Πώς μπορώ να επαναφέρω το Google Chrome?

Τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητη η επαναφορά του Google Chrome σε περιπτώσεις που έχουν γίνει αυθαίρετες κι ανεπιθύμητες τροποποιήσεις στον Chrome browser. Η επαναφορά (reset) αποτελεί έναν από τους ευκολότερους τρόπους για την αφαίρεση browser hijackers, adware, κι άλλων παρόμοιων malware που κατάφεραν να μολύνουν τον web browser και προχώρησαν σε αυθαίρετη αντικατάσταση της Αρχικής Σελίδας, της startup σελίδας, της μηχανής αναζήτησης, κτλ., χειροτερεύοντας σημαντικά την εμπειρία και ασφάλεια των διαδικτυακών πλοηγήσεων και αναζητήσεων.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι οδηγίες για τη χειροκίνητη αντικατάσταση της Αρχικής Σελίδας ή της startup σελίδας, δεν εγγυόνται γρήγορη και εύκολη αντιμετώπιση αυτού του είδους προβλημάτων, γιατί οι περισσότεροι κακόβουλοι browser hijackers και οι adware ιοί συνοδεύονται και από πολλά βοηθητικά στοιχεία (browser helper objects) τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην επανεμφάνισή τους αμέσως μετά την επανεκκίνηση του browser. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντική η επαναφορά του Chrome στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Με αυτό το τρόπο, μπορεί να επιλυθεί η πλειοψηφία των προβλημάτων που σχετίζονται με αυθαίρετες ανακατευθύνσεις του Google Chrome.

Ορισμένες ενδείξεις που δείχνουν την ανάγκη επαναφοράς του Chrome, λόγω της μόλυνσής του από κάποιο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), είναι οι εξής:

 • επιβραδύνσεις όταν ανοίγεις αγαπημένα websites
 • ανακατευθύνσεις σε άγνωστους / ύποπτους ιστότοπους
 • εμφανίσεις εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων

Ωστόσο, η επαναφορά του Chrome έχει και τη δυσάρεστη πλευρά της. Με την επαναφορά θα απενεργοποιηθούν και θα διαγραφούν όλες οι προτιμήσεις σου, όπως pinned tabs, επεκτάσεις, κλπ. Επίσης, θα διαγραφούν οι εξατομικευμένες startup καρτέλες, η σελίδα της Νέας Καρτέλας (New Tab page), το ιστορικό διαδικτυακών περιηγήσεων (browsing history), και φυσικά τα cookies. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι κωδικοί πρόσβασης και οι σελιδοδείκτες δεν θα επηρεαστούν από την επαναφορά του Chrome.

Η επαναφορά του Google Chrome browser μπορεί να γίνει με ποικίλες μεθόδους:

Μέθοδος 1. Επαναφορά Chrome με τη βοήθεια της επιλογής “Επαναφορά Ρυθμίσεων” (“Reset Settings”)

1. Ανοίγεις το Google Chrome browser και κλικάρεις στο εικονίδιο του μενού (τρεις κάθετες κουκίδες) που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέγεις “Ρυθμίσεις” (Settings”).

"Ρυθμίσεις" Ανοίγεις το Google Chrome browser και κλικάρεις στο εικονίδιο του μενού (τρεις κάθετες κουκίδες) που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέγεις "Ρυθμίσεις" .

2. Στο τέλος της σελίδας Ρυθμίσεις, επιλέγεις “Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων” (Show advanced settings)…“.

"Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων"Στο τέλος της σελίδας Ρυθμίσεις, επιλέγεις "Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων".
3. Στο παράθυρο που θα ανοίξεις, πας στο τέλος και επιλέγεις “Επαναφορά Ρυθμίσεων” (Reset Settings“)

"Επαναφορά Ρυθμίσεων"Στο παράθυρο που θα ανοίξεις, πας στο τέλος και επιλέγεις "Επαναφορά Ρυθμίσεων".
4. Μόλις κλικάρεις “Επαναφορά Ρυθμίσεων” (“Reset settings”) θα εμφανιστεί αναδυόμενο παράθυρο όπου θα πρέπει να κλικάρεις “Επαναφορά” (“Reset”).

Μόλις κλικάρεις "Επαναφορά Ρυθμίσεων"Μόλις κλικάρεις "Επαναφορά Ρυθμίσεων" ("Reset settings") θα εμφανιστεί αναδυόμενο παράθυρο όπου θα πρέπει να κλικάρεις "Επαναφορά" ("Reset").
5. Επανεκκίνηση του browser.

Μέθοδος 2. Γρήγορη πρόσβαση στη σελίδα επαναφοράς Chrome

Στη Μέθοδο 1 εξηγήσαμε πως γίνεται η επαναφορά του Chrome browser σε έξι βασικά βήματα. Εναλλακτικά, αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την επιλογή της γρήγορης πρόσβασης (quick access option). Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντιγράψεις και να επικολλήσεις το chrome://settings/resetProfileSettings στο bar του browser και να πατήσεις Enter. Με αυτό το τρόπο θα βρεθείς άμεσα στη σελίδα Επαναφορά Chrome απ' όπου μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία επαναφοράς.

και να πατήσεις EnterΤο μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντιγράψεις και να επικολλήσεις το chrome://settings/resetProfileSettings στο bar του browser.

Μέθοδος 3. Επαναφορά Google Chrome με διαγραφή του προφίλ Default User

 1. Κλικάρεις Έναρξη (Start) και ανοίγεις το παράθυρο Run γράφοντας “run” στην αναζήτηση Κλικάρεις Έναρξη (Start) και ανοίγειςΚλικάρεις Έναρξη (Start) και ανοίγεις το παράθυρο Run γράφοντας “run” στην αναζήτηση.
 2. Μόλις ανοίξει το παράθυρο run, γράφεις %appdata%. Κλικ OK. Έτσι, θα ανοίξει ο φάκελος “Roaming θα ανοίξει ο φάκελος "Roaming"Μόλις ανοίξει το παράθυρο run, γράφεις %appdata%. Κλικ OK.
 3. Όταν βρεθείς στον φάκελο “Roaming”, θα πρέπει να πας “AppData” .
  θα πρέπει να πας "AppDataΌταν βρεθείς στον φάκελο "Roaming", θα πρέπει να πας "AppData".
 4. Κατόπιν Local -> Google -> Chrome -> User Data. (η πλήρης διεύθυνση είναι C:\\Users\\PC1\\AppData\\Local\\Google\\Chrome\\User Data. Αντί του PC1, προσθέτεις το όνομα του υπολογιστή σου. προσθέτεις το όνομα του υπολογιστή σουΚατόπιν Local -> Google -> Chrome -> User Data.
 5. Έτσι, θα βρεθείς στον φάκελο “Default” τον οποίον και πρέπει να κάνεις backup. Κατόπιν, βγαίνεις από Chrome με δεξί κλικ. θα βρεθείς στον φάκελο "Default"Έτσι, θα βρεθείς στον φάκελο "Default" τον οποίον και πρέπει να κάνεις backup. Κατόπιν, βγαίνεις από Chrome με δεξί.
 6. Τώρα, διαγράφεις τον φάκελο Default. Έτσι, θα αφαιρέσεις όλα τα Chrome user data, σελιδοδείκτες (bookmarks), ιστορικό (history), cookies και cache. Μ' αυτό το τρόπο, θα γίνει επαναφορά του Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (default settings). Τώρα, διαγράφεις τον φάκελοΜ' αυτό το τρόπο, θα γίνει επαναφορά του Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (default settings).

Μέθοδος 4. Επαναφορά Chrome μέσω του Flags panel

Άλλος τρόπος για την επαναφορά των ρυθμίσεων του Chrome είναι μέσω της πρόσβασης του πίνακα ελέγχου “Flags”. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείς παρόμοια βήματα με αυτά που περιγράψαμε στη Μέθοδο 2. Αντί όμως να επικολλήσεις το quick link στη σελίδα επαναφοράς του Chrome, εισάγεις το Chrome://flags στο address bar και πατάς enter. Στο καινούριο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγεις “Reset all to default.” Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική και εμπεριέχει ρίσκο.

“Reset all to default"Στο καινούριο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγεις “Reset all to default.”

Μέθοδος 5. Επανεγκατάσταση του Chrome

Στην περίπτωση που οι προηγούμενες μέθοδοι δεν είχαν αποτέλεσμα και συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον Chrome browser, τότε συνιστούμε να καταφύγεις στην πιο δραστική μέθοδο — την επανεγκατάσταση. Όμως, πριν προβείς στην επανεγκατάσταση του browser, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι όλα τα στοιχεία του παρόντος browser έχουν αφαιρεθεί ολοκληρωτικά.

Για αφαίρεση του Google Chrome από Windows 10:

 1. Κλείσε όλα τα ανοιχτά παράθυρα και καρτέλες του Chrome.
 2. Στο μενού έναρξης των Windows κλικάρεις στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (“Settings“) το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. των Windows κλικάρειςΣτο μενού έναρξης των Windows κλικάρεις στο εικονίδιο Ρυθμίσεις ("Settings") το οποίο βρίσκεται στην αριστερή.
 3. Κατόπιν, πας Σύστημα (“System“). πας Σύστημα Κατόπιν, πας Σύστημα ("System").
 4. Κλικάρεις Εφαρμογές και Δυνατότητες (“Apps & features“). Βρίσκεται στα αριστερά. Βρίσκεται στα αριστεράΚλικάρεις Εφαρμογές και Δυνατότητες ("Apps & features").
 5. Στην λίστα που θα εμφανιστεί θα ψάξεις το Google Chrome και θα το επιλέξεις.
 6. Κλικ Απεγκατάσταση (“Uninstall“). Κλικ Απεγκατάσταση Στην λίστα που θα εμφανιστεί θα ψάξεις το Google Chrome και θα το επιλέξεις.
 7. Επιβεβαίωσε την Απεγκατάσταση (“Uninstall“).
 8. Διαγράφεις όλες τις πληροφορίες του προφίλ σου επιλέγοντας “Also delete your browsing data. Διαγράφεις όλες τις πληροφορίεςΔιαγράφεις όλες τις πληροφορίες του προφίλ σου επιλέγοντας "Also delete your browsing data."
 9. Επιλογή Απεγκατάσταση (“Uninstall“).

Για αφαίρεση Google Chrome από Windows 8 & Vista:

 1. Κλείσε όλα τα ανοιχτά παράθυρα και καρτέλες του Chrome
 2. Κατόπιν, πας Πίνακα Ελέγχου (“Control Panel“)
 3. Επιλογή Απεγκατάσταση Προγράμματος (“Uninstall a program”) ή Προγράμματα και Δυνατότητες (“Programs and Features“).
 4. Click Google Chrome entry.
 5. Επιλογή του “Also delete your browsing data” checkbox.
 6. Κλικ Απεγκατάσταση (“Uninstall“).

Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση, θα πρέπει να πας στην επίσημη ιστοσελίδα λήψης του Google Chrome, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα από την αρχή. Σημείωση: μετά την λήψη της browser, το καλύτερο θα ήταν να μείνεις μακριά από ύποπτα και αμφιβόλου αξιοπιστίας websites άγνωστων τρίτων, γιατί θα είναι ζήτημα χρόνου έως ότου αντιμετωπίσεις και πάλι διάφορα (ακόμα και σοβαρά) προβλήματα με τον web browser σου.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εξειδικευμένος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση malware, ιών, και spyware...

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση