Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Amazon virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - -   Amazon trojan | Τύπος: Trojans

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το Amazon virus?

Amazon virus

Το Amazon virus είναι μια επικίνδυνη διαδικτυακή μόλυνση, η οποία χρησιμοποιείται από διαδικτυακούς εγκληματίες για την παράνομη υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Συνήθως, ο ιός αυτός διαδίδεται υπό την μορφή phishing email, η μεθοδολογία της οποίας είναι να ειδοποιεί το χρήστη-θύμα σχετικά με ένα προιόν από το Amazon(dot)com. Κατόπιν ενημέρωσης του χρήστη ότι χρειάζεται να εκτυπώσει την ετικέτα αποστολής που εμπεριέχει το tracking number, έτσι ώστε να μπορέσει να παραλάβει ένα υποτιθέμενο πακέτο, αφού πρώτα ανοίξει μια επισύναψη που βρίσκεται στο συγκεκριμένο email.

Ωστόσο, οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη επισύναψη ΔΕΝ έχει καμία απολύτως πληροφορία που να συνδέεται με τη συγκεκριμένη αποστολή του υποτιθέμενου πακέτου. Αντιθέτως, κλικάροντάς την βοηθάτε τους διαδικτυακούς εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία τους να υποκλέψουν προσωπικά σας δεδομένα.

Πρέπει πάντα να ελέγχετε κατά πόσο είναι έμπιστος ο αποστολέας πριν ανοίξετε οποιοδήποτε email από την Αmazon. Επίσης, καλό θα ήταν να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από το Amazon virus και πιθανά κατάλοιπά του.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ AMAZON VIRUS ΝΑ ΄ΚΟΛΛΗΣΕΙ' ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Amazon virus βασίζεται σε παραπλανητικά emails που σκοπό έχουν να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να αποκαλύψουν εν τέλει τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.

Ορισμένα από αυτά ειδοποιούν σχετικά με την παραγγελία που έχει ήδη τελεσθεί, άλλα ζητούν από το θύμα να δώσει τα στοιχεία του για να ενεργοποιήσει την παραγγελία. Όπως και να έχει θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και δύσπιστοι σε τέτοιου είδους emails, πόσο μάλλον αν διαπιστώσετε ότι δεν έχουν σταλθεί από πραγματικό υπάλληλο της Amazon.

Εάν εν τέλει κατεβάσατε την κακόβουλη επισύναψη στον υπολογιστή σας, τότε υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να μολύνατε τον υπολογιστή σας με το Amazon virus. Εάν διατηρήσετε αυτό τον ιό στο σύστημα του υπολογιστή σας, μπορεί πολύ εύκολα να καταγράψει τις πληκτρολογήσεις σας και με τον τρόπο αυτό να υποκλέψει ευαίσθητά σας προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ τα απόρρητα τραπεζικά σας δεδομένα.

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας κολλήσει με τον συγκεκριμένο ιό, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε τον Amazon virus το συντομότερο δυνατόν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ AMAZON VIRUS?

Εάν διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Amazon virus, θα πρέπει να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware. Για να το πετύχετε αυτό, θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και άκρως έμπιστα προγράμματα : Reimage ή Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Amazon virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Amazon virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Amazon:

Αφαίρεση Amazon χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Amazon

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Amazon.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Amazon χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Amazon. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Amazon έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Amazon κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ή Malwarebytes Anti Malware

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες