Τι είναι _Locky_recover_instructions.txt? Συνίσταται αφαίρεση?

από Alice Woods - -

Τι είναι το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt και γιατί βρίσκεται στον υπολογιστή μου?

Το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt σχετίζεται με τον πλέον επικίνδυνο και επιθετικότερο ιό τύπου ransomware που απειλεί χιλιάδες συστήματα υπολογιστών. Ο λόγος για τον ιό Locky virus.

Το συγκεκριμένο αρχείο τύπου text εμφανίζεται σε έναν υπολογιστή όταν ο ιός Locky καταφέρει να διεισδύσει και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος, αφού πρώτα κρυπτογραφήσει όλα τα σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί χρησιμοποιώντας τους προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, RSA-2048 και AES-128.

Επομένως, στην περίπτωση που το συγκεκριμένο αρχείο txt. εμφανίστηκε και στον δικό σας υπολογιστή, αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό Locky. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι όλα ή τα περισσότερα σημαντικά σας αρχεία έχουν κρυπτογραφηθεί και μπλοκαριστεί (audio, video, έγγραφα, κλπ.).

Μόλις ο ιός Locky virus ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση των αρχείων σας, προσθέτει το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt σε φακέλους όπου εμπεριέχονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Στο συγκεκριμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το τι έχει συμβεί στα αρχεία σας και πως μπορείτε να ανακτήσετε την πρόσβασή σας σε αυτά. Το συγκεκριμένο μήνυμα θα εμφανιστεί και στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας ώστε να είναι σίγουρο ότι έχετε διαβάσει τι έχει συμβεί και πως να πληρώσετε τα λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Οι περισσότεροι ιοί τύπου ransomware, όπως πχ. PadCrypt ή DMA-Locker, χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές ενημέρωσης του χρήστη-θύματος σχετικά με την εγκατάσταση των ιών. Αν και αρκετοί ιοί τύπου ransomware δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη-θύμα να ανακτήσει πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα αρχεία μετά την πάροδο περίπου μισού έτους χωρίς να απαιτείται η πληρωμή του κλειδιού αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key), στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι απίθανο να συμβεί, γιατί η κρυπτογράφηση συμβαίνει για ένα και μοναδικό σκοπό, τον εκφοβισμό κι εκβιασμό των χρηστών-θυμάτων ώστε να πληρώσουν λύτρα στους δημιουργούς αυτών των ιών!

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt έχει εμφανιστεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε μπλέξει άσχημα και η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι στην περίπτωση αφαίρεσης ενός απλού ιού.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανιστεί αυτό το αρχείο στον υπολογιστή μου?

Μιας και το αρχείο αυτό δεν εξαπλώνεται διαδικτυακά μόνο του, αλλά αντιθέτως συνοδεύει τον ιό Locky ransomware, είναι πολύ σημαντικό να θωρακίσετε τον υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις κυβερνο-απειλές, όπως πχ. ο συγκεκριμένος ιός.

Για να τα καταφέρετε, σας συνιστούμε να έχετε εγκαταστημένο πάντα στον υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο Reimage. Είναι καλό επίσης να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω κακόβουλων email επισυνάψεων. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ανοίγετε ή κατεβάζετε emails, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt από τον υπολογιστή μου?

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt. Τα άσχημα νέα είναι ότι τα αρχεία σας θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα ακόμα κι όταν αφαιρέσετε αυτό το αρχείο. Σημασία έχει να αφαιρέσετε τον ιό Locky virus, γιατί διαφορετικά δεν θα αλλάξει κάτι στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε χρηιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antispyware. Ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος ιός είναι προηγμένος κι έχει αυξημένες δυνατότητες, είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρει την εκτέλεση του antispyware. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού Locky που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage

Σχετικά με συντάκτη

Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση