Πληροφορίες σχετικά με adware (ανεπιθύμητο λογισμικό εμφάνισης διαφημίσεων) και τρόποι αφαίρεσης

12

To Adware είναι είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει επιχορηγούμενες, εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων. Από τη στιγμή που θα καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, αρχίζει να εμφανίζει προωθητικό/διαφημιστικό περιεχόμενο με διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων αναδυόμενων διαφημίσεων, διαφημίσεων κειμένου, κτλ. Σκοπός αυτών των διαφημίσεων είναι η μόχλευση ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) ώστε να βελτιωθεί η διαδικτυακή τους κατάταξη ή να μεγιστοποιηθούν οι δυνητικές πωλήσεις και τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές. 

Εκτός από αυτή την λειτουργία, τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware χρησιμοποιούνται ευρέως και στη συλλογή-καταγραφή-προώθηση σε τρίτους, κατόπιν αμοιβής, πληροφοριών που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που θα προσκολληθούν στον web browser του χρήστη.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα δεδομένα που συλλέγονται είναι γενικής φύσεως (βλ. non-personally identifiable information, Non-PII). Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για το ‘κτίσιμο’ του διαδικτυακού προφίλ του κάθε χρήστη ξεχωριστά. Τα δεδομένα αυτά συμπεριλαμβάνουν ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται ο κάθε χρήστης, ποια κριτήρια αναζήτησης χρησιμοποιεί για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, κτλ.

Τα adwares χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες: τα νόμιμα, και τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Τα PUPs μπορεί να αποδειχθούν κι επικίνδυνα τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ασυνείδητα ή άθελα, ο χρήστης-θύμα μπορεί να μοιραστεί ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα με άγνωστους τρίτους που μπορεί μέσω των PUPs να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβάνουν logins, email διευθύνσεις, IPs, κλπ.

Adware

Τυπική συμπεριφορά ενός adware στο σύστημα ενός υπολογιστή

Στην περίπτωση που κάποιο adware καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να εγκαταστήσει τα αρχεία του ώστε να ξεκινήσει να τρέχει στο παρασκήνιο του συστήματος. Επίσης, προβαίνει στις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Εμφανίζει αναδυόμενες διαφημίσεις, μπάνερς, και συνδέσμους ανακατεύθυνσης κειμένου. Σκοπός του περιεχομένου είναι η προώθηση affiliate συνεργατών και η βελτιστοποίηση της διαδικτυακής τους κατάταξης και δημοφιλίας.
  • Δημιουργεί ανακατευθύνσεις προς affiliate ιστότοπους σε όλους τους web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο με σκοπό τη μόχλευση ροών επισκεψιμότητας προς αυτούς τους ιστότοπους.
  • Εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα επιπρόσθετα στοιχεία που το βοηθούν στο έργο που έχει σχεδιαστεί να κάνει. Επίσης, τα adwares προωθούν παρόμοια διαφημιστικού τύπου εργαλεία / γραμμές εργαλείων, άλλα adwares, και γενικότερα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία τρίτων.
  • Υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, κλπ. Όλα αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται σε απομακρυσμένο server τρίτων.
  • Έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ταχύτητες κι επιδόσεις τόσο του συστήματος όσο και των web browsers. Πολλά από τα adwares καταναλώνουν μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων πόρων ενός συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβραδύνσεις, αστάθεια συστήματος, ‘παγώματα’, κτλ. 
  • Αυτο-ενημερώνεται χωρίς την επίγνωση κι έγκριση του χρήστη.
  • Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να βρει κανείς πως να αφαιρέσει ολοκληρωτικά ένα adware. Μάλιστα, ένα adware μπορεί να εμφανιστεί ξανά στο σύστημα μετά από την πρώτη εκκίνηση, μετά από μια μέρα, μια εβδομάδα, ένα μήνα. Εξαρτάται από το πως έχει σχεδιαστεί και τι είδους αρχεία έχει κρύψει στο σύστημα του υπολογιστή.

Οι πιο συνηθισμένες τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware εξαπλώνονται διαδικτυακά με τρόπο διαφορετικό από ότι οι ιοί. Τα ανεπιθύμητα προγράμματα δε χρησιμοποιούν trojans κι άλλα παρόμοια κακόβουλα στοιχεία για να διεισδύσουν σε ένα σύστημα-στόχο. Για τη διαδικτυακή τους εξάπλωση χρησιμοποιούν κυρίως τρεις τεχνικές:

Παραπλανητικές επίσημες ιστοσελίδες. Τα περισσότερα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware διαθέτουν τη δική τους επίσημη ιστοσελίδα. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, προωθούνται ως χρήσιμα εργαλεία, πχ. προηγμένα browser πρόσθετα, βοηθητικά εργαλεία διαδικτυακών αγορών, ή ακόμα και αστεία gaming plugins. Εάν κάνετε το λάθος και πειστείτε ότι πρόκειται για χρήσιμα εργαλεία, τότε δυστυχώς θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανεπιθύμητα προγράμματα. Για αυτό είναι πάντα προτιμότερο να κάνετε μια καλή έρευνα σχετικά με την κάθε εφαρμογή που επιθυμείτε να κατεβάσετε, πριν την κατεβάσετε.

Bundling. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές (βλ. freeware και shareware) που κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο. Αυτού του είδους οι εφαρμογές, ως επί το πλείστον διαθέτουν συνοδευτικά πακέτα λήψης μέσα στα οποία κρύβονται ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware. Εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που κατεβάζετε μια τέτοια εφαρμογή, το πιθανότερο είναι να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. browser πρόσθετα, επεκτάσεις, plugins, γραμμές εργαλείων, κλπ. adwares. Το να διαγράψετε απλώς την εφαρμογή που στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της είχε κάποιο adware, δεν αρκεί ώστε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία του τελευταίου. Η μέθοδος bundling αποτελεί την κυριότερη τεχνική διαδικτυακής εξάπλωσης των ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. adwares και browser hijackers. Κάθε φορά που είναι να κατεβάσετε μια δωρεάν / δοκιμαστική εφαρμογή, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης.

Ψευδείς / παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Κλικάροντας σε αναδυόμενες διαφημίσεις είναι κάτι που σας συνιστούμε να αποφεύγετε να κάνετε. Διαφορετικά, θα εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων. Κλικάροντας σε μια αναδυόμενη διαφήμιση που θα σας εμφανιστεί ξαφνικά το πιθανότερο είναι να κατεβάσετε άθελα / ασυνείδητα κάποιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware. Αναδυόμενες διαφημίσεις που υπόσχονται τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για προγράμματα που έχετε στον υπολογιστή σας, σας ‘ειδοποιούν’ για πιθανές μολύνσεις του συστήματος, κλπ., είναι ξεκάθαρα παραπλανητικές και το κλικάρισμά τους μόνο μπελάδες μπορεί να σας δημιουργήσει. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι στην περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις σε προγράμματα που έχετε αποθηκευμένα και χρησιμοποιείτε, είναι να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κάθε προγράμματος ξεχωριστά και να κατεβάσετε ό,τι είναι να κατεβάσετε ΜΟΝΟ από τις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Παραδείγματα των πλέον συχνών ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware

DNS Unlocker: Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιθετικό adware, το οποίο μάλιστα εφαρμόζει πληθώρα τεχνικών όχι μόνο για τη διαδικτυακή του εξάπλωση, αλλά και για να δυσκολέψει τους χρήστες-θύματα να το αφαιρέσουν. Μπορεί να προωθείται ως ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε την πρόσβαση σε διάφορους ‘κλειστούς’ ιστότοπους, ωστόσο το μόνο που θα συμβεί στην περίπτωση που το κατεβάσετε είναι να αρχίσουν να σας εμφανίζονται πολλές παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Φυσικά, σας συνιστούμε να ΜΗΝ τις κλικάρετε, γιατί οι διαφημίσεις από DNS Unlocker θα εγκαταστήσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου, όπως πχ. DNS Unblocker, DNS-Locker, DNS-Keeper. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το συγκεκριμένο adware διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών.

Reimage: Πρόκειται για ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware το οποίο χρησιμοποιεί δυνατή internet marketing καμπάνια για να προωθηθεί. Μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του ή μπορεί να κατέβει στον υπολογιστή σας παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που κατεβάσατε (βλ. μέθοδος bundling). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε την ύπαρξή του στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να το αφαιρέσετε άμεσα. Φυσικά, σας συνιστούμε να αποφύγετε να κλικάρετε οποιαδήποτε διαφημίση από ReimagePlus, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Εάν οι γνώσείς σας περί πληροφορικής και συστημάτων δεν είναι προηγμένες, τότε το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρετε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά στην περίπτωση που προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Επομένως, η αυτόματη αφαίρεση του Reimage είναι σαφώς προτιμότερη.

Offers4U: Το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware προωθείται ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο βοηθητικό εργαλείο διαδικτυακών αγορών, ωστόσο έως τώρα δεν έχουμε βρει κάποιον χρήστη που να έχει αναφέρει ότι χρησιμοποιώντας το κατάφερε να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών του αγορών. Συνήθως, αυτού του είδους τα προγράμματα χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις τους ώστε να ανακατευθύνουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό επισκεπτών προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να σας πει σε τι είδους ιστότοπο θα ανακατευθυνθείτε κάθε φορά που θα κλικάρετε σε μια τέτοια διαφήμιση. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τις Offers4U ανακατευθύνσεις, θα πρέπει πρώτα να διαγράψετε ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο adware.

Πώς μπορώ να επαναφέρω τον υπολογιστή μου μετά τη διείσδυση ενός adware 

Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι ώστε να απαλλάξετε το σύστημα του υπολογιστή σας από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία ενός Adware:

Μέθοδος Χειροκίνητης Αφαίρεσης Adware: Το καθένα από τα adware παράσιτα έχει το δικό του τρόπο αφαίρεσης. Για την αφαίρεση του κάθε adware ξεχωριστά, οι ειδικοί ασφάλειας του ioys.gr κάνουν έρευνα και τεστάρουν προσεκτικά, ώστε να βρουν τον πλέον ιδανικό τρόπο αφαίρεσης. Ωστόσο, σε πολλές από τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως περίπλοκη, γιατί τα adwares τείνουν να εξελίσσονται και να συνοδεύονται από πολλά νέα στοιχεία. Επομένως, για να αποφύγετε την πιθανότητα να αφήσετε κατάλοιπα στον υπολογιστή σας είναι να επιλέγετε πάντα την Αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης.

Μέθοδος Αυτόματης Αφαίρεσης Adware: Ο πλέον αξιόπιστος τρόπος να απαλλαγείτε πλήρως από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία ενός ανεπιθύμητου προγράμματος τύπου adware είναι να έχετε πάντα εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που εντοπίζει κι αφαιρεί ολοκληρωτικά ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία). Προσοχή όμως! Υπάρχουν πολλά λογισμικά ασφάλειας διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ωστόσο τα περισσότερα δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ολοκληρωμένες κι αποτελεσματικές λύσεις ασφάλειας. Επίσης, παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν πολλές παραπλανητικές κριτικές κι αξιολογήσεις στο διαδίκτυο. Η ομάδα του Ioys.gr πάντα ενημερώνει τους χρήστες ποια εργαλεία ασφάλειας είναι τα καλύτερα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Όλα τα προγράμματα ασφάλειας που προτείνονται, έχουν ελεγχθεί και δοκιμασθεί εκτενώς για την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητά τους στην αφαίρεση ανεπιθύμητων προγραμμάτων. Όλα διαθέτουν πλήρεις και συνεχώς ενημερωμένες βάσεις δεδομένων αναφορικά με τα παράσιτα που απειλούν τα συστήματα υπολογιστών (βλ. special parasite signature databases). Έτσι, καταφέρνουν να εντοπίζουν και να αφαιρούν ολοκληρωτικά ακόμα και τις πιο καινούριες κυβερνο-απειλές!

Πρόσφατοι Ιοί που Προστέθηκαν στη Βάση Δεδομένων

Πώς να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις "Promoted Content by mgid"

Οι αναδυόμενες διαφημίσεις από Mgid μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση «after-effects» στον υπολογιστή. Οι διαφημίσεις από Mgid προσπαθούν να γίνουν αρεστές προωθώντας ενδιαδέροντα άρθρα, ωστόσο, παραμένουν εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις που χειροτερεύουν κατά πολύ τη διαδικτυακή εμπειρία χρήστη λόγω των πολύ συχνών εμφανίσεών τους. Μάλιστα, το τελευταίο δ... Περισσότερα
Adware Ιοί   Δεκέμβριος 18, 2017

Αφαιρώντας τις διαφημίσεις TAP Provider V9 for Private Tunnel

Ο ιός TAP Provider V9 for Private Tunnel και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτόν. Ο ιός TAP Provider V9 for Private Tunnel virus είναι ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο. Ο απώτερος στόχος του είναι η δημιουργία κέρδους των δημιουργών του ε... Περισσότερα
Adware Ιοί   Δεκέμβριος 06, 2017

βάση δεδομένων για Adware (ανεπιθύμητο λογισμικό εμφάνισης διαφημίσεων)

Νοέμβριος 08, 2017

Chrome adware

Το Chrome adware μολύνει τους browsers για τη διαδικτυακή προβολή και προώθηση ύποπτου επιχορηγούμενου περιεχομένου άγνωστων τρίτων. Περισσότερα
Οκτώβριος 11, 2017

SaveFrom.net helper

Το SaveFromNet δεν είναι ένα χρήσιμο browser πρόσθετο. Ο ιός SaveFromNet προωθείται ως ένα δήθεν χρήσιμο πρόγραμμα. Οι χρήστες που αρέσκονται στο να κατεβάζουν βίντεο από το διαδίκτυο, μπορεί να θεωρήσουν αρχικά ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και πολύ βολικό εργαλείο, γιατί προσφέρει τη δυνατότητα λήψης βίντεος από δημοφιλείς ιστότοπους, όπως πχ. Youtube, Facebook, Vi... Περισσότερα
Οκτώβριος 05, 2017

Netflix.com pop-up ads

Το Netflix.com έιναι ένας νόμιμος ιστοχώρος, ο οποίος προσφέρει online θέαση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών. Ωστόσο, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διάφορες συζητήσεις οι οποίες κάνουν αναφορά για διάφορες αναδυόμενες διαφημίσεις του Netflix.com. Σύμφωνα με χρήστες, αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται υπό την μορφή υπογραμμισμένων κειμένων και προωθούν το Netfix. Ελάχιστη... Περισσότερα
Οκτώβριος 03, 2017

Cloudfront

Το Cloudfront είναι μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον υπολογιστή σας Περισσότερα
Σεπτέμβριος 29, 2017

Linkey

Το Linkey είναι ένα browser plugin, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Περισσότερα
Σεπτέμβριος 15, 2017

Ιός SmartWeb

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που οι διαφημίσεις από SmartWeb εμφανιστούν στον web browser μου? Περισσότερα
Σεπτέμβριος 08, 2017

Ιός Online.io

Τι είδους εφαρμογή είναι το online.io? Κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιηγήσεων, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις πλήθος εφαρμογών, όπως πχ. ο ιός online.io . Ο συγκεκριμένος ιός χαρακτηρίζεται ως PUP τύπου adware. Συνιστούμε να μείνεις μακριά από αυτό το πρόγραμμα. Αν παρόλα αυτά το συγκεκριμένο adware κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνισ... Περισσότερα
Σεπτέμβριος 05, 2017

Ιός “Error #268D3”

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν ο ιός “Error #268D3” έχει μολύνει το σύστημα του υπολογιστή μου? Μια από τις πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο ιός “Error #268D3” virus έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου είναι όταν αρχίσουν ξαφνικά να εμφανίζονται αναφορές σχετικά με «σοβαρά» προβλήματα συστήματος που να υποδεικνύουν ως μοναδικό τρόπο επίλυσης την κλήση προς δήθεν... Περισσότερα
Σεπτέμβριος 05, 2017

BRApp ΙΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BRApp? Υπάρχει η πιθανότητα να σας εμφανιστούν πολλές φορές αναδυόμενες διαφημίσεις που σχετίζονται με το BRApp κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Οι διαφημίσεις αυτές συνήθως εμφανίζουν κωδικούς εκπτωτικών κουπονιών, ανταγωνιστικές τιμές ή μπορεί ακόμα να σας εμφανίζουν μηνύματα που θα σας ενημερώνουν ότι έχετε επιλεγεί για να διεκδικήσετε... Περισσότερα
Αύγουστος 31, 2017

Ad.Adserverplus

Ο pop-up ιός Ad.Adserverplus είναι ένα τελείως εκνευριστικό πρόγραμμα, το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Με το που εγκατασταθεί, επιρρεάζει όλους τους browsers του υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Κατόπιν τούτου το να αποφύγει κανείς τις pop-up διαφημίσεις του Ad.Adserverplus μπορεί να φαντάζει με... Περισσότερα
Αύγουστος 30, 2017

Ιός DNSMystic

Γιατί σέρνεται ο υπολογιστής μου και γιατί μου εμφανίζονται καθημερινά διαφημίσειςΠερισσότερα
Αύγουστος 22, 2017

GUPlayer

Τι είναι το GUPlayer; Το GUPlayer πρόσφατα κατηγοριοποιήθηκε ωςΠερισσότερα
Αύγουστος 21, 2017

Software Version Updater

Το Software Version Updater είναι μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή, ή οποία χρησιμοποιείτε για να χρηματικούςΠερισσότερα
Αύγουστος 17, 2017

Flash Player Pro virus

Το Flash Player Pro virus είναι μια ψευδής εφαρμογή, η οποία ουσιαστικά μιμείται το δημοφιλέςΠερισσότερα

Ενημέρωση πληροφοριών: 2016-04-26

Πηγή: https://www.2-spyware.com/adware-removal

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook