Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

AVbytes Vista Protection 2015. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVbytes Vista Protection 2015?

Το AVbytes Vista Protection 2015 είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ιδιαιτέρως κακόβουλων προγραμμάτων, γνωστή ως ‘Braviax’. Είναι ιδιαιτέρως γνωστή εδώ και καιρό και το πιο πιθανόν είναι να χρειστήκατε να αντιμετωπίσετε κάποια από τα κακόβουλα προγράμματα που ανήκουν σε αυτή την ιδιαιτέρως κακόφημη οικογένεια.

Όπως και να έχει, εμείς κρίνουμε σκόπιμο να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τι είναι ο ιός AVbytes Vista Protection 2015 και για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε. Μπορούμε να πούμε ότι, παρομοίως με προηγούμενες εκδόσεις του, το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε για να παραπλανεί τους χρήστες μέσω τακτικών εκφοβισμού και να τους μοχλεύει στο να προβαίνουν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης κάνοντας τους να πιστεύουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς.

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε το λάθος να την αγοράσετε! Εκτός του ότι θα χάσετε τα χρήματά σας αγοράζοντας μια παντελώς άχρηστη έκδοση, θα εκθέσετε επίσης τα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, κυρίως της πιστωτικής που θα έχετε χρησιμοποιήσει για τη συγκεκριμένη διαδικτυακή συναλλαγή, κάνοντάς τα προσβάσιμα σε χάκερς!

Εάν λοιπόν δείτε να σας εμφανίζονται διαφημιστικά μηνύματα που σχετίζονται με αυτό τον ιό, τότε σαφώς και θα πρέπει να αγνοήσετε το περιεχόμενό τους και αποφεύγοντας να τις κλικάρετε. Διαφορετικά, το πιο πιθανόν είναι να ανακατευθυνθείτε σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα διαδικτυακών συναλλαγών η οποία προσφέρει την λήψη επί πληρωμή της πλήρους έκδοσης του AVbytes Vista Protection 2015. Για να προλάβετε αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες διεισδύσεις, εμφανίσεις, ανακατευθύνσεις, τότε σας συνιστούμε κατηγορηματικά να έχετε πάντα εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να ‘θωρακίσει’ την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας. Επίσης, θα μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα ή αρχείο κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μολύνει.

Πρέπει τέλος να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο malware μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης αξιόπιστου anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να ξεμπλοκάρετε αυτή την κατάσταση.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ AVbytes Vista Protection 2015 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το AVbytes Vista Protection 2015 είναι ακόμα ένα ψευδές/παραπλανητικό anti-spyware, το οποίο δημιουργήθηκε ξεκάθαρα για να στοχεύει στα χρήματα των χρηστών-θυμάτων, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη γιατί εμφανίζει τόσα πολλά παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα ασφάλειας που αναφέρουν ότι ο υπολογιστής-στόχος έχει μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς αφήνοντας εκτεθειμένη την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος.

Εάν άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται τα προειδοποιητικά μηνύματα του ιού, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας είναι ήδη εκτεθειμένος. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ‘θωράκισης’ συστήματος για την προστασία του από κακόβουλες διεισδύσεις αυτού του είδους, αλλά και αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους σε περίπτωση που ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία κατάφεραν εν τέλει να διεισδύσουν και να εγκατασταθούν σε αυτό, είναι σαφώς να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Τα κακόβουλα προγράμματα αυτού του είδους μπορούν να διεισδύσουν κρυφά κι αυθαίρετα σε συστήματα υπολογιστών με τη βοήθεια διάφορων μεθόδων παραπλάνησης κι εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, μπορούν να διεισδύσουν μέσω λήψης εκ μέρους του χρήστη μολυσμένων email επισυνάψεων, κατόπιν κλικαρίσματος μολυσμένης διαφήμισης ή κατόπιν επίσκεψης σε κάποιον ύποπτο/μολυσμένο ιστότοπο.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε να ανοίγετε συνδέσμους ή επισυνάψεις emails που ο αποστολέας είναι άγνωστος ή που σας υπόσχονται διάφορα δελεαστικά κέρδη, όπως πχ ότι κερδίσατε ακριβό ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή κάποιο βραβείο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτά χρησιμοποιούνται για τη διάδοση κακόβουλων λογισμικών κι άλλων ανεπιθύμητων προγράμματων κι αρχείων.

Επίσης, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να κλικάρετε ειδοποιήσεις που σας προσφέρουν ‘δωρεάν διαδικτυακές σαρώσεις’ συστήματος ή που σας ‘ενημερώνουν΄ότι κάποια από τα προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα χρειάζονται ενημέρωση/αναβάθμιση, όπως πχ. Flash Player, FLV Player, Java, κτλ. Προσοχή όμως, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραπλανητική παγίδα μέσω της οποίας θα διεισδύσουν στον υπολογιστή σας κακόβουλα προγράμματα, χωρίς φυσικά την έγκριση ή επίγνωσή σας. Σε περίπτωση που θέλετε να διαπιστώσετε εάν κάποιο από τα προγράμματά σας χρειάζεται αναβάθμιση/ενημέρωση, τότε σας συμβουλεύουμε κατηγορηματικά να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του και μόνο και από εκεί να προβείτε σε λήψη ενημερώσεων/αναβαθμίσεων, εάν χρειάζεται βεβαίως.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τον ιό AVbytes Vista Protection 2015. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα προειδοποιητικά μηνύματα μοιάζουν κάπως έτσι :

Tracking software found!
Your PC activity is being monitored. Possible spyware infection. Your data security may be compromised. Sensitive data can be stolen. Prevent damage now by completing a security scan.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ AVbytes Vista Protection 2015?

Εάν πιστεύετε ότι ο ιός AVbytes Vista Protection 2015 κρύβεται ήδη στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε σάρωση χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει οποιοδήποτε κακόβουλο πρόγραμμα ή αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά και να μόλυνε τον υπολογιστή σας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος και να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, γιατί θα χάσετε σίγουρα τα λεφτά σας αγοράζοντας κάτι παντελώς άχρηστο. Εάν χρειάζεσθε αναλυτικότερες οδηγίες εντοπισμού κι αφαίρεσης, τότε μπορείτε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο. Για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, γρήγορα, και με ασφαλή τρόπο τον ιό AVbytes Win 7 Protection 2015, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν οποιαδήποτε κυβερνο-απειλή εκθέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το AVbytes Vista Protection 2015 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης αξιόπιστων και νόμιμων προγραμμάτων ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορέσετε να κατεβάσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Click Start (Έναρξη) -> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Επιλέξτε Restore my computer to an earlier time (Επαναφορά υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρόνο) και click Next (Επόμενο).
 3. Επιλέξτε την ημερομηνία και το σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο).
 4. Περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής να κάνει reboot και click OK στο παράθυρο Restoration Complete (Ολοκλήρωση Επαναφοράς).
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το anti-spyware έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή
 2. Με το που γίνει λειτουργικός ο υπολογιστής, αρχίστε να πατάτε το κουμπί F8 συνεχόμενα έως ότου σας εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Επιλογές Boot).
 3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση), και κατόπιν πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο browser κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης Διαχειριστή (εάν χρειασθεί).
 6. Εισάγετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.Εγκαταστήστε και αφήστε το να αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό κι αφαίρεση οποιουδήποτε κακόβουλου προγράμματος ή αρχείου κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ :

Εάν έχετε κι άλλο λογαριασμό (επισκέπτη, guest), τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος από εκεί. Απλά, συνδεθείτε σε αυτό τον λογαριασμό και κατεβάστε το Reimage . Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα :

 1. Click Start (Έναρξη) -> Settings (Ρυθμίσεις) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts (Λογαριασμοί Χρηστών).
 2. Με το που εμφανιστεί νέο παράθυρο, Guest -> Turn On Guest Account (Ενεργοποίηση Λογαριασμού Επισκέπτη).
 3. Περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής να κάνει reboot και χρησιμοποιήστε την οθόνη Windows log on
 4. Επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) για να κατεβάσετε το προτεινόμενο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν τον υπολογιστή σας. Για αναλυτικότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης, όπου μεταφέρατε το anti-spyware program, στον μολυσμένο υπολογιστή. Εγκαταστήστε και τρέξτε το.

5. ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ AVbytes Vista Protection 2015 ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ:

 1. Αφήστε το AVbytes Vista Protection 2015 να λειτουργήσει και να ολοκληρώσει τη ψευδή/παραπλανητική σάρωση.
 2. Click Allow unprotected και κλείστε το προειδοποιητικό μήνυμα.
 3. Ανοίξτε τον File Explorer (click Start (Έναρξη) -> Documents (Έγγραφα)) και εισάγετε %AppData% στη γραμμή τοποθεσίας (location bar). Click enter.
 4. Μετα-ονομάστε το guard-agas ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια καταχώρηση.
 5. Reboot τον υπολογιστή σας και εισάγετε το συνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe
 6. Κατεβάστε το SpyHunter κι αφήστε το να αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όλα τα κακόβουλα εκείνα αρχεία που σχετίζονται με τον ιό AVbytes Vista Protection 2015.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-vista-protection-2015.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες