Βαθμός σοβαρότητας:  
  (6/100)

Απομάκρυνση Alibaba (Δωρεάν Οδηγίες)

από Gabriel E. Hall - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Μου εμφανίζονται συνεχώς διαφημίσεις από Alibaba. Γιατί συμβαίνει αυτό?

Εάν σας εμφανίζονται Offer.alibaba.com διαφημίσεις κι άλλες παρόμοιες αναδυόμενες ειδοποιήσεις από το συγκεκριμένο εμπορικό ιστότοπο κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστή σας έχει μολυνθεί με adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων). Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, γιατί αυτού του είδους τα προγράμματα δεν θεωρούνται κακόβουλα, όπως είναι οι ιοί (βλ. malicious viruses).

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ευφησυχάζεστε κιόλας. Υπάρχουν αρκετές αναφορές χρηστών που κάνουν λόγο για ιδιαιτέρως εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη δραστηριότητα αυτών των ανεπιθύμητων προγραμμάτων. Για παράδειγμα, θα προσπαθήσουν μέσω παραπλάνησης να σας ανακατευθύνουν προς επιχορηγούμενους άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Σε αυτούς τους ιστότοπους είναι πολύ πιθανό να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, ή να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα άγνωστοι τρίτοι ή ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας το συγκεκριμένο adware, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κι άλλες παρόμοιες γενικής-φύσεως πληροφορίες.

Αν και έχουμε διαπιστώσει ότι το Alibaba adware έχει τη τάση να ανακατευθύνει τους χρήστες προς τον συγκεκριμένο εμπορικό ιστότοπο, ωστόσε δεν μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα άλλα adwares που τυχόν διεισδύσουν στον υπολογιστή σας. ‘Αλλωστε, εάν συνηθίζετε να κατεβάζετε δωρέαν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο και δεν δείχνετε τη δέουσα προσοχή κατά την λήψη/εγκατάσταση της εκάστοτε εφαρμογής, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα adwares κι άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα μπορεί να κρύβονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε (βλ. μέθοδος bundling).

Συνοψίζοντας, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το Adware.Alibaba (πολλοί το αποκαλούν και Alibaba virus) έχει καταφέρει να τρυπώσει στον υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

A picture showing what Alibaba ads can be

Πώς μπορεί το Adware.Alibaba να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μου?

Εάν το anti-virus ή anti-spyware πρόγραμμα ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας σας πληροφόρησε σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με το Adware.Alibaba virus, τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να θυμηθείτε τις πιο πρόσφατες δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Ποιους ιστότοπους επισκεφτήκατε πρόσφατα? Ποια προγράμματα εγκαταστήσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας? Σίγουρα, πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε την απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι ερωτήσεις αυτές σχετίζονται με τους πλέον δημοφιλείς τρόπους διαδικτυακής εξάπλωσης διαφόρων ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. adwares (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων), browser hijackers (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), και διαφόρων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα):

 • Παραπλανητικοί ιστότοποι. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από διαφημίσεις και προγράμματα που έχουν ως απώτερο στόχο την μόχλευση ροών επισκεψιμότητας προς προκαθορισμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων έναντι αδράς αμοιβής (βλ. affiliate websites). Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ιστότοποι αυτοί είναι άγνωστοι κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας. Σπάνια μάλιστα δέχονται επισκέψεις πέρα των ανακατευθύνσεων. Οι περισσότεροι εξ αυτών μοιάζουν καθώς πρέπει και νόμιμοι, στην πραγματικότητα, όμως, εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα. Συνήθως, εμπεριέχουν ύποπτο και παραπλανητικό περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί κάθε φορά που ανακατευθύνεστε. Επίσης, σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προβαίνετε σε λήψεις προγραμμάτων/αρχείων που τυχόν προωθούνται και προτείνονται σε αυτού του είδους τους ιστότοπους. Πάντα, θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy) της εκάστοτε εφαρμογής. Τέλος, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να κλικάρετε σε αναδυόμενες διαφημίσεις που μπορεί να σας εμφανιστούν ξαφνικά κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων.
 • Bundling. Adware, browser hijackers, κι άλλες παρόμοιες άχρηστες εφαρμογές καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα κάθε φορά που κατεβάζετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο. Εάν θέλετε να αποφύγετε ό,τι μπορεί να κρύβεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εκάστοτε δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής, όπως πχ. ύποπτα κι ανεπιθύμητα browser add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), plugins, και toolbars (γραμμές εργαλείων), τότε σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων.

Στην περίπτωση τώρα που το Alibaba browser hijacker καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις. Απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου browser hijacker είναι η μόχλευση ροών επισκεψιμότητας, και η μεγιστοποίηση των επισκέψεων, προς τον εμπορικό ιστότοπο διαδικτυακών αγορών alibaba. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι απολύτως νόμιμος και ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαδικτυακή εξάπλωση malware. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε τις ανακατευθύνσεις του ιδιαιτέρως εκνευριστικές, γιατί θα σας παρενοχλούν κάθε φορά που θα συνδέεστε στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας, εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τις εκνευριστικές διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις από Alibaba, τότε συνεχίστε να διαβάζετε τη δεύτερη σελίδα και μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το adware που τις εμφανίζει.

Πώς να αφαιρέσετε τον ιό Alibaba virus από το σύστημα του υπολογιστή σας:

Τεχνικά μιλώντας, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα ΔΕΝ είναι ιός. Ωστόσο, ο τρόπος λειτουργίας του έχει κάνει πολλούς χρήστες να πιστεύουν λανθασμένα ότι πρόκειται για ιό.

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware, browser hijacker,κι άλλες παρόμοιες επεκτάσεις, χαρακτηρίζονται ως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Αν και μπορείτε να τα κατεβάσετε οικειοθελώς στον υπολογιστή σας, ΩΣΤΟΣΟ αρκετές φορές έχει αναφερθεί από τους χρήστες ότι δεν υπάρχει κουμπί απεγκατάστασης στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να αφαιρέσει το Adware.Alibaba.

Επειδή το συγκεκριμένο adware κατεβαίνει παράλληλα με διάφορα προγράμματα και αρχεία που σχετίζονται με αυτό, η ολοκληρωτική αφαίρεσή του μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως δύσκολη όταν αυτή γίνει με χειροκίνητο τρόπο. Για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο adware, αλλά και οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αρχείο σχετίζεται με το Alibaba adware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Alibaba:

Αφαίρεση Alibaba από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Alibaba και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Alibaba ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Alibaba από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Alibaba ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Alibaba από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Alibaba και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Alibaba. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Alibaba από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Alibaba θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Alibaba από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Alibaba και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Alibaba . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Alibaba από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Alibaba και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Alibaba. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Alibaba από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Alibaba ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Alibaba. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Alibaba