Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Aducky

12

Το Aducky είναι ένα ενδεχομένως ανεπιθύμητο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί σε όσους χρησιμοποιούν  λειτουργικά συστήματα τύπου Windows XP, Vista, 7 & 8.

Μπορεί φυσικά να το κατεβάσετε κατά λάθος, να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή σας κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών που μπορεί να κατεβάσατε από το διαδίκτυο ή εθελοντικά επειδή πιστέψατε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στις διαδικτυακές σας αγορές.

Στην περίπτωση που το πρόγραμμα αυτό διείσδυσε στον υπολογιστή σας χωρίς την άδεια κι επίγνωσή σας, ασχέτως που πολλοί μπορεί να το ονομάζουν Aducky virus, δεν θα πρέπει να τρομοκρατηθείτε , γιατί δεν αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορεί να ενεργοποιήσει διαφόρων τύπων ανεπιθύμητες δραστηριότητες, όπως ανακατευθύνσεις προς αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, εμφάνιση εκνευριστικών pop-up διαφημίσεων, καθώς και σημαντικές επιβραδύνσεις στις αποδόσεις του συστήματος αλλά και στις ταχύτητες των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Έχει διαπιστωθεί επίσης ότι το  Aducky μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να υποκλέπτει, καταγράφει και να προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας συνήθειες που αφορούν ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε, διάφορα δεδομένα που σχετίζονται κατά τη διάρκεια επίσκεψής σας σε αυτές, κλπ.

Βασικά το τελευταίο σκέλος αυτών των δραστηριοτήτων είναι και ο πιο σημαντικός λόγος που σας συνιστούμε να μην κρατήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ  Aducky ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το Aducky διαδίδεται/προωθείται όπως σχεδόν  κάθε επέκταση browser :  μπορείτε δλδ να την κατεβάσετε οικειοθελώς ή να διεισδύσει στον υπολογιστήσας κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών που μπορεί να κατεβάσατε από το διαδίκτυο.

Στην πρώτη περίπτωση, θα σας συνιστούσαμε να κάνετε πρώτα έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία/ασφάλεια οποιασδήποτε εφαρμογής κι αν θέλετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εφαρμογές τύπου freeware. Στη δεύτερη περίπτωση,  πρέπει πάντα να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε όλες τις φάσεις εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής. Συνιστούμε να επιλέγετε πάντα  Custom (Προσαρμοσμένη) ή  Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης, έτσι ώστε να έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να ξετικάρετε οποιαδήποτε επιλογή επιπρόσθετης λήψης πέραν της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε (βλ. συνοδευτικά πακέτα λήψης και τι εμπεριέχονται σε αυτά). Φυσικά, μέσα σε αυτές τις επιλογές μπορεί να εμπεριέχεται και η εγκατάσταση του Αducky.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το βρείτε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας πραγματικά από το πουθενά και τότε θα είναι απλά θέμα χρόνου να διαπιστώσετε την εμφάνιση ανακατευθύνσεων που σχετίζονται με το  Aducky, σημαντικών επιβραδύνσεων στις αποδόσεις του συστήματος και των ταχυτήτων στις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις, κλπ.

Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι όταν θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις που θα εμπεριέχουν  “ads by Aducky”, “Brought to you by Aducky“ κτλ. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τις αρνητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό το πρόγραμμα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες :

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Aducky ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ?

Τεχνικά, το  Aducky δεν είναι ιός. Ωστόσο, θα πρέπει να το αποφύγετε αν βρίσκετε την εμφάνιση pop-up, και άλλων μορφών, διαφημίσεων εκνευριστική.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Aducky αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Aducky, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Aducky. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Aducky. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Aducky (2014-09-03)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Aducky (2014-09-03)
Στιγμιότυπο του Aducky
Στιγμιότυπο του Aducky
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Aducky
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση Aducky από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το Aducky και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το Aducky ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Aducky ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Aducky και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Aducky.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το Aducky και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Aducky .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το Aducky και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Aducky.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Aducky από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Aducky ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Aducky.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του Aducky

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Aducky υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook