Πως να σταματήσετε τις κακόβουλες διεργασίες;

Αν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί και αποφασίσατε να αφαιρέσετε αυτόν τον ιό χειροκίνητα, πρέπει αρχικά να σταματήσετε τις κακόβουλες διεργασίες. Φυσικά, δεν συνιστούμε τη χειροκίνητη αφαίρεση των ιών εκτός αν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένος, καθώς μπορεί εύκολα να προκαλέσετε περισσότερα προβλήματα στον Η/Υ σας. Σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-malware, όπως το SpyHunter ή το STOPzilla, διότι μπορούν να βοηθήσουν στην αυτόματη αφαίρεση των ιών. Ωστόσο, τι ακριβώς μπορεί να γίνει, όταν ο ιός που βρίσκεται στον Η/Υ δεν σας επιτρέπει την εγκατάσταση anti-malware προγραμμάτων ή τα μπλοκάρει όταν επιχειρείτε την εκτέλεση τους; Η απάντηση είναι ίδια – πρέπει να σταματήσετε τις κακόβουλες διεργασίες. Πως όμως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Βασικά, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

Κλείσιμο των κακόβουλων διεργασιών μέσω της Διαχείρισης Εργασιών:

 • Για να εκτελέσετε τη Διαχείριση Εργασιών, πιέστε ctrl+shift+esc ή ctrl+alt+del ταυτόχρονα.
 • Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Διαχείρισης Εργασιών, επιλέξτε τη καρτέλα Διεργασίες και αναζητήστε στο μενού τις κακόβουλες διεργασίες αυτών των ιών.
 • Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε το Τέλος. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε αυτές τις διεργασίες ακριβώς μετά την είσοδο σας στα Windows.

Αν αυτός ο ιός συμπεριφέρεται επιθετικά και δεν σας δίνει πρόσβαση ούτε καν στη Διαχείριση Εργασιών, πηγαίνετε Έναρξη -> Εκτέλεση και εισάγετε ‘taskmgr‘ χωρίς τα εισαγωγικά ή πηγαίνετε απ’ ευθείας στο φάκελο C:\Windows\System32, αντιγράψτε το taskmgr και μετονομάστε το σε iexplorer.exe ή κάποιο παρόμοιο όνομα. Τώρα, εκτελέστε το και πραγματοποιήστε τα παραπάνω προαναφερθέντα βήματα.

Αν απενεργοποιήσετε τις σωστές κακόβουλες διεργασίες, θα παρατηρήσετε το πόσο ενοχλητικές μπορεί να γίνουν αυτές οι ειδοποιήσεις και τα διάφορα συμπτώματα του. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου πως αυτή η διαδικασία δεν ΑΦΑΙΡΕΙ πλήρως τον ιό. Για να μπορέσετε να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να συνεχίσετε την αφαίρεση των malware σαρώνοντας το σύστημα σας με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware.

Σταματήστε τις κακόβουλες διεργασίες μέσω της Ασφαλής Λειτουργίας:

Για να σταματήσετε τις κακόβουλες διεργασίες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε την ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και ξεκινήστε να πιέζετε το κουμπί F8 από τη στιγμή που ο Η/Υ σας ξεκινά τη λειτουργία του.
 • Τώρα, επιλέξτε Ασφαλής Λειτουργία ή Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου.
 • Λογικά, θα παρατηρήσετε πως ο ιός και όλα του τα συμπτώματα έχουν εξαφανισθεί. Αυτό σημαίνει πως καταφέρατε να σταματήσετε με επιτυχία τις κακόβουλες διεργασίες τους.

Τώρα, μπορείτε να εκτελέσετε το anti-spyware σας και να εκτελέσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος ώστε να μπορέσετε να αφαιρέσετε τα μολυσμένα αρχεία και φακέλους.

Σταματήστε τις κακόβουλες διεργαίες μέσω του Taskkill:

Αν ο μολυσμένος υπολογιστής σας έχει Windows λειτουργικό, μπορείτε να επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το Taskkill το οποίο δίνει τη δυνατότητα τερματισμού των διεργασιών μέσω του ID ή του ονόματος τους. Αυτό το εργαλείο είναι αρκετά αποτελεσματικό στο τερματισμό των ύπουλων εφαρμογών. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο μόνο όταν γνωρίζετε ακριβώς τα ονόματα αυτών των κακόβουλων διεργασιών.

 • Για να μπορέσετε να εκτελέσετε το taskkill, κάντε κλικ στην Έναρξη → Εκτέλεση.
 • Τώρα, εισάγετε taskkill/f/im [όνομα κακόβουλης διεργασίας].
 • Πιέστε το Enter.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, εκτελέστε μια σάρωση του υπολογιστή σας με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση αυτού του ιού.

Απενεργοποίηση των κακόβουλων διεργασιών μέσω του Process Explorer:

Το Process Explorer όχι μόνο βοηθά τους χρήστες με το τερματισμό των κακόβουλων διεργασιών, αλλά εμφανίζει επίσης πληροφορίες για τις διεργασίες που εκτελούνται αυτή τη στιγμή και τη τοποθεσία τους. Για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ώστε να μπλοκάρετε αυτές τις κακόβουλες διεργασίες, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κάντε λήψη του Process Explorer εισάγοντας το παρακάτω σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησης σας: http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip .
 • Εκτελέστε το process explorer (το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου του είναι executable procexp.exe ) και μετά αναζητήστε τις κακόβουλες διεργασίες.
 • Επιλέξτε τις και πιέστε το DEL για να τα αφαιρέσετε.

Τώρα, σαρώστε τον υπολογιστή σας με το SpyHunter ή κάποιο άλλο αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση αυτού του ιού.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Η Gabriel E. Hall είναι μια παθιασμένη malware ερευνήτρια, η οποία συνεργάζεται με το ioys.gr εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση