Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού ‘Ads by Discount Dragon’

Το Discount Dragon είναι ένα εκνευριστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει τη τάση να καταλαμβάνει τον έλεγχο των browsers έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει τις διαφημίσεις του που κυρίως οι σύνδεσμοί τους οδηγούν σε αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας ιστοτόπους.

Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ιός ή malware, οπότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε όπως κάθε πρόγραμμα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ξεγελάσει πολλούς χρήστες, γιατί υπόσχεται να τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν χρήματα δείχνοντας τους μεγάλες εκπτώσεις, κουπόνια προσφορών, κ.α. Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι ουσιαστικό, παρά μια βιτρίνα, που κρύβει με καλό τρόπο τις αληθινές προθέσεις και σκοπούς του Discount Dragon.. το κέρδος. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι ο απώτερος σκοπός τέτοιου είδους προγραμμάτων δεν είναι άλλος παρά η κερδοσκοπία και μάλιστα εις βάρος σας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να παράγει χρήμα, οπότε πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως δείχνει συνδέσμους που θέλουν να σας παραπλανήσουν και εν τέλει να επισκεφτείτε σχετικές με το πρόγραμμα ιστοσελίδες. Επίσης, μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζει αυθαίρετα και σε πολύ συχνή βάση τις διαφημίσεις του κάνοντας την εμπειρία πλοήγησης μια πολύ εκνευριστική διαδικασία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Discount Dragon ΝΑ ΄ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, το Discount Dragon μπορεί κάποιος να το κατεβάσει από το διαδίκτυο όπως κάθε άλλη εφαρμογή. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε τη συνεχή εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας μηνυμάτων που εμπεριέχουν ‘Ads by Discount Dragon’, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, συνήθως ως μέρος συνοδευτικού πακέτου λήψης κάποιας εφαρμογής που μπορεί να κατέβασε ο χρήστης από το διαδίκτυο. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στην κατηγορία των PUP (Potentially Unwanted Programmes, δλδ Ενδεχομένως Ανεπιθύμητα Προγράμματα) ή adware.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης του Discount Dragon virus στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα την Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) επιλογή εγκατάστασης κάθε φορά που κατεβάζετε οποιαδήποτε εφαρμογή από το διαδίκτυο και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια της εγκατάστασης σχετικά με το τι τικάρετε και τι ξετικάρετε.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα από το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε κάντε τα εξής:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Discount Dragon?

Δεν πρέπει ποτέ να υποπέσετε στην παραπλάνηση διαφημιστικών μηνυμάτων που εμπεριέχουν ‘Ads by Discount Dragon’ , γιατί εν τέλει θα υποπέσετε στην παγίδα να εγκαταστήσετε κι άλλα, ίσως ακόμα και πιο επικίνδυνα, κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας.

Για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το adware, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Κάντε γενική σάρωση του συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware. Για την περίπτωση αυτή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα τρία για σίγουρα κι έγκυρα αποτελέσματα: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
  • Απεγκαταστήστε το Discount Dragon μέσω της λίστας Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων). Για να το πετύχετε αυτό, κάντε τα εξής :
  1. Click Start (Έναρξη)-> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
  2. Ψάξτε για Discount Dragon, LyricsViewer, LyricXeeker, Plus-HD 1.3, LyricsGet, BetterSurf, Downloadkepper, SurfEnchance, Feven 1.7, LyricsWoofer, LyricsFan, SimpleLyrics και άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες και επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των browsers (Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer):

Internet Explorer:

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
  2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
  3. Πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
  4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

  1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
  2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ για όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

  1. Click στο κουμπί Chrome menu του Google Chrome browser, επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) -> Show Advanced Settings (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους).
  2. Ψάξτε για ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Browser).
  3. Click ‘Reset’ (Επαναφορά) για να ολοκληρώσετε.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-discount-dragon--virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες