Αφαίρεση adware Wander Burst (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών)

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Οδηγός Απεγκατάστασης του adware Wander Burst

Τι είναι το Λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Wander Burst?

Wander Burst – Επισκόπηση:

Το Wander Burst χαρακτηρίζεται ως adware (ανεπιθύμητο λογισμικό εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων) και το πιο πιθανό είναι να βρεθεί στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Αυτό μπορεί να συμβεί έαν έχετε τη τάση να κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές χωρίς να δείχνετε την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προβεί σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις των παραμέτρων ρυθμίσεων του συστήματος και να αποθηκεύσει σε κάποιο παρασκηνιακό σημείο τα αρχεία του, όπως πχ. το WanderBurst .exe, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιείται ανενόχλητο στον υπολογιστή σας.

Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να εμφανίζονται στην οθόνη σας διαφόρων ειδών αναδυόμενες διαφημίσεις που προωθούν έναντι αδράς αμοιβής συνεργαζόμενους τρίτους (βλ. affiliates). Στην περίπτωση που κλικάρετε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις το πιο πιθανό είναι να ανακατευθυνθείτε προς κάποιο άγνωστο κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο τρίτων (βλ. affiliate websites). Αυτός ο τρόπος αποτελεί την κυριότερη, ίσως και την μοναδική, πηγή εσόδων των δημιουργών του WanderBurst.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, σας συνιστούμε να αποφεύγετε να κλικάρετε διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Πέραν του ότι είναι εκνευριστικές και παραπλανητικές, το χειρότερο είναι ότι δε ξέρετε σε τι ιστότοπο θα ανακατευθυνθείτε. Επόμενως, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους μέσω των οποίων μπορεί να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Διαβάζοντας παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα:

Wander Burst – Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης:

Ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά το Wander Burst είναι σχετικά απλός και βασίζεται σε δυο μεθόδους.

Μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του. Από την άλλη, το πιο πιθανό είναι να κατέβει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας (βλ. μέθοδος bundling). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι ιός, δλδ. δεν κατεβαίνει αυθαίρετα στον υπολογιστή σας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το εγκρίνατε να κατέβει στον υπολογιστή σας.

Έτσι, για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διείσδυσης του λογισμικού ανεπιθύμητων διαφημίσεων, Wander Burst, και για να αποφύγετε τις εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων που μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως εκνευριστικές και παραπλανητικές, σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με το ποιες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα κάθε φορά:

 • Θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy) και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement) της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε.
 • Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης και να αποφεύγετε την Γρήγορη (Quick) ή Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης.
 • Θα πρέπει να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις φάσεις της εκάστοτε λήψης/εγκατάστασης και να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους και προϋποθέσεις.
 • Θα πρέπει να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη. Συνήθως, αυτά τα προτικαρισμένα κουτάκια αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το Wander Burst.

The main page of Wander Burst adware

Τι θα συμβεί εάν το Wander Burst καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Εάν το λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Wander Burst adware καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προβεί σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του συστήματος του υπολογιστή σας. Εγκαθίσταται στο start up του συστήματος και αρχίζει να εμφανίζει διαφημίσεις, συνδέσμους ανακατεύθυνσης, μπάνερς, κι άλλων ειδών εμπορικού τύπου περιεχόμενο.

Αν και οι διαφημίσεις από Wander Burst εμφανίζονται κατόπιν οικειοθελούς, ως επί το πλείστον, εγκατάστασης του συγκεκριμένου προγράμματος από τους χρήστες, ωστόσο οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι μπορεί να γίνουν ιδιαιτέρως εκνευριστικές.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει η πιθανότητα να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Με αυτό τον τρόπο, οι δημιουργοί του προγράμματος καταφέρνουν και μοχλεύουν ροές επισκεψιμότητας προς αυτούς τους ιστότοπους κι αυξάνουν τη διαδικτυακή τους κατάταξη. Φυσικά, αμοίβονται για αυτό.

Εάν τώρα επιθυμείτε να σταματήσετε τις εμφανίσεις διαφημίσεων, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το Wander Burst και οποιοδήποτε άλλο adware (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές κι ανεπιθύμητες διαφημίσεις), browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Για να μπορέσετε να τα εντοπίσετε όλα, αλλά και να τα αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο ReimageIntego. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας μολύνοντάς το με την παρουσία του.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) σχετικά με το Wander Burst:

Ερώτηση: Ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί με το WanderBurst και μου εμφανίζονται συνεχώς διαφημίσεις. Είναι νορμάλ αυτό?

Απάντηση: Πρόκειται για μια εμπορικού τύπου browser επέκταση, οπότε είναι λογικό που σας εμφανίζονται διαφημίσεις αμέσως μετά την εγκατάστασή του στον υπολογιστή σας. Αν και σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα άκακο πρόγραμμα, ωστόσο υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα πρέπει να θυμάστε. Πρώτα από όλα, οι διαφημίσεις από Wander Burst μπορεί να σας ανακατευθύνουν εξίσου σε αξιόπιστους ή μη ιστότοπους τρίτων. Τους δημιουργούς του προγράμματος δεν τους ενδιαφέρει, παρά μόνο να πληρωθούν για αυτές τις ανακατευθύνσεις. Τέλος, ο ιός Wander Burst virus, όπως συμβαίνει με κάθε adware, έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνει και υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Οδηγίες αφαίρεσης του Wander Burst μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Ερώτηση: Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Wander Burst virus? Εμφανίστηκε από το πουθενά. Έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό ?!

Απάντηση: Το Wander Burst είναι ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware το οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Αν λοιπόν έχετε τη τάση να κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικά προγράμματα από το διαδίκτυο και το κάνετε μηχανικά χωρίς προσοχή, τότε είναι πολύ πιθανό με αυτή σας τη στάση να κατεβάζετε άθελά σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. το Wander Burst.

Εάν διαπιστώσετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να το αφαιρέσετε άμεσα, γιατί διαφορετικά μπορεί να σας δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων. Για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του Wander Burst, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Ερώτηση: Είναι αξιόπιστες οι διαφημίσεις από Wander Burst? Μπορώ να πω ότι πολλές από αυτές δείχνουν να έχουν αξιόλογο και χρήσιμο περιεχόμενο!

Απάντηση: Δυστυχώς, δε μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί ότι κλικάροντας τις διαφημίσεις από Wander Burst θα ανακατευθυνθείτε προς αξιόπιστους ιστότοπους τρίτων. Οι δημιουργοί του Wander Burst πληρώνονται για να ανακατευθύνουν και το αν το περιεχόμενο αυτών που προωθούν είναι αξιόπιστο ή όχι, είναι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει.

Επομένως, εάν δεν θέλετε να βρεθείτε σε κάποιο ύποπτο και κακόβουλο ιστότοπο, σας συνιστούμε να μείνετε μακρυά από το συγκεκριμένο browser πρόσθετο. Για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες αφαίρεσης του Wander Burst που ετοιμάσαμε παρακάτω για εσάς.

Τι πρέπει να κάνω για να αφαιρέσω το Wander Burst?

Εάν άρχισαν να εμφανίζονται στην οθόνη σας διαφημίσεις από Wander Burst, τότε είναι ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσουν να σας εμφανίζονται επίσης ύποπτες ανακατευθύνσεις από Wander Burst. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη προωθητική δραστηριότητα επιφέρει έσοδα στους δημιουργούς του προγράμματος και ταυτόχρονα σας δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Επίσης, παρατηρήσαμε ότι η παρουσία του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος στο σύστημα του υπολογιστή σας θα σας εμφανίσει αργά ή γρήγορα σημαντικές επιβραδύνσεις τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες διαδικτυακών πλοηγήσεων. Ακόμα, με το που διεισδύσει στον υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης ώστε να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες αυτές είναι γενικής φύσεως, ωστόσο το να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες σας άγνωστοι τρίτοι, όπως πχ. email και IP διευθύνσεις, μπορεί να γίνουν η αιτία να πέσετε θύματα spam ή hacking.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, είναι εύκολο να φτάσετε στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κρατάτε στον υπολογιστή σας τον ιό Wander Burst virus. Αν διαπιστώσετε την παρουσία του στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του adware Wander Burst

Αφαίρεση Wander Burst από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Wander Burst και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Wander Burst ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Wander Burst από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Wander Burst ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του adware Wander Burst από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Wander Burst θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Wander Burst και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Wander Burst μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Wander Burst.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Wander Burst από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Wander Burst και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Wander Burst. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Wander Burst από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Wander Burst ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Wander Burst. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Wander Burst υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες