Τα προγράμματα τύπου malware ευθύνονται για θανάτους!

από Jake Doe - -

Πριν περίπου ένα χρόνο, ένας άνδρας από τη Ρουμανία, ο Marcel Datcu, δολοφόνησε τον γιο του αφού πρώτα παρατήρησε μια FAKE ειδοποίηση στο desktop του υπολογιστή του. Η ψευδής/παραπλανητική ειδοποίηση υποστήριζε ότι προερχόταν από το FBI και εμφανίστηκε λόγω του ότι επισκεπτόταν παράνομους πορνογραφικούς ιστότοπους και για τον λόγο αυτό έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 70.000 lei (περίπου 18.000 ευρώ), αλλιώς τον περίμενε ποινή φυλάκισης 11 ετών. Ο τραγικός πατέρας έπεσε θύμα παραπλάνησης των κερδοσκοπικών σκοπών των δημιουργών του συγκεκριμένου ransomware. Πριν σκοτώσει τον γιο του κι αυτοκτονήσει ο ίδιος, έγραψε ένα σημείωμα. Σε αυτό έγραφε ότι δεν άντεχε στην ιδέα να πάει στην φυλακή για 11 χρόνια και να αφήσει τον γιο του να υποφέρει μόνος του.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση θανάτου που προκλήθηκε λόγω malware. Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μπροστά στην απληστία τους, οι hackers δεν υπολογίζουν ούτε τις ανθρώπινες ζωές. Αφού πρώτα μολύνουν τα συστήματα-στόχους με malware, τρομοκρατούν τους χρήστες-θύματα με εμφανίσεις παραπλανητικών εκφοβιστικών ειδοποιήσεων. Σκοπός τους να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι πρόκειται για ειδοποιήσεις από κυβερνητικές αρχές ή άλλες σημαντικές επίσημες πηγές. Εάν το θύμα δεν διαθέτει τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις ώστε να μπορεί να διακρίνει ποιες ειδοποιήσεις είναι αυθεντικές και ποιες παραπλανητικές/προερχόμενες από κυβερνο-εγκληματίες, μπορει να φτάσει ακόμα και στο ακραίο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του ή να δολοφονήσει κι άλλα άτομα.

Ένα ακόμα όνομα το οποίο έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα θυμάτων, είναι αυτό της Corrie Santayana (το όνομα άλλαξε), η οποία έπεσε θύμα malvertising καμπάνιας του Blue Screen of Death (βλ. Μπλε Οθόνη Θανάτου). Το Blue Screen of Death (γνωστό και ως BSOD) είναι μια τεχνική διαδικτυακού marketing και σχετίζεται με εμφανίσεις διαφημιστικού περιεχομένου (ειδοποιήσεις, banners, και αναδυόμενες διαφημίσεις) κατά τη διάρκεια διαδικτυακών πλοηγήσεων των χρηστών-θυμάτων.

Αν και η πλειοψηφία των χρηστών μπορεί να διακρίνει τα συγκεκριμένα μηνύματα ως παραπλανητικά και να αγνοήσει το περιεχόμενό τους, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ένας αρκετά μεγάλος αριθμός χρηστών που ακολουθεί τις οδηγίες που του εμφανίζονται, γιατί πιστεύει ότι πρόκειται για ειδοποιήσεις από αξιόπιστες και επίσημες πηγές. Θύμα αυτής της παραπλανητικής marketing τεχνικής φαίνεται ότι έπεσε και η Corrie. Κατόπιν εμφάνισης στην οθόνη του υπολογιστή της του μηνύματος “Windows Heath is Critical! Do not restart! Please contact Microsoft technicians” (Tα Windows βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση! Μην επανεκκινήσετε! Επικοινωνήστε με τους τεχνικούς της Microsoft!), πείστηκε ότι πρόκειται για αυθεντικό μήνυμα της Microsoft. Κατόπιν κλήσης της προς τους hackers, ενημερώθηκε ότι πρέπει να προβεί σε αγορά ειδικού πακέτου υποστήριξης αξίας $1000. Χωρίς να το σκεφτεί για πολύ, έστειλε άμεσα τα χρήματα και εξαπατήθηκε πληρώνοντας πολλά λεφτά για ανύπαρκτο ‘πακέτο λογισμικού’. Εντός ολίγων ωρών κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε έχοντας ενημερωθεί σχετικά από τον γιο της. Πέθανε από καρδιακή προσβολή μόλις έμαθε τα νέα.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι οι hackers εφαρμόζουν πληθώρα διαφορετικών παραπλανητικών τεχνικών. Η δράση των κυβερνο-εγκληματιών μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε απώλεια χρημάτων, αλλά και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών!

Επομένως, εάν επιθυμείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας, αλλά και τους οικείους σας (γονείς, παιδιά, οικογενειακά μέλη, φίλους) καλό είναι να γνωρίζετε ότι είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα που ευθύνονται για εμφανίσεις ψευδών/παραπλανητικών αναδυόμενων διαφημίσεων, ειδοποιήσεων, κλπ. Εάν ψάχνετε λοιπόν για το πλέον αξιόπιστο anti-malware που είναι διαθέσιμο στην αγορά, τότε σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε το εξαίρετο Reimage, το οποίο χαρακτηρίζεται ως premium πρόγραμμα ασφάλειας και είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση οποιουδήποτε malware. Το αποδεικνύει καθημερινά, καθώς χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως!

Jake Doe
Jake Doe

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιώ&nu... Περισσότερα

Πηγή: http://www.2-spyware.com/5743

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook