4. ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ Η/Υ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από αυτόν τον ιό και κάντε λήψη του Reimage ή του Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.
 2. Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, μεταφέρετε αυτό το anti-malware σε ένα CD/DVD, εξωτερικό δίσκο, ή USB flash drive.
 3. Στο μεταξύ, σταματήστε τις κακόβουλες διεργασίες στον μολυσμένο υπολογιστή σας. Γι’ αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό.
 4. Συνδέστε τη συσκευή που περιέχει το anti-spyware στο μολυσμένο Η/Υ σας και εκτελέστε το.

5. ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ AVbytes XP Antivirus 2015 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ:

 1. Αφήστε το AVbytes XP Antivirus 2015 να ολοκληρώσει την υποτιθέμενη σάρωση του.
 2. Κάντε κλικ στο Allow unprotected και κλείστε αυτή την ειδοποίηση.
 3. Ανοίξτε τον εξερευνητή αρχείων (κάντε κλικ στην Έναρξη -> Έγγραφα) και εισάγετε %AppData% στη γραμμή διεύθυνσης. Κάντε κλικ στο enter.
 4. Μετονομάστε το guard-agas ή κάποια παρόμοια εγγραφή.
 5. Κάντε επανεκκίνηση του μηχανήματος σας και εισάγετε αυτόν τον σύνδεσμο στη γραμμή διεύθυνσης σας: http://ioys.gr/download/hunter.exe
 6. Κάντε λήψη του SpyHunter και αφαιρέστε τα κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο AVbytes XP Antivirus 2015.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-xp-antivirus-2015.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες