Αφαίρεση ιού Zepto (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Zepto

Τι είναι το Ιός Zepto?

Ο ιός Zepto είναι μια νέα έκδοση του ιού Locky ransomware

Zepto virus

Ο ιός Zepto ransomware αποτελεί τη νέα έκδοση του ιού Locky virus, κι έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον ιό Bart malware που άρχισε να κυκλοφορεί πρόσφατα. Ο ιός Zepto συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πολύ επικίνδυνους και προηγμένους ιούς ransomware, καθώς κρυπτογραφεί τα αρχεία του συστήματος-στόχου με τους προηγμένους αλγόριθμούς κρυπτογράφησης, RSA-2048 και AES-128.

Πρακτικά μιλώντας, τα αρχεία που κρυπτογραφεί ο συγκεκριμένος ιός είναι κυριολεκτικά μη προσβάσιμα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης. Κατόπιν, εμφανίζει ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας. Κλικάροντάς το, θα ανοίξει αρχείο κειμένου όπου θα εμπεριέχονται πληροφορίες σχετικά με τον ιό, τι έκανε στον υπολογιστή, και πως μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία που κρυπτογράφησε.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κρυπτογράφησης, ο ιός αντικαθιστά τα ονόματα των αρχείων με μεγάλους σε μήκος κωδικούς, οι οποίοι κωδικοί συνήθως ξεκινούν με το ID του χρήστη-θύματος και τελειώνουν με τυχαίες επεκτάσεις .zepto. Για παράδειγμα, εάν το ID του χρήστη-θύματος είναι A4E2H02F74165D00, τότε το αρχείο που θα κρυπτογραφηθεί θα μετονομαστεί σε A4E2H02F-7416-5D00-[4 random chars]-[12 random chars].zepto.

Όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις κι άλλων ιών ransomware, έτσι και ο συγκεκριμένος ιός ransomware αφήνει σημειώματα λύτρων τύπου _[2 chars]_HELP_instructions.html και _[2 chars]_HELP_instructions.txt σε διάφορους φακέλους του συστήματος.

Μέσα σε αυτά τα σημειώματα λύτρων εμπεριέχονται πληροφορίες σχετικά με την κρυπτογράφηση, αλλά και με την πληρωμή των λύτρων. Μάλιστα, τονίζεται σε δραματικό τόνο ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποκρυπτογράφησης των αρχείων, παρά μόνο με το μοναδικό-ανά-περίπτωση κλειδί αποκρυπτογράφησης το οποίο μπορεί να λάβει ο χρήστης-θύμα κατόπιν πληρωμής των ζητούμενων λύτρων!

Ακόμα, παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το πως μπορεί ο χρήστης-θύμα να αποκτήσει πρόσβαση στο προκαθορισμένο ιστότοπο πληρωμών που θα ορίσει ο ιός Zepto, και ο οποίος ιστότοπος είναι προσβάσιμος μόνο μέσω του ‘σκοτεινού’ Tor browser.

Μάλιστα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η ομάδα των ειδικών μας έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο προτεινόμενος ιστότοπος πληρωμών προτείνει την αγορά του Locky decryptor. Δυστυχώς, η τιμή του είναι ιδιαιτέρως τσουχτερή. Η απόκτησή του κοστίζει 4 Bitcoins (περίπου $2541 USD)!!! Διαπιστώσαμε ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνο-εγκληματίες έχουν αυξήσει τη τιμή, καθώς ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των απεγνωσμένων χρηστών-θυμάτων που διαπίστωσαν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και τα αρχεία τους κρυπτογραφηθεί από τον επικίνδυνο ιό Locky ή τον ιό Zepto ransomware!!!

Zepto virus

Ο ιός Zepto είναι ιδιαιτέρως προηγμένος κι έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα, οπότε ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό αντίδοτο για τις κρυπτογραφήσεις του! Εξάλλου, είναι δύσκολο για τους ειδικούς σε θέματα καταπολέμησης επικίνδυνων malware να βρουν ένα αποτελεσματικό κι ολοκληρωμένο εργαλείο αποκρυπτογράφησης του ιού Zepto, καθώς εκτιμάται ότι έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους ραδιούργους κυβερνο-εγκληματίες που δημιούργησαν τον περίπλοκο ιό Locky.

Για όσους δε γνωρίζουν, ο ιός Locky κατατάσσεται ανάμεσα στους πλέον καταστροφικούς και προηγμένους ιούς ransomware που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο!!! Όπως είναι φυσικό, δεν έχει βρεθεί ακόμα ένα αποτελεσματικό κλειδί αποκρυπτογράφησης για το συγκεκριμένο ιό ransomware!

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο και ο υπολογιστής σας δεν έχει μολυνθεί ακόμα, τότε είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ο ιός Zepto να καταφέρει να διεισδύσει κάποια στιγμή στον υπολογιστή σας και να τον μολύνει κρυπτογραφώντας όλα σας τα σημαντικά αρχεία κι έγγραφα:

 • Επιβάλλεται η εγκατάσταση πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-malware. Αυτό το λογισμικό ασφάλειας θα προστατέψει σε πραγματικό χρόνο τον υπολογιστή σας ακόμα και από τις πιο εξελιγμένες / πρόσφατες κυβερνο-απειλές.
 • Επιβάλλεται η τακτική ενημέρωση του λογισμικού ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας. Το προτιμότερο είναι να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις.
 • Κάντε τακτικά BACK UP όλα τα σημαντικά αρχεία κι έγγραφα που έχετε αποθηκευμένα στο σύστημα. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο μόνος εγγυημένος τρόπος να ασφαλίσετε τα σημαντικά αρχεία σας από οριστικό μπλοκάρισμα λόγω κρυπτογράφησης κάποιου προηγμένου ιού ransomware. Με αυτό το τρόπο, δεν θα πέσετε θύματα εκβιασμού, δε θα μπείτε στον πειρασμό να πληρώσετε τα λύτρα, αλλά αντιθέτως θα προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ransomware χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλύτερα να κάνετε το backup σε εξωτερικές αποθηκευτικές μονάδες τις οποίες και θα αποσυνδέετε κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται το back up!
 • Να αποφεύγεται πάντα το άνοιγμα ύποπτων emails και των επισυνάψεων που μπορεί να εμπεριέχονται σε αυτά! Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ιούς ransomware, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, οι κυβερνο-εγκληματίες εξαπλώνουν διαδικτυακά το κακόβουλο λογισμικό τους μέσω αποστολής χιλιάδων παραπλανητικών spam emails (προωθούνται ως δήθεν επίσημα έγγραφα, τιμολόγια, λογαριασμοί κινητής, speeding ticket, CV, κτλ.).

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά ο συγκεκριμένος ιός ransomware?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του συγκεκριμένου ιού είναι μέσω spam emails και μολυσμένων επισυνάψεων, συνήθως τύπου .doc (Word) και ως δήθεν τιμολόγιο ή άλλο σημαντικό ή επίσημο έγγραφο.

Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί ο συγκεκριμένος κακόβουλος κωδικός ενεργοποιείται μέσω Word Macros. Επίσης, έχουμε διαπιστώσει οτι οι συγκεκριμένοι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποιούν και αρχεία JS τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν τον κακόβουλο κωδικό αμέσως μόλις ανοιχθούν.

Σε γενικές γραμμές, σας συνιστούμε να αποφεύγετε να κλικάρετε ή να ανοίγετε online περιεχόμενα τα οποία φαίνονται ύποπτα ή έχουν σταλθεί από άγνωστους αποστολείς. Οι κυβερνο-εγκληματίες εξελίσσουν συνεχώς τις τεχνικές παραπλάνησης και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε άμεσα κάθε τι μπορεί να επινοήσουν. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είστε πάντα πολύ προσεκτικοί και καχύποπτοι.

Σε κάθε περίπτωση, τα βασικά βήματα προστασίας παραμένουν τα ίδια, δλδ. εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-malware, τακτικό backup σημαντικών αρχείων και εγγράφων, αποφυγή επίσκεψης ύποπτων / πειρατικών ιστότοπων, και αποφυγή κλικαρίσματος ή ανοίγματος ύποπτων emails και επισυνάψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συμβουλές προστασίας από τον ιό Zepto, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο – Πώς μπορώ να προστατέψω τον υπολογιστή μου από τον ιό Locky? 5 έξυπνες συμβουλές.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Zepto ransomware?

Η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Zepto είναι μια ιδιαιτέρως χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία. Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να αφαιρέσετε τον ιό μόνοι σας. Ακόμα και έμπειροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων δυσκολεύονται! Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να ΜΗΝ διαγράψετε σημαντικά αρχεία συστήματος!

Για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego το οποίο έχει σχεδιαστεί από διακεκριμένους ειδικούς και είναι αποτελεσματικό στην ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των επικίνδυνων κυβερνο-απειλών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του ιού Zepto virus.

Ακόμα κι αν επιλέξετε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης, υπάρχει πιθανότητα ο ιός να μπλοκάρει το λογισμικό ασφάλειας ώστε να μην προβεί σε εντοπισμό κι αφαίρεσή του. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες ώστε να βοηθήσετε το anti-malware σας να ολοκληρώσει τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Zepto

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Zepto χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Zepto. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Zepto έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Zepto κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες