Βαθμός σοβαρότητας:  
  (85/100)

Απομάκρυνση AMMYY

| Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Το AMMYY (επίσης γνωστό και ως Ammyy Admin) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα/υπηρεσία η οποία χρησιμοποιείται για να ‘ξεζουμίζει’ τα λεφτά των χρηστών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, προωθείται από τους scammers που επικοινωνούν με ανυποψίαστους χρήστες, αυτοπαρουσιάζονται ως υπάλληλοι της Microsoft, και τρομοκρατούν τους χρήστες λέγοντας τους πως εντοπίσανε σημαντικά σοβαρά ζητήματα σχετικά με τους υπολογιστές τους. Η πιο διεδομένη μεθοδολογία μέσω της οποίας έρχονται σε επαφή είναι συνήθως οι τηλεφωνικές κλήσεις. Οπότε σε περίπτωση που δεχτείτε ένα τέτοιο τηλεφώνημα από το πουθενά, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην προφορά, καθότι τα περισσότερα τέτοιου είδους τηλεφωνήματα γίνονται από την Ινδία.

Γιατί τηλεφωνούν και προειδοποιούν για ‘φτιαχτά’ προβλήματα ? Η απάντηση είναι πολύ απλή – θέλουν να τρομοκρατήσουν τους χρήστες-θύματα και να τους μοχλεύσουν ώστε να ξοδέψουν $200 για υπηρεσίες που σε τελική ανάλυση είναι παντελώς άχρηστες. Εάν πέσατε ήδη θύματα αυτής της απάτης και δώσατε την έγκριση σε αυτόν που σας τηλεφώνησε να συνδεθεί στον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής AMMYY Admin ή κάποιας άλλης παρόμοιας εφαρμογής, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τη τράπεζα ή τον οργανισμό που εκδίδει την κάρτα τα στοιχεία της οποίας δώσατε σε αυτούς τους απατεώνες και να καταγγείλετε οικονομική διαδικτυακή απάτη εις βάρος σας.

Θα πρέπει επίσης άμεσα να προβείτε σε γενική αναλυτική σάρωση του συστήματός σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο λογισμικό ασφάλειας, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας είναι καθαρό από κακόβουλα προγράμματα και αρχεία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ AMMYY ?

Μπορεί να λάβετε κλήση από την AMMYY τελείως τυχαία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι scammers είναι πάντα πολύ ενημερωμένοι πριν σας καλέσουν. Χρησιμοποιώντας διάφορα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μπορούν πολύ εύκολα να βρούν στοιχεία σχετικά με εσάς όπως το πλήρες όνομά σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, την οικογενειακή σας κατάσταση και άλλες παρόμοιες προσωπικές λεπτομέρειες.

Με το που πείσουν τα υποψήφια θύματά τους ότι είναι υπάλληλοι της Microsoft, αρχίζουν να σας αναφέρουν πληθώρα προβλημάτων που ‘εντόπισαν’ στο σύστημα του υπολογιστή σας και προσφέρονται να τα επιλύσουν αφού πρώτα τους δώσετε πρόσβαση στο σύστημά σας. Φυσικά σας προειδοποιούμε ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε αυτό καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δώσετε σε αυτούς τους απατεώνες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποκλέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και άλλες ευαίσθητες προσωπικές σας πληροφορίες. Επιπρόσθετα, μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα ήαρχείο, να σας ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους και γενικά να δημιουργήσουν πολλές τέτοιου είδους αρνητικές προς εσάς καταστάσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε καμία περίπτωση η Microsoft δεν θα έβαζε υπαλλήλους της να καλέσουν ανθρώπους για να τους προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης μέσω τηλεφώνου και κατόπιν να ζητήσουν λεφτά για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Εάν πέσατε θύματα της απάτης AMMYY, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αποφύγετε κι άλλα προβλήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ AMMYY?

Εάν ξεγελαστήκατε και εν τέλει εγκαταστήσατε το AMMYY virus, κάντε τα εξής για να το απεγκαταστήσετε:

  1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
  2. Ψάξτε για AMMYY, Ammyy Admin και άλλες παρόμοιες και άγνωστες καταχωρήσεις και επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Με το που ολοκληρώσετε τα βήματα που αναφέραμε πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να κατεβάσετε κάποιο από αυτά τα προγράμματα που σας προτείνουμε και να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση συστήματος : Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Όποιο και να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε πως όχι μόνο θα σας απαλλάξουν από οποιοδήποτε malware μπορεί να μόλυνε το σύστημα του υπολογιστή σας, αλλά επίσης θα εντοπίσουν και θα διαγράψουν οριστικά όλα τα κρυφά μέρη των κακόβουλων αυτών εφαρμογών που εγκαταστάθηκαν, θωρακίζοντας πλήρως με αυτό το τρόπο τα προσωπικά σας δεδομένα και την ιδιωτικότητά σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του AMMYY
Στιγμιότυπο του AMMYY
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ammyy.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με AMMYY