Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Αφαίρεση ιού .ccc File Extension (Εγχειρίδιο)

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Τι συμβαίνει όταν μου εμφανίζεται η .ccc επέκταση αρχείου?

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων άρχισαν να προειδοποιούν τους χρήστες σχετικά με μια νέα έκδοση του ιού (τύπου ransomware), TeslaCrypt . Η συγκεκριμένη νέα έκδοση ξεχωρίζει από τις προηγούμενες λόγω της κακόβουλης ‘.ccc Επέκτασης Αρχείου’ που εμφανίζει στα αρχεία τα οποία προσβάλλει.

Επομένως, εάν διαπιστώσετε ότι αρχεία σας, τύπου .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3., αρχίζουν να αποκτούν επέκταση .ccc, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ransomware (είδος κακόβουλου προγράμματος / ιού που κρυπτογραφεί τα αρχεία του συστήματος-στόχου, μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη-θύματος, και ζητά ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα ώστε να τα αποκρυπτογραφήσει και ο χρήστης-θύμα να επανακτήσει πρόσβαση σε αυτά).

Πώς μπορεί η κακόβουλη επέκταση .ccc (τύπου ransomware) να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Όπως συνέβαινε με την προηγούμενη έκδοση, έτσι και η κακόβουλη επέκταση αρχείου .ccc, εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη βοήθεια ενός Trojan horse. Μάλιστα, μπορεί να κρύβεται σε spam email επισυνάψεις, ψευδείς/παραπλανητικές ενημερώσεις, πειρατικές/παράνομες ιστοσελίδες, κτλ. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε πάντα ασφαλείς πρακτικές διαδικτυακών πλοηγήσεων/αναζητήσεων.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διεισδύσεων ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, σας συμβουλεύουμε να κάνετε τα εξής:

 • Να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από, εντοπίζει, κι αφαιρεί ολοκληρωτικά ανεπιθύμητα προγράμματα κατασκοπείας).
 • ΜΗΝ ανοίγετε ΠΟΤΕ emails από άγνωστους αποστολείς. Ασχέτως με τον τίτλο, όπως πχ. σχετικά με διάφορες πληρωμές, πληρωμές φόρων, κτλ., είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρετε την γραμματική και το ύφος αυτών των emails. Αν σας φαίνεται ύποπτο, στείλτε το email στον φάκελο spam. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι τα emails που προέρχονται από επίσημες αρχές ΔΕΝ έχουν ΠΟΤΕ ορθογραφικά/γραμματικά λάθη ούτε γράφουν αοριστίες!
 • Εάν πιστεύετε ότι προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας έχουν ανάγκη ενημέρωσης (Java, Flash Player, Media Player, κτλ.), είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους και να κατεβάσετε απευθείας από εκεί τις ενημερώσεις τους. ΠΟΤΕ μην κλικάρετε σε τυχαία μηνύματα ενημερώσεων που μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας όταν πλοηγείστε στο διαδίκτυο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για παραπλανητικά μηνύματα από κυβερνο-εγκληματίες.

.ccc File Extension ransomware

Ποιες είναι οι ξεκάθαρες ενδείξεις που θα με βοηθήσουν να καταλάβω ότι το συγκεκριμένο ransomware έχει διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Ο ιός που δημιουργεί την κακόβουλη επέκταση .ccc, ανήκει στην κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, γιατί μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα σημαντικότερα δεδομένα, όπως πχ. φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, κτλ. που έχετε αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Εάν δεν κάνετε συχνά backup τα αρχεία σας, τότε ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σας. Με το που καταφέρει αυτή η ανανεωμένη έκδοση του TeslaCrypt 2.0 ransomware να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αρχίσει άμεσα να κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας και να τους προσθέτει την κακόβουλη επέκταση .ccc.

Με το που ολοκληρώσει τις κρυπτογραφήσεις που έχει προγραμματιστεί να κάνει, θα εμφανίσει προειδοποιητικά μηνύματα τύπου howto_recover_file_.txt και howto_recover_file_.html. Κατόπιν, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε ως λύτρα 2 bitcoin ή περίπου $500 USD ώστε να λάβετε το προσωπικό κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. private decryption key). Αυτά τα μηνύματα συνήθως εμφανίζονται στους φακέλους όπου θα βρίσκονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επανακτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας με κάποιον άλλο τρόπο. Αυτό συμβαίνει, γιατί η ανανεωμένη έκδοση του ιού TeslaCpryt που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση ccc, χρησιμοποιεί τον πολυσύνθετο αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256-CBC κι “αποθηκεύει μόνο ένα κλειδί SHA256 που θα παράγει προσωπικό κλειδί bitcoinaddress.”

Από τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι ο μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσετε τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας είναι να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητούνται. Ωστόσο, η πολυετής εμπειρία μας στην αντιμετώπιση ransomware κυβερνο-απειλών, όπως πχ. ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc, δείχνει ότι πληρώνοντας τα λύτρα το πιο πιθανόν είναι όχι μόνο να μην αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας και να χάσετε τα χρήματά σας, αλλά επίσης να μοιραστείτε απόρρητα τραπεζικά προσωπικά σας δεδομένα με κυβερνο-εγκληματίες, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό!

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεσο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και απολύτως δοκιμασμένο λογισμικό ασφάλειας Reimage. Κατόπιν, μπορείτε να προσπαθήσετε να επανακτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο εργαλείο επανάκτησης αρχείων (βλ. file restoration tool).

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αφαίρεση του ιού που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .ccc , τότε πηγαίντε στην επόμενη σελίδα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ολοκληρωτικά τη συγκεκριμένη κακόβουλη μόλυνση τύπου ransomware?

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί κι αποκτήσει την κακόβουλη επέκταση .ccc, τότε θα πρέπει να προβείτε σε άμεσο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ransomware που ευθύνεται για αυτό.

Στην περίπτωση που έχουν κρυπτογραφηθεί σημαντικά αρχεία σας και δεν τα έχετε κάνει backup, μπορεί να σκέφτεστε να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει ο ιός. Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι εγγυημένο πως στο τέλος θα λάβετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης και θα μπορέσετε να επανακτήσετε πρόσβαση!

Σε πρώτη φάση, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε άμεσα και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το ransomware που ευθύνεται για αυτές τις κρυπτογραφήσεις. Για δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα κι επιτυχώς δοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes anti-malware. Αυτά θα αναλάβουν αυτόματα να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό τύπου ransomware.

Όσον αφορά την αποκρυπτογράφηση των κρυπτογραφημένων και μπλοκαρισμένων αρχείων σας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα εργαλεία αποκρυπτογράφησης: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, ή R-Studio .

Επίσης, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό που εμφανίζει την κακόβουλη προέκταση .ccc , ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι η χειροκίνητη αφαίρεση ΔΕΝ ενδείκνυται. Το πιο πιθανόν είναι ότι όχι μόνο δεν θα καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον συγκεκριμένο ιό, αλλά θα διαγράψετε ή θα καταστρέψετε άθελά σας χρήσιμα αρχεία και προγράμματα.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού .ccc File Extension:

Αφαίρεση .ccc File Extension χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση .ccc File Extension

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του .ccc File Extension.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση .ccc File Extension χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του .ccc File Extension. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση .ccc File Extension έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από .ccc File Extension κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες