Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

AVbytes Win 7 Antivirus 2015. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVbytes Win 7 Antivirus 2015?

Το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 είναι μια ιδιαιτέρως παραπλανητική εφαρμογή, η οποία ανήκει στην οικογένεια των κακόβουλων λογισμικών, γνωστή ως Braviax. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας ο συγκεκριμένος ή παραπλήσιος ιός (το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 έχει διάφορες εκδοχές που έχουν την ικανότητα μόλυνσης όλων των δημοφιλών εκδόσεων των Windows, όπως πχ. Windows 7, 8, Vista κι XP), τροποποιεί άμεσα διάφορες παραμέτρους ρυθμίσεων και λειτουργιών του συστήματος, έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει ψευδείς/παραπλανητικές αναδυόμενες ενημερώσεις, εικονικές σαρώσεις κι άλλες ύποπτες διεργασίες.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαιτέρως παραπλανητικό, οπότε θα πρέπει να αγνοήσετε πλήρως το περιεχόμενο των ειδοποιήσεών του. Ασχέτως πόσο αξιόπιστες μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως, οι συγκεκριμένες αναφορές ενημερώνουν για καθαρά εικονικές διεισδύσεις και μολύνσεις ιών. Αυτό συμβαίνει για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο – το κακόβουλο αυτό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ξεκάθαρα να παραπλανεί τους χρήστες-θύματα και μέσω τεχνικών εκφοβισμού να καταφέρνει να τους πείθει ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί σοβαρά και ως αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Μην πέσετε κι εσείς θύμα της παραπλανητικής παγίδας του ιού αυτού. Αντιθέτως, σας συνιστούμε να εμπιστεύεστε και να χρησιμοποιείτε αξιόπιστα και πλήρως ενημερωμένα anti-spyware (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) τα οποία σαφώς όχι μόνο θα θωρακίζουν αποτελεσματικά την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά επίσης ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 θα εντοπιστεί και θα χαρακτηριστεί ως σοβαρή κυβερνο-απειλή από οποιοδήποτε αξιόπιστο anti-spyware κι αν έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας.

Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστώσετε την παρουσία αυτού του ιού στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαφορετικά, θα αρχίσει να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις και θα γίνει η αιτία σοβαρών επιβραδύνσεων στις επιδόσεις του συστήματος και τις ταχύτητες των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ AVbytes Win 7 Antivirus 2015 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, ψευδή/παραπλανητικά anti-spywares (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) τα οποία διαδίδονται σε καθημερινή βάση και με διάφορους ύποπτους τρόπους, έτσι ώστε να καταφέρουν να διεισδύσουν απαρατήρητα ή παραπλανητικά σε ολοένα και περισσότερα συστήματα υπολογιστών. Τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα έτσι ώστε κυβερνο-εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι ή τα ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα που έχετε αποθηκευμένα εκεί. Μια από αυτές τις επιβλαβείς μολύνσεις είναι και ο ιός AVbytes Win 7 Antivirus 2015.

Για να αποφύγετε την πιθανότητα διείσδυσής του στο σύστημα του υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αποφυγής του είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Φυσικά, για να είναι αποτελεσματικό, θα πρέπει να τσεκάρετε τακτικά ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, έτσι ώστε η βάση δεδομένων του να ανταποκρίνεται σε όλες τις πρόσφατες απειλές.

Εκτός αυτού, μπορείτε κι εσείς να κάνετε κάποια πράγματα ώστε να το αποφύγετε. Πρώτα από όλα, πρέπει να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, γιατί συνήθως αυτοί εμπεριέχουν παραπλανητικούς συνδέσμους κι επισυνάψεις μολυσμένους με ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεισδύσουν και να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας, χωρίς φυσικά την επίγνωσή ή έγκρισή σας.

Δεύτερον, προσπαθήστε να αγνοήσετε και μην κλικάρετε ειδοποιήσεις που σας προτείνουν ότι προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. Flash Player, FLV Playerμ κλπ. χρειάζονται ενημέρωση/αναβάθμιση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμπεριέχουν συνδέσμους τους οποίους αν κλικάρετε θα διεισδύσουν κρυφά το σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων), hijackers (κακόβουλα λογισμικά που καταλαμβάνουν των έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος και των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι σε αυτό) και rogues (ψευδή/παραπλανητικά λογισμικά που συνήθως μέσω τακτικών εκφοβισμού προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα να προβούν σε αγορά της πλήρους τους έκδοσης). Θα πρέπει να προσέχετε, γιατί οι ύποπτες αυτές ειδοποιήσεις μπορεί να εμφανιστούν και σε αξιόπιστους/νόμιμους ιστότοπους.

Τέλος, θα πρέπει πάντα να διαγράφετε mails που φαίνονται ύποπτα. Σε περίπτωση που ένα email μοιάζει υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αποστολέα για να διαπιστώσετε περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, προτιμότερο θα ήταν να το διαγράψετε άμεσα, γιατί μπορεί να εμπεριέχει μολυσμένες επισυνάψεις κι αν κλικάρετε κάποια από αυτές μπορεί να βρεθείτε στην πολύ δυσάρεστη θέση να διαπιστώσετε ότι κατέβηκε στον υπολογιστή σας κρυφά κι αυθαίρετα κάποιο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα, όπως πχ ο ιός AVbytes Win 7 Antivirus 2015 . Σε περίπτωση τώρα που ο συγκεκριμένος ιός καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε σύντομα θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις οι οποίες κατόπιν θα σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις όπως η παρακάτω:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ AVbytes Win 7 Antivirus 2015 ?

Εάν ήδη σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις από το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 οι οποίες σχετίζονται με δήθεν επικίνδυνες διεισδύσεις και μολύνσεις από διάφορα κακόβουλα προγράμματα, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware το οποίο και θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη εφαρμογή μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυνε, συμπεριλαμβανόμενου και του συγκεκριμένου ιού.

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε τα χρήματά σας. Αρκεί να κατεβάσετε ένα αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

Εάν χρειάζεσθε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε και πως, τότε σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο. Για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, εύκολα και με ασφαλή τρόπο τον ιό AVbytes Win 7 Antivirus 2015, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαιρετικά προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούνε με ιδιαίτερη ευκολία να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη εφαρμογή μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης αξιόπιστου και νόμιμου προγράμματος ασφάλειας, όπως πχ SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, προσπαθήστε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ :

 1. Click Start (Έναρξη) -> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Επιλέξτε Restore my computer to an earlier time (Επαναφορά υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρόνο) και click Next (Επόμενο).
 3. Επιλέξτε την ημερομηνία και το συγκεκριμένο σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο).
 4. Περιμένετε έως ότου ο υπολογιστής κάνει reboot και click OK στο παράθυρο Restoration Complete (Επαναφορά Πλήρης).
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Σε περίπτωση που έχετε εγκαταστημένα τα Windows 8, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πηγαίντε στην Οθόνη Έναρξης των Windows 8 (Start Screen) και πληκτρολογήστε restore point στο πεδίο Search (Αναζήτηση).
 2. Τώρα, click Settings (Ρυθμίσεις) -> Create a restore point (Δημιουργία σημείου επαναφοράς).
 3. Όταν θα βρεθείτε στην καρτέλα System Protection (Προστασία Συστήματος), επιλέξτε System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 4. Click Next (Επόμενο) για να σας εμφανιστούν τα σημεία επαναφοράς και αριστερό click στην καταχώρηση που επιθυμείτε.
 5. Τώρα, επιλέξτε Scan for affected programs (Σάρωση για επιρρεασμένα προγράμματα) -> Close (Κλείσιμο) -> Next (Επόμενο)-> Finish (Τέλος).
 6. Με το που κάνει ο υπολογιστής reboot, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή
 2. Με το που γίνει ο υπολογιστής σας λειτουργικός, αρχίστε να πατάτε το κουμπί F8 συνεχόμενα, έως ότου σας εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Επιλογές Βoot).
 3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση) και κατόπιν πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Τώρα, δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο browser επιθυμείτε κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν χρειασθεί).
 6. Εισάγετε αυτό τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή. Εγκαταστήστε το και αφήστε το να αναλάβει την ολοκληρωτική αφαίρεση οποιουδήποτε κακόβουλου αρχείου μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυνε.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Εάν έχετε κι άλλο λογαριασμό (επισκέπτη, guest) μπορείτε από εκεί να προσπαθήσετε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Απλά, χρειάζεται να συνδεθείτε σε αυτόν και να κατεβάσετε το Reimage το οποίο και θα αναλάβει τη γενική σάρωση του συστήματος. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη (guest account) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Click Start (Έναρξη)-> Settings (Ρυθμίσεις) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts (Λογαριασμοί Χρηστών).
 2. Με το που ανοίξει νέο παράθυρο, click Guest -> Turn On Guest Account (Ενεργοποίηση Λογαριασμού Επισκέπτη).
 3. Περιμένετε μέχρι να κάνει ο υπολογιστής reboot και να σας εμφανιστεί η οθόνη Windows log on
 4. Επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) και κατεβάστε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) που σας προτείνουμε.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας. Για να τα καταφέρετε, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης όπου μεταφέρατε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) στον μολυσμένο υπολογιστή, εγκαταστήστε και τρέξτε το.

5. ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ AVbytes Win 7 Antivirus 2015 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ:

 1. Αφήστε το AVbytes Win 7 Antivirus 2015 να λειτουργήσει και να τελειώσει με τη ψευδή/παραπλανητική σάρωση συστήματος.
 2. Click Allow unprotected (Επέτρεψε απροστάτευτα) και κλείστε το προειδοποιητικό μήνυμα.
 3. Ανοίξτε τον File Explorer (click Start (Έναρξη) -> Documents (Έγγραφα) και εισάγετε %AppData% στη γραμμή τοποθεσίας. Click enter.
 4. Μετα-ονομάστε το guard-agas ή άλλη παρόμοια καταχώρηση.
 5. Reboot τον υπολογιστή και εισάγετε αυτό το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων : http://ioys.gr/download/hunter.exe
 6. Κατεβάστε το SpyHunter και αφαιρέστε όλα εκείνα τα κακόβουλα αρχεία που σχετίζονται με τον ιό AVbytes Win 7 Antivirus 2015.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του AVbytes Win 7 Antivirus 2015
Στιγμιότυπο του AVbytes Win 7 Antivirus 2015

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-win-7-antivirus-2015.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες