Τα καλύτερα Τα καλύτερα anti-malware λογισμικά ασφαλείας για το 2021

Επιλέγοντας το καλύτερο anti-malware λογισμικό ασφαλείας για το 2021 είναι “must”

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πραγματική έξαρση στον αριθμό των κυβερνο-επιθέσεων, αλλά και μια ολοένα ποιοτικότερη αναβάθμιση των κυβερνο-απειλών. Τα κακόβουλα προγράμματα στοχοποιούν εξίσου συστήματα εταιρειών, δημόσιων και διεθνών οργανισμών, πόλεων, κρατών, και φυσικά οικιακά συστήματα υπολογιστών. Δυστυχώς, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν με εμφατικό τρόπο ότι φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, δλδ. κάθε χρόνο και χειρότερα. Μάλιστα, παρατηρείται σημαντική αύξηση των κυβερνο-επιθέσεων από πολύ περίπλοκους και καταστροφικούς ιούς, όπως πχ. οι ιοί ransomware και τα κακόβουλα λογισμικά εξαγωγής κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency miners).

Είναι ξεκάθαρο ότι οι απανταχού κυβερνο-εγκληματίες και hackers δολεύουν πολύ σκληρά, καθώς τα νέα κακόβουλα προγράμματα που κυκλοφορούν, όπως πχ. ιοί ransomware, trojans, κι άλλων ειδών malware, γίνονται ολοένα πιο περίπλοκα, καταστροφικά, και δύσκολα στον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Δυστυχώς, κανένα σύστημα υπολογιστή δεν είναι ασφαλές, όλοι οι netizens αποτελούν δυνητικό στόχο κακόβουλων κυβερνο-επιθέσεων. Επομένως, ο κάθε χρήστης που συνδέεται στο διαδίκτυο επιβάλλεται να έχει εγκαταστημένο και λειτουργικό ένα (τουλάχιστον) πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ώστε να προστατέψει αποτελεσματικά την ασφάλεια του συστήματος και των ευαίσθητων προσωπικών του δεδομένων από τις παλιές και νέες κυβερνο-απειλές που θα δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο καθόλη τη διάρκεια του 2021.

Για να σε βοηθήσουμε να καταλήξεις στο ποιο είναι το καλύτερο anti-malware λογισμικό ασφαλείας για το 2021, τουλάχιστον βάσει των δικών σου ιδιαίτερων αναγκών και ιδιαιτεροτήτων, προχωρήσαμε σε ενδελεχή έρευνα και πλήθος δοκιμών σε πολλά από τα δημοφιλέστερα εργαλεία ασφαλείας που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εν τέλει, σου παρουσιάζουμε τα top 5 λογισμικά ασφαλείας τα οποία κρίνουμε ότι αξίζει να αποκτήσεις για την αποτελεσματική ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή, αλλά και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, και του γενικότερου προσωπικού απορρήτου.

Το Malwarebytes Premium προσφέρει γρήγορες σαρώσεις συστήματος και ολοκληρωμένη anti-ransomware προστασία

Screenshot of Malwarebytes Premium

Το Malwarebytes 4.0 είναι ένα anti-malware λογισμικό ασφαλείας το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία σε λειτουργικά συστήματα Windows, Android και Mac. Οι developers προσφέρουν δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, ώστε οι χρήστες να έχουν αρκετό χρόνο να το τρέξουν, να το χρησιμοποιήσουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους κατά πόσον ανταποκρίνεται ή όχι στις προσδοκίες και ανάγκες τους. Η απόκτηση της πλήρους έκδοσης αυτού του κορυφαίου anti-malware λογισμικού ασφαλείας προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Προστασία σε πραγματικό χρόνο (real-time protection) που μπλοκάρει τις όποιες malware προσπάθειες πριν τα κακόβουλα προγράμματα καταφέρουν να διεισδύσουν στο σύστημα
 • Πλήρης προστασία και διόρθωση των όποιων κενών ασφαλείας εντοπιστούν στο σύστημα ή στα εγκαταστημένα στο σύστημα προγράμματα, έτσι ώστε αυτά να μην είναι εκμεταλλεύσιμα από τους κυβερνο-εγκληματίες
 • Λειτουργία προστασίας από ιούς ransomware
 • Λειτουργία διόρθωσης συστήματος μετά από κυβερνο-επιθέσεις malware, spyware, ή rootkit
 • Προστασία από κακόβουλα websites.

Η έκδοση Malwarebytes 4.0 Premium ξεχωρίζει με το super γρήγορο σύστημα σάρωσης. Βάσει ερευνών και δοκιμών, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία σάρωσης συστήματος εντός 2,5 λεπτών. Συγκρητικά με άλλα προγράμματα ασφαλείας, είναι μια πολύ γρήγορη επίδοση, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στα 45 λεπτά. Το μόνο μικρό μειονέκτημα όσον αφορά τη ταχύτατη σάρωση είναι ότι δεσμεύει μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος και μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη συνολική ταχύτητα του συστήματος. Ωστόσο, είναι μόλις 2-3 λεπτά, οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο anti-malware λογισμικό ασφαλείας συμπεριλήφθηκε στην λίστα CRNT Security 100, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα καλύτερα εργαλεία ασφαλείας εναντίον των κυβερνο-απειλών. Τέλος, το Malwarebytes κατατάχθηκε στην 11η θέση ανάμεσα από 20 Coolest Endpoint Security Vendors.

Πιο πρόσφατη Windows έκδοση: 4.0
Μέγεθος: 18.9 MB
Τιμή: $59.99

Συν Πλην Συμπέρασμα
Προστασία από ιούς ransomware και exploit kits H σάρωση επιβραδύνει τις ταχύτητες του συστήματος Το Malwarebytes Premium προσφέρει εξαιρετική anti-virus προστασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με άλλα antivirus λογισμικά ασφαλείας για τη διασφάλιση του μέγιστου επιπέδου προστασίας του συστήματος από κυβερνο-απειλές
Χρησιμοποιεί behavior-based εντοπισμό
Μπορεί να συνυπάρξει με άλλα antivirus προγράμματα
Υψηλή αποτελεσματικότητα εντοπισμού
Προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο
Προστατεύει ακόμα και από τα πιο πρόσφατα (zero-day) malware

Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus προσφέρει τη γρηγορότερη σάρωση συστήματος

Screenshot of Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα γρηγορότερα και καλύτερα anti-malware λογισμικά ασφαλείας που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το πρόγραμμα χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει σάρωση συστήματος και να εντοπίσει κακόβουλα αρχεία και προγράμματα τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα. Μάλιστα, αν το συγκρίνουμε με άλλα κορυφαία anti-malware, η διαφορά στη ταχύτητα ολοκλήρωσης της σάρωσης συστήματος είναι πραγματικά τεράστια. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το Malwarebytes χρειάζεται περίπου 2.5 λεπτά, το Norton περίπου 23 λεπτά, το Kaspersky περίπου 33 λεπτά, και το McAfee περίπου 46 λεπτά.2] Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η πλήρης σάρωση συστήματος χρειάζεται λίγος έξτρα χρόνος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι γρήγορες σαρώσεις συστήματος (quick system scans) απαιτούν μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων πόρων, συγκεκριμένα περίπου το 30% της CPU του υπολογιστή. Αυτό, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές επιβραδύνσεις στην λειτουργία άλλων προγραμμάτων και των γενικότερων ταχυτήτων του συστήματος κατά τη διάρκεια της σάρωσης. Ωστόσο, σε κατάσταση αδράνειας, το πρόγραμμα μόλις και μετά βίας δεσμεύει το 1% της CPU (Central Processing Unit, δλδ. Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα καταλαμβάνει μόλις 15 MB από τον ελεύθερο χώρο του σκληρού δίσκου. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το πολύ αξιόπιστο anti-malware λογισμικό ασφαλείας προσφέρει ευρύ φάσμα πολύ χρήσιμων λειτουργιών, όπως πχ. προστασία προσωπικών δεδομένων (identity theft protection), anti-phising προστασία για ασφαλείς διαδικτυακές περιηγήσεις, προστασία webcam, και φυσικά αποτελεσματική προστασία από malware, συμπ. του αποτελεσματικού / έγκαιρου εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης malware.

Χρησιμοποιεί metadata, μοτίβα συμπεριφοράς, cloud database, και ευρετικό σύστημα εντοπισμού για να εντοπίζει έγκαιρα και αποτελεσματικά κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία στο σύστημα. Συγκρητικά με άλλα λογισμικά ασφαλείας, το Webroot έχει βαθμολογία πάνω από τον μέσο όρο και κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις.

Πιο πρόσφατη Windows έκδοση: 9.0.18.44
Μέγεθος: 15 MB
Τιμή: $29.99

Συν Πλην Συμπέρασμα
Υψηλά σκορ στον έγκαιρο κι αποτελεσματικό εντοπισμό malware Δεν έχει ανεξάρτητα εργαστηριακά αποτελέσματα Όντας από τα μικρότερα σε μέγεθος και ταχύτερα anti-malware προγράμματα, προσφέρει παράλληλα πλήρης προστασία από τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές
Γρήγορες σαρώσεις συστήματος Μπορεί να σημειωθούν επιβραδύνσεις συστήματος κατά τη διάρκεια της σάρωσης
Δεν απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο
Προστασία από ιούς ransomware
Εξαιρετικός εντοπισμός κακόβουλων domains

Το Zemana AntiMalware προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο από τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές (real-time zero-day protection)

Screenshot of Zemana AntiMalware

Το Zemana AntiMalware προσφέρει σε πραγματικό χρόνο ολοκληρωμένη προστασία συστήματος, ωστόσο μόνο για υπολογιστές που τρέχουν Windows. Το συγκεκριμένο anti-malware λογισμικό ασφαλείας μπορεί να εντοπίσει, μπλοκάρει, και ν' αφαιρέσει ολοκληρωτικά, browser hijackers, adware, όλων των ειδών τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), ιούς ransomware, bootkits, rootkits, κι άλλα πολλά είδη malware. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει πιστοποιηθεί με OPSWAT Certification. Η πιστοποίηση αυτή διασφαλίζει ότι το συγκεκριμένο anti-malware εργαλείο είναι αξιόπιστο κι αποτελεσματικό.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που συγκαταλέγεται στα κορυφαία anti-malware λογισμικά ασφαλείας που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Έχει δωρεάν και premium εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση λειτουργεί ως σαρωτής συστήματος και προστατεύει από βασικές κυβερνο-απειλές. Από την άλλη, η premium έκδοση προσφέρει προστασία και έλεγχο συστήματος σε πραγματικό χρόνο, προστατεύοντας αποτελεσματικά κι έγκαιρα το σύστημα από όλων των ειδών τις κυβερνο-απειλές, συμπ. των πιο πρόσφατων και περίπλοκων, όπως πχ. ιοί ransomware, zero-day malware, rootkits, κτλ.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και δοκιμές, αυτό το λογισμικό αφαίρεσης malware μπορεί να χρειαστεί έως και 90 λεπτά για να ολοκληρώσει μια σάρωση συστήματος. Συγκρητικά με άλλα λογισμικά ασφαλείας, απαιτεί έως και διπλάσιο χρόνο, απ' ότι ο μέσος όρος που κάνουν τα περισσότερα antivirus προγράμματα, για την ολοκλήρωση μιας σάρωσης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαιτεί μόλις 6 MB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, κάνοντάς το μικρότερο σε μέγεθος ακόμα και από το ήδη πολύ μικρό Webroot.

Πιο πρόσφατη Windows έκδοση: 2.74.2.150
Μέγεθος: 6 MB
Τιμή: 24.95 €

Συν Πλην Συμπέρασμα
Zero-day Προστασία Χρονοβόρες σαρώσεις συστήματος, πολύ αργό συγκρητικά με τα περισσότερα antivirus προγράμματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά Ένα πολύ μικρό λογισμικό ασφαλείας, το οποίο όμως προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία συστήματος ακόμα και από τις πιο περίπλοκες και προηγμένες κυβερνο-απειλές. Ωστόσο, υπερβολικά αργές σαρώσεις συστήματος που μπορούν να εκνευρίσουν τους χρήστες
Αποτελσματική προστασία από PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα)
Αποτελεσματική αφαίρεση rootkit και bootkit
Προστασία σε πραγματικό χρόνο

Το Bitdefender Total Security έχει να επιδείξει άριστη βαθμολογία σε δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών

The best anti-malware software of 2021

Το Bitdefender Total Security προσφέρει ολοκληρωμένη online προστασία συστημάτων υπολογιστή και κινητών συσκευών, μόλις αποκτηθεί η ολοκληρωμένη άδεια. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφαλείας δίκαια βρίσκεται στην λίστα με τα καλύτερα anti-malware λογισμικά ασφαλείας για το 2021, καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών ασφαλείας, όπως πχ.:

 • Ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων
 • Προηγμένο επίπεδο άμυνας από κυβερνο-απειλές
 • Προστασία Webcam
 • Προστασία πολλαπλών επιπέδων από επιθέσεις ιών ransomware
 • Anti-phishing προστασία
 • Προστασία από κυβερνο-απάτες (anti-fraud)
 • Προστασία προσωπικών δεδομένων από υποκλοπές (anti-Theft)
 • Διασφαλίζει ασφαλείς διαδικτυακές περιηγήσεις
 • Λειτουργία “Safe files” που προστατεύει τα σημαντικότερα αρχεία από αυθαίρετες και μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις
 • Έγκαιρος εντοπισμός και ολοκληρωτική αφαίρεση malware.

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τα παραπάνω, το συγκεκριμένο anti-malware λογισμικό ασφαλείας έχει πλήθος πολύ σημαντικών λειτουργιών που 'απλώνουν' ένα πολύ ισχυρό 'δίχτυ' ασφαλείας στο σύστημα του υπολογιστή, στα αποθηκευμένα αρχεία, στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μπλοκάροντας τις όποιες διεισδύσεις κακόβουλων προγραμμάτων ή τις όποιες προσπάθειες χάκερς τυχόν στοχοποιήσουν το σύστημα του υπολογιστή και τα αποθηκευμένα δεδομένα. Επιπρόσθετα, αυτό το προηγμένο λογισμικό ασφαλείας προσφέρει προστασία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γονικό έλεγχο, ακόμα και λειτουργία διαχείρισης μπαταρίας για τη μέγιστη εξοικονόμηση της μπαταρίας του laptop ή του smartphone. Μάλιστα, οι developers προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, ώστε ο χρήστης να δοκιμάσει και να βιώσει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας πριν προβεί στην απόφαση να αγοράσει ή όχι την πλήρη άδεια χρήσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το antivirus κέρδισε και τη διάκριση “PC Mag Editors’ Choice in 2018”:

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δοκιμών που έγιναν την περίοδο Αύγουστος 2018 – Οκτώβριος 2018 (AV-TEST), το Bitdefender Total Security 2021 σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, συγκεκριμένα 5.94 από τους συνολικά 6 πόντους, γεγονός που το κατατάσσει στην κατηγορία με την Υψηλότερη Προστασία από Κυβερνο-μολύνσεις. Επίσης, οι ίδιες δοκιμές έδειξαν ότι έχει τη μικρότερη δέσμευση διαθέσιμων πόρων και έτσι δεν επιρρεάζει αρνητικά τις ταχύτητες και τη συνολικότερη απόδοση του συστήματος. Συγκεκριμένα, αυτό το anti-malware έλαβε 5.76 από 6 πόντους. Έτσι, και στις δυο κατηγορίες, το συγκεκριμένο anti-malware προσπέρασε πρωτοκλασσάτα antivirus προγράμματα, όπως πχ. Kaspersky, Symantec, και McAfee.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος
Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1/10
Επεξεργαστής: Dual Core 1.6 GHz, Μνήμη (RAM): 1 GB
Διαθέσιμος ελεύθερος χώρος στον σκληρό δίσκο: 1.5 GB
Τιμή: € 43.99

Συν Πλην Συμπέρασμα
Ολοκληρωμένη πολυεπίπεδη anti-ransomware προστασία Κάποια αποτελέσματα δοκιμών είναι μέτρια Συνολικά, το Bitdefender προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο προστασίας συστήματος, ιδιωτικού απορρήτου, και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για όλες τις συσκευές, ενώ, παράλληλα, προσφέρει πλήθος προηγμένων κι εξαιρετικά χρήσιμων λειτουργιών για βέλτιστη εμπειρία χρήσης
Εξτρά εργαλεία καθαρισμού
Antivirus προστασία
Εξαιρετική βαθμολογία σε δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών
Anti-phishing προστασία
Webcam προστασία
Δεν επιρρεάζει αρνητικά τις ταχύτητες και τις συνολικές επιδόσεις του συστήματος

Το Emsisoft Anti-Malware προσφέρει εξαιρετική προστασία σε πραγματικό χρόνο από επιθέσεις malware και ιών ransomware

Screenshot of Malwarebytes Premium

Το Emsisoft Anti-Malware προσφέρει εξαιρετικού επιπέδου ολοκληρωμένη προστασία από επιθέσεις ιών ransomware, banking trojans, bots, backdoor μολύνσεων, και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Επομένως, διασφαλίζει ότι οι υπολογιστές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Windows προστατεύονται πλήρως ακόμα και από τις πλέον νέες κυβερνο-απειλές.

Στο απαιτητικό τεστ “AV-Comparatives’ real-world protection test”, το Emsisoft Anti-Malware κατάφερε να μπλοκάρει με επιτυχία το 98.8% των κυβερνο-επιθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία σειράς δοκιμών σχετικά με το επίπεδο προστασίας από malware επιθέσεις, οι οποίες δοκιμές διεξήχθηκαν τον Μάρτιο του 2017, το συγκεκριμένο anti-malware κατάφερε να μπλοκάρει το εντυπωσιακό 99.68% των κυβερνο-επιθέσεων.

Επομένως, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός που το συμπεριλάβαμε στην λίστα με τα καλύτερα anti-malware λογισμικά για το 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζει σύστημα προστασίας 4 επιπέδων, καθώς και προηγμένο σύστημα σάρωσης (dual-engine malware scanner). Πρακτικά, το σύστημα σάρωσης του Emsisoft Anti-Malware συνδυάζει με βέλτιστο τρόπο antivirus και anti-malware τεχνολογίες. Επόμενο είναι λοιπόν να σημειώνει τόσο υψηλά επίπεδα εντοπισμού. Ακόμα, έχει ενσωματωμένο ένα προηγμένο σύστημα εντοπισμού ιών ransomware (“ransomware detector”) το οποίο εγγυάται την ασφάλεια των πολύτιμων αρχείων από διεισδύσεις ιών ransomware, καθώς μπλοκάρει τις κακόβουλες προσπάθειες κρυπτογράφησης αυτών των αρχείων.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να ολοκληρώσει σάρωση εντός ενός λεπτού. Συγκρητικά με άλλα antivirus προγράμματα, η συνολική του αξιολόγηση δείχνει πως πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό λογισμικό ασφαλείας.

Πιο πρόσφατη Windows έκδοση: 2017.11.0.8247
Μέγεθος: 267.75 MB
Τιμή: € 19.98

Συν Πλην Συμπέρασμα
Εξαιρετικά αποτελεσματικός εντοπισμός malware και ιών ransomware (behaviour-based) Δε βαθμολογείται πολύ ψηλά όσον αφορά τη δυνατότητα anti-phishing εντοπισμού Το πρόγραμμα επιδεικνύει πολύ υψηλές αποδόσεις όσον αφορά τον έγκαιρο εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση malware. Μέσω τακτικών σαρώσεων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζει εξαιρετικό επίπεδο προστασίας συστήματος
Υψηλή βαθμολογία στον έγκαιρο κι αποτελεσματικό εντοπισμό malware
Εξαιρετικά αποτελεσματικό στο μπλοκάρισμα κακόβουλων domains
Γρήγορες σαρώσεις συστήματος
Τακτική ενημέρωση και σωτήριες εμφανίσεις προειδοποιητικών μηνυμάτων σχετικά με malware
Προστασία σε πραγματικό χρόνο (real-time protection)

Bonus: Reimage – μια πολυλειτουργική εφαρμογή που διασφαλίζει την προστασία του συστήματος, ενώ λειτουργεί και ως πρόγραμμα βελτιστοποίησης

Screenshot of Reimage

Το Reimage είναι ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο, το οποίο και παρουσιάζουμε ως bonus πρόταση στην λίστα με τα καλύτερα anti-malware λογισμικά για το 2021. Αυτό το πρόγραμμα συνδυάζει δυο διαφορετικές δυνατότητες:

 • διόρθωση σφαλμάτων και βελτιστοποίηση συστήματος
 • αποτελεσματική antivirus προστασία.

Το συγκεκριμένο πολυλειτουργικό πρόγραμμα όχι μόνο μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όποιο malware τυχόν διεισδύσει στο σύστημα, αλλά, παράλληλα, μπορεί να διορθώσει και τα όποια σφάλματα συστήματος μπορεί να δημιουργηθούν μετά από κάποια σοβαρή κυβερνο-επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της σάρωσης συστήματος, το Reimage Repair ψάχνει για ιούς, malware, και κακόβουλα αρχεία. Για την επίτευξη αποτελεσματικής σάρωσης χρησιμοποιείται το προηγμένο Avira AntiVir. Μόλις εντοπιστεί και αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ένα malware, το πρόγραμμα προβαίνει αυτόματα σε διόρθωση σφαλμάτων ή αυθαίρετων τροποποιήσεων τυχόν δημιουργήθηκαν στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, όπως πχ. :

 • Windows σφάλματα
 • Blue screen of death;
 • Κατεστραμμένα dlls
 • Παγώματα και κρασαρίσματα υπολογιστή
 • Γενικότερη ζημιά που μπορεί να προκλήθηκε στο σύστημα από ιό
 • Αποκατάσταση δυσλειτουργικού OS.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Reimage διαθέτει εντυπωσιακή βάση δεδομένων αποτελούμενη από 25.000.000 αναγκαία στοιχεία συστήματος, τα οποία και χρησιμοποιούνται για την αντιστροφή της ζημιάς που μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο επικίνδυνο malware. Με άλλα λόγια, αυτό το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει την κατάσταση του συστήματος στο σημείο που βρισκόταν πριν την επίθεση ενός καταστροφικού malware. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις μετά από επίθεση ιού ransomware, καθώς αυτού του είδους ο ιός έχει τη τάση να τροποποιεί τις παραμέτρους ρυθμίσεων του Windows Registry.

Το πρόγραμμα έχει τρεις κύριες εκδόσεις: Windows, Mac και Μobile. Η τελευταία έκδοση είναι συμβατή με Android συσκευές και μπορεί να αποκτηθεί δωρεάν.

Συν Πλην Συμπεράσματα
Διορθώνει και αποκαθιστά κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και registry entries Δεν προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο (real-time protection) Το Reimage μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αφαίρεσης malware, αλλά και ως βελτιστοποιητής συστήματος
Επιδιορθώνει και αποκαθιστά σημαντικά σφάλματα συστήματος Δε διορθώνει τα σφάλματα με λογισμικό τρίτων Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να αναστρέψει τη ζημιά που μπορεί να δημιουργήσει στο σύστημα ένας προηγμένος καταστροφικός ιός, χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση συστήματος
Εξαφανίζει τη Μπλε Οθόνη Θανάτου (Blue screen of death) Δε μπορεί να εξαλείψει σφάλματα που οφείλονται σε hardware προβλήματα
Αυξάνει τη ταχύτητα του υπολογιστή
Εντοπίζει και αφαιρεί malware
Βελτιώνει τη σταθερότητα συστήματος
Η βάση δεδομένων του ενημερώνεται τακτικά
Σχετικά με συντάκτη
Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση