Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

A-Secure 2015. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Lucia Danes - - | Τύπος: Κατασκοπευτικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ A-Secure 2015?

Το A-Secure 2015 είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό πρόγραμμα ασφάλειας που ανήκει στην οικογένεια κακόβουλων προγραμμάτων γνωστή ως Braviax/FakeRean. Το πρόγραμμα αυτό προσπαθεί να ξεγελάσει τους χρήστες κάνοντας τους να νομίζουν ότι πρόκειται για ένα νόμιμο κι αξιόπιστο εργαλείο ασφάλειας, και για να είμαστε ειλικρινείς, όντως μοιάζει αρκετά πειστικό.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα, προβαίνει σε δήθεν σαρώσεις συστήματος για εντοπισμό ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων που μπορεί να κρύβονται στο σύστημα του υπολογιστή. Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο πειστικό, δείχνει στον χρήστη-θύμα ότι προβαίνει σε ‘σαρώσεις’ δίσκων, καθώς κι άλλων σημείων του συστήματος, και κατόπιν εμφανίζει τα αποτελέσματα των σαρώσεων αυτών. Φυσικά, τα αποτελέσματα αυτά είναι ψευδή/παραπλανητικά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα εμπιστευτεί κανείς.

Εάν διαπιστώσετε ότι άρχισαν να σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις ασφάλειας που σχετίζονται με τον ιό A-Secure 2015 οι οποίες σας προειδοποιούν για δήθεν δεκάδες ιούς που κατάφεραν να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν, σαφώς και δεν θα πρέπει να εμπιστευτείτε τις αναφορές αυτές. Ο σκοπός των παραπλανητικών αυτών ειδοποιήσεων είναι απλός – ο ιός προσπαθεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί, έτσι ώστε να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης η οποία παρουσιάζεται ως η ενδεικτική λύση στο πρόβλημα ασφάλειας του υπολογιστή σας. Για να μη χάσετε τα χρήματά σας και για να μην εκθέσετε ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κυβερνο-εγκληματίες, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπείτε καν στον πειρασμό να σκεφτείτε περί αγοράς της πλήρους έκδοσης του κακόβουλου αυτού προγράμματος.

Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από ιούς, τότε σας συνιστούμε να το τσεκάρετε χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) ή anti-virus (λογισμικό προστασίας από ιούς). Με αυτό το τρόπο θα διαπιστώσετε ότι ο μόνος ίσως ιός που έχει μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας είναι ο A-Secure 2015.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι ακόμα κι αν πάψει να εμφανίζει τις ψευδείς/παραπλανητικές του ειδοποιήσεις ασφάλειας, αυτό δε σημαίνει ότι έχει αφαιρεθεί από το σύστημα του υπολογιστή σας. Φτάσαμε στο συμπέρασμα, ότι ακόμα και παρασκηνιακά, έχει τη τάση να βοηθάει στις διεισδύσεις διαφόρων ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας. Επομένως, μη χάνετε πολύτιμο χρόνο. Σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε σάρωση του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας Reimage το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να αφαιρέσει τον ιό A-Secure 2015 καθώς και οποιαδήποτε άλλά αρχεία ή προγράμματα μπορεί να σχετίζονται με αυτό.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ A-Secure 2015 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Εάν δεν έτυχε να αντιμετωπίσετε μέχρι τώρα κάποιο άλλο παρόμοιο ψευδές/παραπλανητικό λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (rogue anti-spyware), τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας ύποπτες κι άδικες μεθόδους διάδοσης, χωρίς φυσικά την έγκριση κι επίγνωση των χρηστών.

Επομένως, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τις κρυφές και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, τότε θα πρέπει να προτιμάτε τις ασφαλείς διαδικτυακές πλοηγήσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο ιός αυτός διαδίδεται μέσω ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων ασφάλειας οι οποίες μπορεί να σας εμφανιστούν σε παράνομους, αλλά και νόμιμους ιστότοπους. Οι ειδοποιήσεις αυτές αναφέρουν ότι το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί από διάφορους επικίνδυνους ιούς και κατόπιν προτείνουν στον χρήστη να κάνουν ‘δωρεάν διαδικτυακή σάρωση’ συστήματος.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε επίσης ότι ο ιός A-Secure 2015 μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων που ενημερώνουν ότι δήθεν κάποια προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας, όπως πχ. Java, Flash Player, web browser, κλπ., χρειάζονται αναβάθμιση/ενημέρωση.

Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται καθαρά περί απάτης και δεν θα πρέπει να μπείτε στον πειρασμό να κλικάρετε καμία από αυτές τις δυο κατηγορίες ειδοποιήσεων. Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν ‘δωρεάν διαδικτυακοί σαρωτές’ κι αν πιστεύετε ότι κάποιο από τα προγράμματά σας χρειάζεται αναβάθμιση/ενημέρωση, τότε θα σας συνιστούσαμε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος και να κάνετε τις απαραίτητες λήψεις, εάν χρειάζονται, μόνο από εκεί.

Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε τα spam, γιατί αυτά αποτελούν ακόμα μια δημοφιλή μέθοδο διαδικτυακής διάδοσης κακόβουλων προγραμμάτων, όπως σε αυτή την περίπτωση ο ιός A-Secure 2015. Εάν παρόλα αυτά κάνατε το λάθος και τον εγκαταστήσατε, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε να κλικάρετε σε ειδοποιήσεις ασφάλειας όπως η παρακάτω :

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Επιπρόσθετα, αγνοήστε όλες τις προτάσεις ‘δωρεάν διαδικτυακών σαρώσεων’ που σχετίζονται με τον ιό A-Secure 2015 και ΠΟΤΕ μην κάνετε το λάθος και προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, γιατί πολύ απλά θα χάσετε τα χρήματά σας. Σε περίπτωση λοιπόν που είδατε να σας εμφανίζονται ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις ασφάλειας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να ακολουθήσετε άμεσα τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας το συγκεκριμένο ιό.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ A-Secure 2015 ?

Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, το A-Secure 2015 είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (rogue anti-spyware) το οποίο προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο ‘ηλεκτρονικό πορτοφόλι’ των χρηστών-θυμάτων μέσω τεχνικών εκφοβισμού και παραπλάνησης. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να δράσετε άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώσετε την εμφάνιση ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων ασφάλειας στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Σας συνιστούμε να επιλέξετε AΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ όπου χρειάζεται απλά να κατεβάσετε ένα αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), να τσεκάρετε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Εάν χρειάζεσθε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο.

Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο τον ιό A-Secure 2015, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage και Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε (συμπεριλαμβανομένων και αρχείων ή προγραμμάτων που μπορεί να σχετίζονται με αυτά).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το A-Secure 2015 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει προσπάθειες εγκατάστασης ή ενεργοποίησης νόμιμων κι αξιόπιστων προγραμμάτων ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορέσετε να κατεβάσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε προσπαθήστε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ :

 1. Click Start (Έναρξη) -> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Επιλέξτε Restore my computer to an earlier time (Επαναφορά υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρόνο) και click Next (Επόμενο).
 3. Επιλέξτε την ημερομηνία και το συγκεκριμένο σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο).
 4. Περιμένετε έως ότου ο υπολογιστής σας κάνει reboot και click OK στο παράθυρο Restoration Complete (Πλήρης Επαναφορά).
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 8, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πηγαίντε στην Οθόνη Έναρξης των Windows 8 (Start Screen) και πληκτρολογήστε restore point (σημείο επαναφοράς) στο πεδίο Search (Αναζήτηση).
 2. click Settings (Ρυθμίσεις) -> Create a restore point (Δημιουργία Σημείου Επαναφοράς).
 3. Στην καρτέλα System Protection (Προστασία Συστήματος), επιλέξτε System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 4. Click Next (Επόμενο) για να σας εμφανιστούν τα σημεία επαναφοράς και αριστερό click σε αυτό που επιθυμείτε.
 5. Τώρα, επιλέξτε Scan for affected programs (Σάρωση για μολυσμένα προγράμματα) -> Close (Κλείσιμο) -> Next (Επόμενο) -> Finish (Τέλος).
 6. Με το που κάνει ο υπολογιστής σας reboot, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ :

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή σας
 2. Με το που γίνει ο υπολογιστής σας λειτουργικός, αρχίστε να πατάτε το κουμπί F8 συνεχόμενα έως ότου σας εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Βοοt Επιλογές).
 3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση) και πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο browser επιθυμείτε κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν χρειασθεί).
 6. Κατόπιν, εισάγετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Εγκαταστήστε και τρέξτε το, κι αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Εάν έχετε κι άλλο λογαριασμό χρήστη (guest account), μπορείτε να προσπαθήσετε να προβείτε σε γενική σάρωση μέσω αυτού. Απλά συνδεθείτε σε αυτόν τον λογαριασμό και κατεβάστε το Reimage το οποίο και θα αναλάβει τη γενική σάρωση του συστήματος αυτόματα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη (guest account) απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Click Start (Έναρξη) -> Settings (Ρυθμίσεις) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts (Λογαριασμοί Χρηστών).
 2. Με το που εμφανιστεί καινούριο παράθυρο, click Guest (Επισκέπτης) -> Turn On Guest Account (Ενεργοποίηση Λογαριασμού Επισκέπτη).
 3. Περιμένετε μέχρι να κάνει ο υπολογιστής reboot και σας εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης (Windows log on)
 4. Επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) και αφού συνδεθείτε, προβείτε σε λήψη του anti-spyware (λογισμικού προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) που σας προτείνουμε.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης που μεταφέρατε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) στον μολυσμένο υπολογιστή, εγκαταστήστε και τρέξτε το.

5. ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ A-SECURE 2015 ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ:

 1. Αφήστε το Windows AntiBreach Module να τελειώσει με τη ψευδή/παραπλανητική του σάρωση συστήματος.
 2. Click Allow unprotected και κλείστε το μήνυμα της ειδοποίησης.
 3. Ανοίξτε τον File Explorer (click Start (Έναρξη) -> Documents (Έγγραφα)) και εισάγετεr %AppData% στη γραμμή τοποθεσίας (location bar). Click enter.
 4. Μετα-ονομάστε το guard-agas ή άλλη παρόμοια καταχώρηση.
 5. Reboot τον υπολογιστή σας και εισάγετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων : http://ioys.gr/download/hunter.exe
 6. Κατεβάστε το SpyHunter και αφαιρέστε όλα τα κακόβουλα αρχεία που σχετίζονται με το A-Secure 2015.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του A-Secure 2015
Στιγμιότυπο του A-Secure 2015

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-a-secure-2015.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες