Κρητική του Adware Removal Tool, δωρεάν λήψη

από Lucia Danes - - | Τύπος: Anti-Spyware

Το Adware Removal Tool (Εργαλείο Αφαίρεσης Adware) είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατέψετε το σύστημα του υπολογιστή σας από την πληθώρα των ανεπιθύμητων και παρασκηνιακών διεργασιών που σχετίζονται με την παρουσία προγραμμάτων τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) στο σύστημα του υπολογιστή σας. Αναλαμβάνει με αποτελεσματικό κι άμεσο τρόπο να εντοπίζει/αφαιρεί αυτόματα κι ολοκληρωτικά αυτού του είδους τα προγράμματα, σε περίπτωση που αυτά κατάφεραν να διεισδύσουν και να εγκατασταθούν στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι δημιουργία της Techsupportall η οποία εξιδεικεύεται στον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση adwares. Έως τώρα, υπάρχει συνεχής αύξηση στη διαδικτυακή διάδοση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. adwares, browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), κλπ., τόσο μεγάλη που αποτέλεσε τον κύριο λόγο της τόσο εκτενούς εξιδείκευσης σε αυτό το τομέα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Εάν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε εκείνους τους χρήστες που εντόπισαν στο σύστημα του υπολογιστή τους κάποιο adware ή γενικότερα PUP που κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή τους, τότε σίγουρα θα σας προτείναμε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο πραγματικά Adware Removal Tool. Όχι μόνο θα σας προσφέρει σημαντική κι αποτελεσματικότατη βοήθεια να επαναφέρετε στην φυσιολογική τους κατάσταση τους web browsers σας, αλλά επίσης θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά, ίχνη καταχωρήσεων μητρώου των προγραμμάτων αυτών (βλ. adwares’ registry traces) που μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του συστήματος, κυρίως αν αφαιρέσατε τα adwares χειροκίνητα.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Adware Removal tool δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θωράκιση του συστήματος και καταπολέμηση κακόβουλων προγραμμάτων, όπως πχ. trojans, malware, ransomwares, κλπ. παρόμοιους ιούς. Επιπρόσθετα, δεν έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης των κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων από το σύστημα, επομένως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως anti-virus ή ως anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Μάλιστα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε, να αφαιρέσετε οποιαδήποτε adwares μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας, και κατόπιν να το απεγκαταστήσετε. Αυτό θα ήταν και το προτιμότερο, γιατί διαπιστώσαμε ότι το Adware Removal Tool είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα, αν έχετε εγκαταστημένα προγράμματα ασφάλειας. Εν κατακλείδι, χρησιμοποιώντας το Adware Removal Tool scanner, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μέλλον όσον αφορά τη συνύπαρξή του στο σύστημα με άλλα προγράμματα ασφάλειας.

Αξιολόγηση του Adware Removal Tool από το ερευνητικό κέντρο του ioys.gr:

Πριν εγκαταστήσουμε το Adware Removal Tool στους υπολογιστές μας, αποφασίσαμε να τους μολύνουμε με Conduit, Adchoices και Delta-homes.com. Τα προγράμματα αυτά χαρακτηρίζονται ως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) κι έχουν τη τάση να καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο (βλ. browser hijacking) και με το τρόπο αυτό εμφανίζουν σε αυτά τα συστήματα πληθώρα ανεπιθύμητων και παρασκηνιακών διεργασιών, όπως πχ. συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών/παραπλανητικών αναδυόμενων κι άλλων ειδών διαφημίσεων, ύποπτες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες συστήματος και διαδικτυακών πλοηγήσεων/αναζητήσεων, κλπ.

Ασχέτως που τα προγράμματα αυτά δεν χαρακτηρίζονται ως κακόβουλα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να δημιουργήσουν χάος στον υπολογιστή σας. Έτσι, αφού μολύναμε τους υπολογιστές μας με αυτά τα PUPs, κατεβάσαμε το Adware Removal Tool και δοκιμάσαμε τις δυνατότητές του. Διαπιστώσαμε ότι δε χρειάζεται να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του προγράμματος πριν το ενεργοποιήσετε. Αρκεί να το ενεργοποιήσετε πατώντας το κουμπί “Scan & repair” (‘Σάρωση & Επιδιόρθωση’). Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι διαπιστώσαμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι τόσο γρήγορο όσο άλλα λογισμικά αφαίρεσης adwares (βλ. adware removers). Επομένως, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί κατά τη διάρκεια επιδιόρθωσης του συστήματος με τη βοήθεια του Adware Removal Tool. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι με το πέρας της σάρωσης, το πρόγραμμα εμφάνισε μια ιδιαιτέρως αναλυτική αναφορά αποτελεσμάτων σάρωσης προσφέροντας τη δυνατότητα στον χρήστη να αφαιρέσει κατά βούληση τις προβληματικές καταστάσεις πατώντας το κουμπί “Repair all” (Επιδιόρθωση όλων).

Ποιο είναι το σημαντικότερο bonus του Adware Removal Tool? Πιστεύουμε ότι είναι η λειτουργία που σας παρέχει τη δυνατότητα να αποφασίσετε εσείς ποια από τα αποτελέσματα επιθυμείτε να διαγράψετε και ποια όχι. Εν ολίγοις, αν κρίνετε ότι κάποιο από τα αποτελέσματα σας είναι χρήσιμο, τότε μπορείτε να το κρατήσετε στο σύστημα ξετικάροντας το προτικαρισμένο κουτάκι του που αναφέρεται σε διαγραφή του.

Επομένως, γιατί θα πρέπει να κατεβάσω το Adware Removal Tool?

Συνοψίζοντας, το Adware Removal Tool αποτελεί εξαιρετική επιλογή στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά,προγράμματα τύπου adware, χωρίς να μείνουν κατάλοιπά τους στο σύστημα του υπολογιστή σας. Το εργαλείο αυτό βασίζεται σε προαιρετικές δωρέες (βλ. donations), πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος του εξαρτάται από το πόσα λεφτά είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για αυτό, αν θέλετε βεβαίως. Επομένως, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και να διαγράψετε ολοκληρωτικά ακόμα και τα πιο επίμονα/περίπλοκα προγράμματα τύπου adware μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν με την παρουσία τους. Εάν διαπιστώσετε ότι έκανε καλά τη δουλειά του, τότε θα ήταν σωστό να προβείτε σε κάποια δωρεά.

Σχετικά με συντάκτη
Αξιολογήσεις σε άλλες γλώσσες