Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Αφαίρεση ιού .ccc File Extension

123

Τι συμβαίνει όταν μου εμφανίζεται η .ccc επέκταση αρχείου?

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων άρχισαν να προειδοποιούν τους χρήστες σχετικά με μια νέα έκδοση του ιού (τύπου ransomware),  TeslaCrypt . Η συγκεκριμένη νέα έκδοση ξεχωρίζει από τις προηγούμενες λόγω της κακόβουλης ‘.ccc Επέκτασης Αρχείου’ που εμφανίζει στα αρχεία τα οποία προσβάλλει.

Επομένως, εάν διαπιστώσετε ότι αρχεία σας, τύπου .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3., αρχίζουν να αποκτούν επέκταση .ccc, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ransomware (είδος κακόβουλου προγράμματος / ιού που κρυπτογραφεί τα αρχεία του συστήματος-στόχου, μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη-θύματος, και ζητά ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα ώστε να τα αποκρυπτογραφήσει και ο χρήστης-θύμα να επανακτήσει πρόσβαση σε αυτά).

Πώς μπορεί η κακόβουλη επέκταση .ccc (τύπου ransomware) να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Όπως συνέβαινε με την προηγούμενη έκδοση, έτσι και η κακόβουλη επέκταση αρχείου .ccc, εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη βοήθεια ενός Trojan horse. Μάλιστα, μπορεί να κρύβεται σε spam email επισυνάψεις, ψευδείς/παραπλανητικές ενημερώσεις, πειρατικές/παράνομες ιστοσελίδες, κτλ. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε πάντα ασφαλείς πρακτικές διαδικτυακών πλοηγήσεων/αναζητήσεων.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διεισδύσεων ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, σας συμβουλεύουμε να κάνετε τα εξής:

  • Να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από, εντοπίζει, κι αφαιρεί ολοκληρωτικά ανεπιθύμητα προγράμματα κατασκοπείας).
  • ΜΗΝ ανοίγετε ΠΟΤΕ emails από άγνωστους αποστολείς. Ασχέτως με τον τίτλο, όπως πχ. σχετικά με διάφορες πληρωμές, πληρωμές φόρων, κτλ., είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρετε την γραμματική και το ύφος αυτών των emails. Αν σας φαίνεται ύποπτο, στείλτε το email στον φάκελο spam. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι τα emails που προέρχονται από επίσημες αρχές ΔΕΝ έχουν ΠΟΤΕ ορθογραφικά/γραμματικά λάθη ούτε γράφουν αοριστίες!
  • Εάν πιστεύετε ότι προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας έχουν ανάγκη ενημέρωσης (Java, Flash Player, Media Player, κτλ.), είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους και να κατεβάσετε απευθείας από εκεί τις ενημερώσεις τους. ΠΟΤΕ μην κλικάρετε σε τυχαία μηνύματα ενημερώσεων που μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας όταν πλοηγείστε στο διαδίκτυο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για παραπλανητικά μηνύματα από κυβερνο-εγκληματίες.

.ccc File Extension ransomware

Ποιες είναι οι ξεκάθαρες ενδείξεις που θα με βοηθήσουν να καταλάβω ότι το συγκεκριμένο ransomware έχει διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Ο ιός που δημιουργεί την κακόβουλη επέκταση .ccc, ανήκει στην κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, γιατί μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα σημαντικότερα δεδομένα, όπως πχ. φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, κτλ. που έχετε αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Εάν δεν κάνετε συχνά backup τα αρχεία σας, τότε ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σας. Με το που καταφέρει αυτή η ανανεωμένη έκδοση του TeslaCrypt 2.0 ransomware να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αρχίσει άμεσα να κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας και να τους προσθέτει την κακόβουλη επέκταση .ccc.

Με το που ολοκληρώσει τις κρυπτογραφήσεις που έχει προγραμματιστεί να κάνει, θα εμφανίσει προειδοποιητικά μηνύματα τύπου howto_recover_file_.txt και howto_recover_file_.html. Κατόπιν, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε ως λύτρα 2 bitcoin ή περίπου $500 USD ώστε να λάβετε το προσωπικό κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. private decryption key). Αυτά τα μηνύματα συνήθως εμφανίζονται στους φακέλους όπου θα βρίσκονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επανακτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας με κάποιον άλλο τρόπο. Αυτό συμβαίνει, γιατί η ανανεωμένη έκδοση του ιού TeslaCpryt που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση ccc, χρησιμοποιεί τον πολυσύνθετο αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256-CBC κι “αποθηκεύει μόνο ένα κλειδί SHA256 που θα παράγει προσωπικό κλειδί bitcoinaddress.”

Από τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι ο μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσετε τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας είναι να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητούνται. Ωστόσο, η πολυετής εμπειρία μας στην αντιμετώπιση ransomware κυβερνο-απειλών, όπως πχ. ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc, δείχνει ότι πληρώνοντας τα λύτρα το πιο πιθανόν είναι όχι μόνο να μην αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας και να χάσετε τα χρήματά σας, αλλά επίσης να μοιραστείτε απόρρητα τραπεζικά προσωπικά σας δεδομένα με κυβερνο-εγκληματίες, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό!

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεσο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και απολύτως δοκιμασμένο λογισμικό ασφάλειας SpyHunter. Κατόπιν, μπορείτε να προσπαθήσετε να επανακτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο εργαλείο επανάκτησης αρχείων (βλ. file restoration tool).

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αφαίρεση του ιού που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc , τότε πηγαίντε στην επόμενη σελίδα.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .ccc (Ιός), συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .ccc (Ιός). Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .ccc (Ιός). 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .ccc (Ιός) (2016-01-11)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .ccc (Ιός) (2016-01-11)

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook