Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

12

Το MacKeeper ΔΕΝ είναι αξιόπιστο app σύμφωνα με τους χρήστες. Όμως, έχουν δίκιο?

MacKeeper pop-ups on different sites

«MacKeeper virus» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους χρήστες Mac, οι οποίοι ξεγελάστηκαν και εγκατέστησαν άθελα ή ασυνείδητα αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή τους. Τις περισσότερες φορές, η συγκεκριμένη εφαρμογή προωθείται ως βελτιστοποιητής συστήματος (system optimization program) που μπορεί να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις και ταχύτητες του συστήματος υπολογιστή. Ωστόσο, λόγω της άκρως επιθετικής, και κατά πολλούς πονηρής, μεθόδου διαδικτυακής εξάπλωσης, πολλοί χρήστες, ΙΤ blogs, forums, και ιστότοποι, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο app ως malware (κακόβουλο λογισμικό).

Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών το χαρακτηρίζουν ως ιό, malware (κακόβουλο λογισμικό), ή scam (διαδικτυακή απάτη) . Με άλλα λόγια, οι χρήστες θεωρούν ότι το MacKeeper είναι ένα αναξιόπιστο, ύπουλο, και κακόβουλο πρόγραμμα. Ωστόσο, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι το MacKeeper δεν είναι ιός, αλλά και ούτε κάποιας άλλης μορφής κακόβουλο πρόγραμμα.

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές online προωθητικές καμπάνιες προωθούν αυτό το app κρύβοντάς το σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων εφαρμογών τρίτων και έτσι τις περισσότερες φορές οι χρήστες πάνω στη βιασύνη τους δε το αντιλαμβάνονται όταν το κατεβάζουν και όταν το αντιληφθούν στο σύστημα του υπολογιστή τους, νομίζουν ότι αυτό το πρόγραμμα κατέβηκε αυθαίρετα στον υπολογιστή σου, όπως ακριβώς κάνουν οι ιοί (κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια στην περίπτωση αυτού του προγράμματος). Επίσης, πολλές φορές το app προωθείται διαδικτυακά μέσω εκνευριστικών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμμα), κυρίως μέσω adware. Για αυτό τον λόγο, πολλοί χαρακτηρίζουν το MacKeeper και ως PUP συνιστώντας στους άλλους χρήστες να αφαιρέσουν το MacKeeper από τους υπολογιστές τους, στην περίπτωση που το κατέβασαν.

Προσοχή! Στην περίπτωση που κατέβηκε στον υπολογιστή σου χωρίς τη συνειδητή επίγνωση ή έγκρισή σου, τότε μπορεί να μην πρόκειται για το αυθεντικό πρόγραμμα, αλλά για κάποιο 'μεταμφιεσμένο' malware. Για σιγουριά, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ή antivirus ή anti-spyware. Έτσι, αν πρόκειται για ύπουλη 'μεταμφίεση, το λογισμικό ασφαλείας θα το εντοπίσει και θα προβεί σε αυτόματη, ολοκληρωτική αφαίρεσή του. 

Το MacKeeper πρωτο-κυκλοφόρησε από τη Zeobit πριν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, προκάλεσε μεγάλο σάλο και πολλές συζητήσεις μετά το 2013, όταν και το app πέρασε στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της Kromtech Alliance Corp.

Άρχισε ολοένα να πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που έκαναν παράπονα ότι αυτό το πρόγραμμα εμφανιζόταν ξαφνικά και από το 'πουθενά' στον υπολογιστή τους, χωρίς δλδ. να το κατεβάσουν οι ίδιοι. Όχι, δεν κατέβηκε αυθαίρετα! Απλά εμπεριέχονταν σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών (κυρίως δωρεάν/δοκιμαστικές/shareware εφαρμογές), τις οποίες κατεβάζοντας οι χρήστες μηχανικά και χωρίς την απαραίτητη προσοχή, δε ξετίκαραν το προτικαρισμένο κουτάκι που σχετίζονταν με την παράλληλη λήψη και αυτού του προγράμματος. Επίσης, όποιος το επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει το πρόγραμμα και από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα ενός υπολογιστή, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις από MacKeeper είναι ενημερωτικές και εμπεριέχουν πληροφορίες που σχετίζονται με εμπορικού τύπου προσφορές, εκπτώσεις, και διαφόρων ειδών εκπτωτικά κουπόνια. Ξεχωρίζουν από άλλες διαφημίσεις, γιατί σε κάποιο σημείο τους θα δεις «Ads by MacKeeper». Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αφού κλίκαραν σε κάποια απ' αυτές τις διαφημίσεις, ανακατευθύνθηκαν σε ιστότοπους συνεργαζομένων τρίτων (affiliate websites).

Ακόμα, το πρόγραμμα εμφανίζει συχνά διαφημίσεις μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι χρήστες και να προβούν σε αγορά αναβαθμισμένων εκδόσεων του προγράμματος. Οι διαφημίσεις αυτές έχουν τις περισσότερες φορές το εξής περιεχόμενο:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Ασχέτως τι είδους είναι οι αναδυόμενες διαφημίσεις που σου εμφανίζονται (οι πιο πρόσφατες είναι γνωστές ως διαφημίσεις Mackeeperapp.mackeeper.com), σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να τις κλικάρεις, γιατί μπορεί να βρεθείς να πληρώνεις χρήματα για κάποια άχρηστη «αναβαθμισμένη έκδοση» ή εν τέλει να εγκαταστήσεις κάποιο εκνευριστικό PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Για αυτό το λόγο, συνιστούμε να αγνοείς κάθε είδους περιεχόμενο που εμφανίζεται και σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το προτιμότερο θα ήταν, αν μάλιστα διείσδυσε παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σου, να το αφαιρέσεις από τον υπολογιστή σου. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η αφαίρεση του MacKeeper δεν θα σταματήσεις τις εμφανίσεις των αναδυόμενων αυτών διαφημίσεων, γιατί η εμφανίσεις τους ενεργοποιούνται από ένα άλλο, τελείως διαφορετικό πρόγραμμα. Για να απαλλαγείς λοιπόν από το adware που ευθύνεται γι' αυτές τις εμφανίσεις, προτείνουμε να εγκαταστήσεις και να τρέχεις το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας Malwarebytes Anti Malware.

Πολλές εφαρμογές, όπως το MacKeeper, εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης (bundles) άλλων εφαρμογών

Πλέον, στις μέρες μας, τα λειτουργικά συστήματα Mac OS μπορούν να μολυνθούν από adware το ίδιο εύκολα με τα λειτουργικά συστήματα Windows. Έτσι, αν είσαι χρήστης Mac, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου μπορεί να μολυνθεί με adware μετά την απρόσεκτη λήψη και εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής, κυρίως όταν πρόκειται για δωρεάν/δοκιμαστικές/shareware εφαρμογές. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων διαπίστωσαν ότι ο ιός MacKeeper έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω των MacSheild, MacKeeper, MacProtecter, και Nauseum προγραμμάτων.

Επομένως, συμβουλεύουμε να μείνεις μακριά απ' αυτά τα προγράμματα. Βεβαίως, κάθε φορά που είναι να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο, κυρίως δε όταν πρόκειται για δωρεάν / δοκιμαστικές / shareware εφαρμογές, συνιστούμε να δείχνεις πάντα τη δέουσα προσοχή.

Για να εκμηδενίσεις ή έστω να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να διεισδύσουν κρυφά PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων που τυχόν εμπεριέχονται στο εκάστοτε συνοδευτικό πακέτο λήψης (bundle) της εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις συνειδητά. Όπως μπορείς να καταλάβεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για ύποπτα και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία.

Τώρα, στην περίπτωση που άρχισαν να σου εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του προγράμματος, ώστε να μην εκθέσεις σε περαιτέρω κίνδυνο το σύστημα του Mac σου.

Οδηγίες για την αφαίρεση του MacKeeper:

Ο ιός MacKeeper, μπορεί να μην είναι ακριβώς ιός, ωστόσο η «γαϊδουρινή» επιμονή του προγράμματος να παραμένει στο σύστημα σίγουρα θεωρείται τουλάχιστον παρασιτική . Μάλιστα, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού MacKeeper μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα απ' ό,τι μπορεί να φαίνεται στην αρχή. Αυτό συμβαίνει, γιατί το πρόγραμμα έχει τη τάση να αποθηκεύει κρυφά σε διάφορα παρασκηνιακά τμήματα του συστήματος βοηθητικά αρχεία / στοιχεία που καθιστούν περίπλοκη την ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Αν και αυτά τα αρχεία μπορεί να μην είναι κακόβουλα, καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος, όπως πχ. μνήμη, και κάνουν clog up στον υπολογιστή. Η εκκαθάριση του συστήματος απ' αυτά τα junk αρχεία καλό είναι να γίνεται από κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus ή anti-malware ή anti-spyware. Η χειροκίνητη αφαίρεσή τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από πολύ έμπειρους χρήστες με προχωρημένη γνώση σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων. Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας μπορεί να είναι επίσης χρήσιμα ή αναγκαία .

Ωστόσο, τα βασικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για ολοκληρωτική αφαίρεση του MacKeeper είναι τα εξής:

 • Κλικ Έναρξη -> Πήγαινε Πίνακα Ελέγχου -> Απεγκατάσταση Προγράμματος
 • Όταν βρεθείς στην Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων, ψάξε για το MacKeeper
 • Κλικ Απεγκατάσταση και ΟΚ για επιβεβαίωση των αλλαγών.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το MacKeeper pop-up αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων MacKeeper pop-up:

Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από σύστημα Mac OS X

Στην περίπτωση που το λογισμικό ασφαλείας antivirus ή η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού αποτύχουν, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το MacKeeper pop-up ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση διαφημίσεων MacKeeper pop-up από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το MacKeeper pop-up θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το MacKeeper pop-up και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του MacKeeper pop-up . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το MacKeeper pop-up και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του MacKeeper pop-up. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το MacKeeper pop-up ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του MacKeeper pop-up. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'
Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα MacKeeper pop-up υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus or Malwarebytes Anti Malware.

Σχετικά με συντάκτη

Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-mackeeper-pop-up-ads.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες