Σχετικά με Εμάς

Ενημερωμένο

Το ioys.gr είναι ένα project το οποίο έχει ως στόχο να βοηθάει τους χρήστες να μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. spywares (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που κατασκοπεύει τον χρήστη-θύμα), malwares (είδος κακόβουλου προγράμματος), adwares (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), viruses (ιοί), κλπ., που αποτελούν τις σημαντικότερες κυβερνο-απειλές.

Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βάσεις δεδομένων που σχετίζονται με την ασφάλεια συστημάτων από κυβερνο-απειλές, και προσφέρει αναλυτικές, ευκολόχρηστες, κι αξιόπιστες πληροφορίες για εντοπισμό, ολοκληρωτική αφαίρεση, και προστασία από κυβερνο-απειλές, πλήρεις περιγραφές ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, αξιολογήσεις λογισμικών ασφάλειας, όπως πχ. τύπου anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από προγράμματα κατασκοπίας) και anti-virus (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από ιούς), άρθρα σχετικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στο τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, κλπ.

Το ioys.gr δεν είναι καινούριο στο τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο project, ασχολούνται με την ανάλυση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. malware (βλ. spyware, adware, trojans, κτλ.), από το 2004. Εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, η αποστολή του ιστότοπου είναι μια – παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους χρήστες για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ιού κι ανεπιθύμητου προγράμματος κι αρχείου.

Το ioys.gr παρέχει επαγγελματικά γραμμένες κι αξιόπιστες πληροφορίες σχετικές με προστασία, εντοπισμό, κι ολοκληρωτική αφαίρεση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. malware. Το περιεχόμενο που δημοσιεύεται εδώ, χωρίζεται σε διάφορες βασικές ενότητες:

ΝΕΑ – μάθετε σχετικά για όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ασφάλεια του υπολογιστή

Το Διαδίκτυο αλλάζει κι εξελίσσεται συνεχώς! Κάθε ημέρα, εμφανίζονται νέοι ιοί, σημαντικές αδυναμίες ασφάλειας, νέες εκδόσεις λογισμικών ασφάλειας, καθώς και πολλές έρευνες που σχετίζονται με τη διαδικτυακή ασφάλεια των συστημάτων υπολογιστών. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε την ενότητα ΝΕΑ. Στη συγκεκριμένη ενότητα, θα βρείτε σημαντικές και πολύ χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, νέες κυκλοφορίες λογισμικών ασφάλειας, και πολλά ακόμα. Προσφέρει ακόμα πολλές και σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με ύποπτες και παραπλανητικές διαφημίσεις, spam, και phishing.

Κατευθυνθείτε προς Νέα

MALWARE – μάθετε σχετικά για τους πιο πρόσφατους / δημοφιλείς ιούς, και τρόπους εντοπισμού κι ολοκληρωτικής αφαίρεσής τους

Η ενότητα Malware αποτελεί τη μεγαλύτερη ενότητα στο ioys.gr και συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους παρασίτων. Σε καθημερινή βάση, οι ειδικοί ασφάλειας συστημάτων του ioys.gr εμπλουτίζουν τη συγκεκριμένη ενότητα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι συμπεριλαμβάνει ήδη πάνω από 8000 απειλές, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται καθημερινά. Η κάθε απειλή συνοδεύεται από λεπτομερή περιγραφή σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί, τους τρόπους με τους οποίους εξαπλώνεται διαδικτυακά, και λεπτομερείς οδηγίες ολοκληρωτικής αφαίρεσης. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν βήμα προς βήμα τις εύκολες οδηγίες αφαίρεσης και να χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα εργαλεία ασφάλειας για άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα αφαίρεσης ιών και ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων. Τέλος, όλες οι περιγραφές εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιπρόσθετες πληροφορίες.

Κατευθυνθείτε προς Malware

SOFTWARE – συγκρίνετε τα πιο αναπτυγμένα κι αξιόπιστα λογισμικά αφαίρεσης malware

Υπάρχουν εκατοντάδες anti-spywares (ειδος λογισμικού προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Ωστόσο, δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο – αρκετά anti-spywares είναι καλά μόνο στην αφαίρεση ιών, άλλα εγγυόνται τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας. Για αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ενότητα Software, ώστε να ενημερώνουμε τους χρήστες σχετικά με τα καλύτερα λογισμικά ασφάλειας που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Εδώ, θα βρείτε επαγγελματικές και αξιόπιστες αξιολογήσεις διαφορετικών προγραμμάτων, αποτελέσματα ερευνών και δοκιμών, και συνολικές βαθμολογήσεις.

Κατευθυνθείτε προς Software

ΑΡΧΕΙΑ – μάθετε ποια αρχεία θα πρέπει να αποφεύγετε

Η ενότητα Αρχεία, έχει πολλά κοινά στοιχεία με την ενότητα Malware, πολύ απλά γιατί δεν νοούνται ιοί χωρίς αρχεία. Όλα τα αρχεία ομαδοποιούνται βάση του τύπου τους, πχ. επεκτάσεις (βλ. extensions). Η πλειοψηφία των αρχείων συνοδεύεται από σύντομες περιγραφές, ωστόσο θα γνωρίζετε πάντα ποια από αυτά είναι κακόβουλα και ποια όχι. Η βάση δεδομένων των αρχείων ενημερώνεται καθημερινά.

Κατευθυνθείτε προς Αρχεία

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ – λάβετε βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης πελατών του ioys.gr

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, στόχος του project είναι να παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους χρήστες σχετικά με όλους τους τύπους παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων τύπου spyware, malware, adware, trojans, κτλ. Αν και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να ακολουθούν χειροκίνητες μεθόδους αφαίρεσης κυβερνο-απειλών, ωστόσο αρκετές φορές είναι πραγματικά αδύνατον αυτά να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά με χειροκίνητο τρόπο. Στο διαδίκτυο πλέον κυκλοφορούν πολλοί περίπλοκοι κι εξελιγμένοι ιοί, οι οποίοι μπορούν να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά με χειροκίνητο τρόπο μόνο από χρήστες με ανεπτυγμένες γνώσεις πληροφορικής. Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί ένα εύκολο εγχείρημα. Για να βοηθήσουμε τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο και να γλυτώσουν από σκοτούρες σχετικά με την αφαίρεση αυτού του είδους των προγραμμάτων, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ενότητα Ρωτήστε Μας. Επομένως, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε ή να συμμετάσχετε σε συζητήσεις που μπορεί να αναπτυχθούν στον ιστότοπο. Θα χαρούμε ειλικρινά να σας βοηθήσουμε!

Κατευθυνθείτε προς Ρωτήστε Μας (ioys.gr τμήμα υποστήριξης πελατών)

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σχετικά με το project ioys.gr, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στην ενότητα Επικοινωνία . Διαβάστε Πολιτική Απορρήτου, Όροι Χρήσης, Αποποίηση Ευθυνών και Κοινοποίηση Δεδομένων εδώ.

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook